שתף קטע נבחר

סכסוך במגה: 6,500 עובדים לקראת שביתה?

ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה ברשת, במחאה על כוונתה לסגור סניפים ולפטר עובדים. המשמעות: העובדים יוכלו לפתוח בשביתה בעוד שבועיים. מגה: "בכוונת הרשת לנסות ולמצוא עבודה חלופית לעובדים בסניפים שעתידים להסגר"

סכסוך עבודה ברשת השיווק השנייה בגודלה בישראל: ההסתדרות הכריזה היום (ד') על סכסוך עבודה בין רשת מגה לבין 6,5000 עובדיה, בעקבות כוונת ההנהלה לסגור סניפים ולפטר עובדים . המשמעות: העובדים יוכלו לפתוח בשביתה בתוך כשבועיים.

 

לכתבות נוספות בערוץ הקריירה

>>> רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר

 

בין הסיבות שבגללן הוכרז הסכסוך מציינים בהסתדרות "חשש מפגיעה בביטחונם התעסוקתי של העובדים ובזכויותיהם, בין היתר, עקב תכנית של סגירת סניפים שמגבשת ההנהלה באופן חד צדדי וללא שיתוף נציגות העובדים", כמו גם גידול בעומס העבודה בשל מחסור בכוח אדם ודרישה לשיפור תנאי הקופאיות.

 

בוועד טוענים כי הם הופתעו לקבל הודעה מההנהלה על סגירת כ-10 סניפים ופיטורי מאות עובדים, בעודם מנהלים מולה מו"מ על תוכנית ההתייעלות המתוכננת ברשת המצויה בקשיים. בהנהלת מגה טענו מנגד, כי בכוונתם לסגור חמישה סניפים כשסך העובדים בהם הוא כ-65. על פי מידע שהגיע ל-ynet, בין הסניפים שצפויים להיסגר כלולים הסניפים בנתיבות, אור עקיבא וביתר עילית.

 

במכתב ששלח שלשום (ב') ראש חטיבת המסחר והקמעונאות בהסתדרות, ראובן פרי, למוטי קרן, מנכ"ל מגה קמעונאות, איים כי אם ההנהלה לא תבטל את החלטתה ותיכנס למו"מ עם העובדים על צעדי התייעלות - הוא ישקול צעדים משפטיים וארגוניים עד כדי שביתה כללית ברשת.

 

ההסתדרות: "לא להודעות חד-צדדיות בטלפון"

במכתב ציין פרי כי ההסתדרות מודאגת לגורל 6,500 עובדי החברה המועסקים בה. "עד היום לא ראינו כל מחווה, סימן של רצון טוב או נכונות אמיתית להשקיע בחברה מצד בעליה, למרות שברור שהם האחראים למצב שאליו נקלעה", כתב.

"חמור מכך - בעוד נציגות העובדים מנהלת משא ומתן מול ההנהלה במטרה להציל מקומות עבודה, היא מתבשרת פעם אחר פעם כי מאחורי גבה פועלת ההנהלה לפטר עובדים ללא הסכמה, או גרוע מכך, עושה מהלכים לצמצום פעילות החברה באופן הפוגע בחוסנה ועתידה כרשת קמעונאית מובילה".

 

פרי הוסיף כי "שינויים ארגוניים כמו סגירת סניפים הכרוכים בפגיעה חמורה ופיטורים של מאות עובדים, אינם עניין להודעות חד צדדיות בטלפון, אלא מחייבים את הסכמת ההסתדרות וועד העובדים. דברים אלה נכונים מקל וחומר כאשר משא ומתן קריטי מתנהל בין הצדדים על גורל החברה, והעובדים נדרשים לשלם מחיר כבד בשל התנהלות כושלת של הבעלים עליה התריעו תקופה ארוכה".

סניף מגה בביתר עילית. "כחלק מההתנהלות העסקית השוטפת, הרשת בוחנת כל העת פתיחת וסגירת סניפים" (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
סניף מגה בביתר עילית. "כחלק מההתנהלות העסקית השוטפת, הרשת בוחנת כל העת פתיחת וסגירת סניפים"(צילום: אלי מנדלבאום)

בוועד קובלים כי סגירת הסניפים לא עלתה במו"מ וטוענים, כי הם הצליחו לגבש מתווה התייעלות ללא פיטורים, אותו הציגו בפני ההנהלה ועל בסיסו נוהל המו"מ. במכתבו, פרי דורש מהחברה להציג תכנית עסקית מחייבת לגבי מכלול הפעילות הצפויה לשנה הקרובה, וכל פעילות שיכולה להשפיע על פרנסת העובדים. "לא נסכים לפגיעה בתנאי התעסוקה של עובדי מגה מבלי שיובטח ביטחונם התעסוקתי", הוא מציין. 

  

ממגה נמסר בתגובה: "מזה חודשים רבים מתנהל מו"מ שקוף עם ועד העובדים וההסתדרות להתאים את מבנה הוצאות החברה לתנאי ומצב שוק הקמעונאות המשתנה ובעיית יוקר המחייה. צר לנו כי הסתדרות העובדים, ממניעים השמורים לה, בחרה לפעול דרך התקשורת - בדרך של עשיית מהומה תוך שימוש בעובדות לא נכונות. כולנו תקווה כי ההסתדרות משקיעה מאמצים דומים בשמירה על תנאי העסקת עובדים ברשתות שאינן מאורגנות, שם העובדים אינן זוכים לתנאים הטובים להם זוכים עובדי מגה.

 

"בנוסף, כחלק מההתנהלות העסקית השוטפת, הרשת בוחנת כל העת פתיחת וסגירת סניפים. הרשת הודיעה לאחרונה לוועד העובדים כי בכוונתה לסגור 5 סניפים כשסך העובדים בהם הוא כ- 65 עובדים ולא מאות עובדים כפי שפורסם. כמו כן בכוונת הרשת לנסות ולמצוא עבודה חלופית לעובדים בסניפים שעתידים להסגר, באחד מסניפי הרשת. כדי להמשיך ולדאוג לפרנסת 6,500 עובדינו ולתמוך במדיניות הוזלת המחירים לצרכנים, עלינו להתאים את מבנה ההוצאות לתנאי ומצב שוק הקמעונאות המשתנה, ולשם כך אנו מבצעים מספר מהלכים - ביניהם צמצום שטחי מסחר ויציאה מסניפים מפסידים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים