שתף קטע נבחר

נשיא ההסברה: העיסוק החדש של גרוניס

נשיא ביהמ"ש העליון בדימוס נפגש עם תלמידים מרחבי הארץ בניסיון לשפר את תדמית מערכת המשפט. "כ-700 שופטים מטפלים בכ-750 אלף תיקים"

נשיא בית המשפט העליון בדימוס, אשר גרוניס, אמנם פרש בחודש ינואר האחרון מכס הנשיאות והשיפוט, אך מערכת המשפט נותרה קרובה ללבו. לצד העיסוקים האישיים שסוף סוף נמצא להם פנאי, נפגש אתמול (יום א') גרוניס עם תלמידים מבתי ספר מרחבי הארץ, "עשה הסברה" בשירות מערכת המשפט ועל הדרך סיפר גם מה שעמם אותו ומה הביא אותו לכס השיפוט.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

גרוניס נפגש עם כ-80 תלמידי תיכון, חברי הפורום למצוינות חברתית צעירה, אשר משתתפים בתוכנית המכשירה בני נוער לתפקידי מנהיגות ואחריות חברתית. התלמידים, שהגיעו מ-17 יישובים מכל רחבי הארץ, שוחחו עם גרוניס על אודות תפקידיה ומעמדה של הרשות השופטת במדינת ישראל, ואף שאלו את הנשיא בדימוס שאלות באחד מאולמות הדיונים בבית המשפט העליון.

נשיא העליון בדימוס גרוניס עם התלמידים בבית המשפט (צילום: אלי אטיאס) (צילום: אלי אטיאס)
נשיא העליון בדימוס גרוניס עם התלמידים בבית המשפט(צילום: אלי אטיאס)

 (צילום: אלי אטיאס) (צילום: אלי אטיאס)
(צילום: אלי אטיאס)
 

גרוניס תיאר בפני התלמידים את העומס הכבד המוטל על שופטי ישראל. הוא ביקש מהם לנסות ולנחש כמה תיקים מתנהלים בבתי המשפט וכמה שופטים מטפלים בהם. לאחר שמספרים נזרקו לאוויר, גילה נשיא העליון לשעבר את התשובה: "כ-700 שופטים מטפלים בכ-750 אלף תיקים". לקול התדהמה שנשמע בקרב התלמידים הוסיף גרוניס כי "מוסכם בעולם כי הבעיה היא שתיקים נשמעים יותר מדי זמן, ושצריך לקצר את משך הטיפול בתיק".

 

גרוניס הציג גם את צעדי הייעול שקודמו בתקופתו, בהם שמיעת תיקים ברצף יום אחרי יום, והסביר מדוע ההתנגדות שיש להסדרי טיעון איננה במקומה לנוכח כך ששיעור הסדרי הטיעון בארץ דומה לנהוג בעולם, וההסדרים מקצרים את משך ההליך תוך הגעה להסכמה בין ההגנה לתביעה.

 

גרוניס נשאל על ידי התלמידים גם שאלות אקטואליות לגבי מעורבות בית המשפט בעבודת המחוקק וכן מדוע החוק לא מאפשר לבני 16, הגיל שבו הם מוציאים תעודות זהות, להצביע בבחירות. השופט בדימוס נראה נרגש, והשלב שריתק יותר מכול את התלמידים היה שלב השאלות האישיות. לשאלה מדוע החליט להיות שופט לאחר שהגיע מהאקדמיה ומעולם עריכת הדין השיב גרוניס: "קצת השתעממתי באקדמיה", וציין כי נהנה בעיקר מהדרכת סטודנטים.

 

בהמשך ציין כי הבין שגם עריכת הדין לא ממש בשבילו. לדבריו, "כשאתה מייצג לקוח יש מקרים רבים שאתה לא מסכים עם הלקוח ועם מה שעשה, אבל אתה עושה את זה כדי להתפרנס, כך שאתה עושה שקר בנפשך. גם את עניין ההתעסקות עם הכסף - שכר הטרחה לא ממש אהבתי".

 

על מקצוע השיפוט אמר: "זה הכי התאים לי מבחינה אישית, הרבה עניין ואחריות, שליחות ציבורית, והתמדה במה שאתה מאמין ורואה כאמת והנכון. אני שמח שעשיתי את התפנית הזו בחיי". גרוניס צפוי להמשיך ולהיפגש עם תלמידים במטרה להכיר להם את עולם המשפט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי אטיאס
גרוניס עם התלמידים
צילום: אלי אטיאס
מומלצים