שתף קטע נבחר

צפו בחילוץ דרמטי: חיל האוויר והמשטרה הצילו נהגים שנתקעו בנחל הבשור

מסוק צבאי ומתנדבי המשטרה חילצו שני נהגים שנתקעו בנחל הבשור. רס"מ איציק דהן מתחנת אופקים מספר: "הגיעו חבר'ה מאזור המרכז שחשבו שהם יכולים לחצות את הדרך עם הארבע על ארבע". תושבי עין גדי נצורים

סערת מזג האוויר מספקת היום (שבת) מראות דרמטיים של לוחמי יחידת החילוץ של חיל האוויר ומתנדבי המשטרה שהצילו שני נהגים שנתקעו בנחל הבשור. צפו:

 

 
האירוע החל סמוך לשעה 14:00 כאשר מתנדבי יחידת החילוץ הר הנגב של משטרת המחוז הדרומי הוזעקו לחלץ שני אזרחים שרכבם נתקע בשיטפון בנחל הבשור בכביש 222. רס"מ איציק דהן ממשטרת דימונה מספר: "בכביש 222 החל סחף זרימה של מים. הגיעו חבר'ה מאזור המרכז שחשבו שהם יכולים לחצות את הדרך עם הארבע על ארבע. שני חבר'ה ניסו לחצות את הכביש ונתקעו במקום. הם חייגו 100 וצוות מג"ב הגיע לשם. כשהגעתי למקום הקפצתי את יחידת חילוץ הר הנגב מכיוון שמדובר בסכנת חיים. צוללנים נכנסו למים והצליחו לחלץ אחד. בעזרת מסוק חילצו את השני. הוא פונה לקבלת טיפול רפואי בסורוקה. לאירוע הוזעקו גם אנשי תחנת אופקים".
 
המשטרה סגרה את הכביש לתנועת כלי רכב. רס"מ דהן מבקש מהציבור לא לנסות לחצות ואדיות ונחלים זורמים, גם אם נראה שאפשר לעבור. "לא יודעים מתי יגיע הגל. זו הטעות של הרבה אנשים. אי אפשר לדעת אם הכביש שלם, אם חלקים נסחפו או אפילו אם יש בולען. ההתנהגות הזו יכולה גם לעלות בחיי אדם. האירוע הזה נגמר בטוב אבל יכול היה להיגמר גם באסון".

 

 (צילום: מתנדב יחידת החילוץ רז רפאל) (צילום: מתנדב יחידת החילוץ רז רפאל)
(צילום: מתנדב יחידת החילוץ רז רפאל)

 (צילום: מתנדב יחידת החילוץ רז רפאל) (צילום: מתנדב יחידת החילוץ רז רפאל)
(צילום: מתנדב יחידת החילוץ רז רפאל)
 

נגמר בשלום  (צילום: חטיבת דובר המשטרה) (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
נגמר בשלום (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
 

תושבי עין גדי נצורים בבתיהם זה היום השני בעקבות השיטפונות של נחלי האזור וסגירת כביש 90 לתנועה. גם תושבי נאות הכיכר ועין תמר תקועים בבית.

 

 
 
כביש 258 קרס  (צילום: חטיבת דובר המשטרה) (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
כביש 258 קרס (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
 
שיטפון בנחל הבשור (צילום: חטיבת דובר המשטרה) (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
שיטפון בנחל הבשור(צילום: חטיבת דובר המשטרה)
נחל שורק (צילום: רועי ינובסקי) (צילום: רועי ינובסקי)
נחל שורק(צילום: רועי ינובסקי)

 (צילום: איציק רומי, יחידת חילוץ עין גדי) (צילום: איציק רומי, יחידת חילוץ עין גדי)
(צילום: איציק רומי, יחידת חילוץ עין גדי)

שחף חומרי מעין גדי סיפר כי "אנחנו מקווים שלא יהיה מקרה חירום כי אי אפשר לצאת. נחל ערוגות מוצף לגמרי. כל הנחלים מדרום - נחל חבר ונחל צאלים - זורמים בשצף ואין מצב לעבור אותם. אני מקווה שמחר זה יסתיים אבל לא נראה לי. אנחנו תקועים מצפון וגם מדרום, אי אפשר לצאת לשום מקום. חבר שלי הגיע מחו"ל ולצערי אי אפשר לבוא לקחת אותו. אורחים שהגיעו לבית המלון ביום חמישי נתקעו ולא יכולים לחזור הביתה. אנחנו ממש כמו באי. אי אפשר להגיע אלינו".

 

הוא העריך שאם המצב יימשך מחר, הילדים לא יוכלו להגיע לבית הספר וגם ההורים יישארו הרחק ממקום העבודה, "אין לנו מצרכים בסיסיים ולכן אנחנו בבעיה. זה נחמד ליום אבל יומיים ויותר זה כבר בעייתי".

 

כאמור, גם תושבי נאות הכיכר ועין תמר לא יכולים לצאת מהיישוב בגלל השיטפונות. נועה גורדון מנאות הכיכר: "אתמול בערב התחיל שיטפון בנחל צין שהלך והתחזק. אנחנו לא יכולים לצאת מהיישובים. אנחנו נצורים מזה 24 שעות. יש לי שני צימרים שלמרבה הצער התבטלו כי הודעתי לאורחים שיש סיכוי שיוכלו להגיע אבל לא יוכלו לצאת. גם העסקים התיירותיים האחרים נותרו ריקים למרות שבדרך כלל הם מלאים. מי שמתארח פה כמובן תקוע ולא יכול לחזור הביתה. נחל צין זורם כל כך חזק שיש חשש שהשדות החקלאיים יוצפו. החקלאות בשפל חסר תקדים השנה והחקלאים כבר נפגעו קשות ואולי לא יצליחו להשתקם, כך שהצפה של השדות יכולה להוות פגיעה שממנה לא יוכלו להתאושש".

 

מחכים לפתיחת החרמון

היום אתר החרמון עוד היה סגור, אבל מחר הוא כבר ייפתח למבקרים ולגולשים, שיוכלו ליהנות מהשלג הכבד שירד בהר הגבוה במדינה בשבוע האחרון. באזור הרכבל התחתון יש כעת כ-2.10 מטר של שלג ובחלק העליון נע גובה השלג בין 2.5 ל-3 מטר. מהנהלת האתר נמסר כי שוררים בו "תנאי גלישה אירופאים".

 

הסופה תרמה גם למשק המים. מרשות המים נמסר כי מפלס הכינרת עלה ביממה האחרונה בשלושה ס"מ ומתחילת המערכת ב-11 ס"מ. המפלס עומד על 212.25- מטר ועלה מתחילת העונה ב-62 ס"מ. ברשות המים אמרו כי כמויות משקעים גבוהות יחסית ירדו בעיקר בהרי המרכז והנגב.

 

מרום גולן והחרמון ברקע (צילום: אילן ארד lowshot.com) (צילום: אילן ארד lowshot.com)
מרום גולן והחרמון ברקע(צילום: אילן ארד lowshot.com)

קיבוץ אורטל בשלג (צילום: אילן ארד lowshot.com) (צילום: אילן ארד lowshot.com)
קיבוץ אורטל בשלג(צילום: אילן ארד lowshot.com)

אתר החרמון (צילום: נתיב אוחנה) (צילום: נתיב אוחנה)
אתר החרמון(צילום: נתיב אוחנה)

אני, אתה והוא (צילום: אחיה ראב"ד) (צילום: אחיה ראב
אני, אתה והוא(צילום: אחיה ראב"ד)

מג'דל שמס אחרי הסערה (צילום: שני גמליאל) (צילום: שני גמליאל)
מג'דל שמס אחרי הסערה(צילום: שני גמליאל)

משחקים בצפת ( צילום: אביהו שפירא) ( צילום: אביהו שפירא)
משחקים בצפת( צילום: אביהו שפירא)

 

התחזית לימים הבאים מביאה עמה בשורה גם לתושבי הדרום. מחר עדיין ייתכנו שיטפונות בנחלים בדרום ובמזרח אבל הזרימה תיחלש. מחברת מטאו-טק נמסר כי הלילה יהיה קר ויש חשש לקרה במקומות הרגישים ולהתגבשות קרח בהרים. עם שוך הסערה מתחדשים הלימודים בירושלים ובגולן. גם התחבורה הציבורית בירושלים והרכבת הקלה פועלים כסדרם.

 

מידות החום החזויות להלילה ולמחר: קריית שמונה 15-2, קצרין 13-0, צפת 11-0, טבריה 17-3, נצרת 15-3, חיפה 16-4, תל אביב 17-5, ירושלים 12-1, אשקלון 16-6, עין גדי 18-8, באר שבע 15-2, ערד 13-2, מצפה רמון 12-1 ובאילת 21-8.

 

מחר, יום ראשון, תחול עלייה ניכרת במידות החום. הרוח תנשב בעוצמה של 30 קמ"ש לכל היותר. הים יהיה גבה גלים וגובה הגלים יגיע ל-250 ס"מ לכל היותר. ביום שני תחול התחממות נוספת וירידה בלחות. יהיה חם מהרגיל לעונה והרוח תתחזק. ייתכנו משבים של 55 קמ"ש. אחר הצהריים ייתכן טפטוף. הים יהיה גלי וגובה הגלים יגיע למטר אחד לכל היותר.

 

בשלישי יתחזקו הרוחות וייתכן אובך. יירדו גשמים מקומיים. קיים חשש קל לשיטפונות בנחלי המזרח והדרום. עד הצהריים יעלו הטמפרטורות ולאחר מכן תחול ירידה במידות החום ועלייה בלחות. גשם יתחיל לרדת במרכז הארץ ובדרומה ובלילה גם בצפון הארץ. לקראת רביעי יתחזק הגשם בצפון הארץ. הים ייעשה גבה גלים וגובהם יגיע ל-2 מטרים לכל היותר. ברביעי תחול ירידה ניכרת במידות החום וגשם יירד בצפון הארץ. במרכז הארץ יירד גשם מקומי ובדרום ייתכן גשם מקומי וקל. הים יהיה גבה גלים וגובהם יגיע לשני מטרים וחצי. 


פורסם לראשונה 21/02/2015 16:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתנדב יחידת החילוץ רז רפאל
בין שמיים לארץ
צילום: מתנדב יחידת החילוץ רז רפאל
צילום: גיל אבן
נחל צין עלה על גדותיו
צילום: גיל אבן
מומלצים