שתף קטע נבחר

פייסבוק אוספת מידע גם אין לכם פייסבוק

מסוף השבוע נכנסו לתוקפם השינויים בתנאי השימוש של פייסבוק. גם אם אינכם חברים ברשת החברתית, היא יכולה לאסוף עליכם מידע משירותים כמו ווטסאפ ואינסטגרם

בסוף השבוע נכנסו לתוקפם השינויים בתנאי השימוש של פייסבוק והחדשות הן - גם אם אין לכם פייסבוק, אז היא יודעת עליכם הרבה דברים. איך? יש עוד אתרים שמשתמשים בפייסבוק, ולפייסבוק עצמה יש בין השאר את וואטסאפ ואינסטגרם - והסכמתם לתנאי השימוש שלהם.

 

"אנו מקבלים מידע עליך מחברות ששייכות לפייסבוק או מופעלות על ידי פייסבוק", נכתב, "בהתאם לתנאים ולמדיניות שלהן". 

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

ההודעה על השינויים הגיעה בסוף דצמבר דרך הסמארטפונים ובגלישה באתר. העדכון היה בעיקר בשביל לחדד ולהבהיר מה מותר לפייסבוק לעשות: המון מידע עלינו מגיע לפייסבוק ובצורה מסויימת למפרסמים, פייסבוק רשאית להשתמש בו כראות עיניה.

 

בתנאים ש ()
בתנאים ש

 

מה עם ההודעות? ווטסאפ כותבת בתנאי הפרטיות שלה שהיא שומרת את תוכן ההודעות, רק במקרה שהנמען לא זמין. ההודעות נמחקות מהשרתים אחרי שהן נמסרות לנמען, או בחלוף 30 יום מהשליחה - זאת בניגוד לשירותים אחרים שמציעים גיבוי בענן. ווטסאפ כן שומרת את פרטי הפרופיל ומספר הטלפון שמוסרים כאשר נרשמים לאתר.

 

אבל מה הם עושים עם כל המידע? 

בפייסבוק מסבירים כי את המידע שהם אוספים הם משפרים את השירות. נניח, מספקים הצעות תיוג לתמונות או מספרים לחבריך שאתה בקרבת מקום.

 

הם גם עורכים סקרים ומחקר. פייסבוק גם שולחת מסרים שיווקיים ופרסומות, בודקת פעילות חשודה ואת היעילות של מודעות פרסומת, בעזרת המידע שהיא אוספת.

 

ב"מחקר" כדאי להזכיר כי בשנה שעברה נחשפנו לניסוי שפייסבוק ערכה בגולשים יחד עם אוניברסיטת קורנל. בניסוי בוצעו מניפולציות על הפיד של 689,003 אנשים שנבחרו ללא ידיעתם ב-2012. לצורך הניסוי, פייסבוק העלימה מהפיד סטטוסים לפי הפרמטרים של הניסוי, ויצרה פידים מלאכותיים.

  

הניסוי עורר ביקורות בקרב גולשים, מומחי אבטחה ופרטיות ועיתונאי טכנולוגיה והעלה שאלות לגבי האתיות שלו - שכן נעשה ניסוי חברתי על המשתמשים ועל מצב הרוח שלהם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים