שתף קטע נבחר

הדולר קפץ ב-2.4% ל-3.95 שקלים

המטבע האמריקני ומקבילו האירופי ממשיכים להתחזק לאחר הורדת הריבית לשפל של 0.1%. האירו מזנק ב-2.6% ונסחר סביב 4.47 ש'. איילת ניר, יצירות: "הגענו לתחתית מבחינת הריבית. נישאר ברמה זו בחודשים הקרובים"

הדולר והאירו המשיכו היום (ג') את מגמת ההתחזקות מול השקל מאז הורדת הריבית אתמול לשפל היסטורי של 0.1%. המטבע האמריקאי עלה ב-2.4% ושערו היציג נקבע על 3.95 שקלים, בעוד שמקבילו האירופי מוסיף 2.6% לערכו ושערו היציג נקבע על 4.47 שקלים.

 

נגידת בנק ישראל ד"ר קרנית פלוג אמרה אמש אחרי ההחלטה להוריד את הריבית כי "ההחלטה להפחית את הריבית היא החלטה שצופה פני עתיד". לדבריה, "כפי שהפחתות הריבית שביצענו בקיץ סייעו למשק להתאושש מההשלכות הכלכליות של מבצע צוק איתן, כך ההחלטה הנוכחית מיועדת לאפשר למשק להתמודד עם ההתפתחויות בכלכלה העולמית". 

 (צילום: gettyimages imagebank) (צילום: gettyimages imagebank)
(צילום: gettyimages imagebank)

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר כי "נראה כי בנק ישראל מעוניין שהדולר יחצה את רף 4 שקלים. לצד הורדת הריבית, בנק ישראל צפוי גם להמשיך בהתערבויות בשוק המט"ח, במטרה להאיץ את העלייה. הורדת הריבית מרחיבה את פער הריבית לטובת הדולר, ופער ריבית זה אף צפוי לגדול בהמשך עם העלאת הריבית הצפויה של הפדרל ריזרב".

 

איילת ניר מיצירות התייחסה להחלטת הריבית אתמול ואמרה כי "זהו. הגענו לתחתית. מפה הריבית יכולה רק לעלות. נכון שהוועדה יכולה לנקוט בצעדים נוספים כמו הרחבה כמותית באם היא תידרש לכך, אך הריבית עצמה, הגיעה לרמת שפל היסטורית. לאחר שהגיעה לרמת שפל, צפויה הריבית במשק להיוותר ללא שינוי בחודשים הקרובים".

 

בשוק ההון קיבלו אתמול בדיעות חלוקות את המהלך המפתיע של הוועדה המוניטרית של בנק ישראל והנגידה קרנית פלוג. קובי נימקובסקי, מנכ"ל בית ההשקעות אלומות, שלאורך 2014 העריך כי הריבית לא צפויה לעלות ברקע היעדר חששות אינפלציוניים, אמר אתמול כי "אין ספק שבנק ישראל הצליח להפתיע את השוק עם הורדת הריבית, במיוחד לאור השיפור האחרון בנתוני האבטלה.

 

"סביר להניח שהנגידה מנסה לפעול בנחישות להעלאת שער החליפין, במיוחד כשמסתכלים על הנתון היפה של צמיחת התל"ג, שנבעה במידה רבה מהעלייה ביצוא. עם זאת, בסופו של דבר מדובר במהלך מיותר שרק מלבה את מחירי הנדל"ן, כי הדולר מתחזק ונחלש לפי מגמות עולמיות. המציאות היא שאין טיפול ממשלתי אמיתי בבעיות הפיסקליות שמעכבות את המשק ולכן צמיחה לא תפרוץ מתוך עוד הורדת ריבית, שגם כך כבר נמוכה מאוד". 


פורסם לראשונה 24/02/2015 14:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים