שתף קטע נבחר

ירושלים: תינוק נחנק ואיבד הכרה לאחר שבלע דיבל

התינוק בן שמונה חודשים סבל מקוצר נשימה וערפול הכרה לאחר שדיבל שבלע חסם את קנה הנשימה. הדיבל חולץ. הרופא המטפל: "ההורים חייבים להקפיד על סביבת תינוק נקייה"

כמעט טרגדיה בירושלים: תינוק נחנק לאחר שבלע דיבל בעת שזחל. הוא הובהל לבית החולים שערי צדק כשהוא סובל ממצוקה נשימתית, והדיבל חולץ.

 

עוד חדשות בריאות

הדסה: התור לבדיקה לעוד שנה. רוצה שבוע הבא? שלם 2,200 ש'

בזכות גיל ז"ל: מחלקת שיקום חדשה בסורוקה

סקר: מאיזה בתי חולים בארץ אנחנו הכי מרוצים?

 

המקרה התרחש הבוקר (ג'): הוריו של התינוק, כבן שמונה חודשים, תושב ואדי ג'וז בירושלים, הבחינו כי התינוק נחנק ומאבד הכרה. הם הגיעו איתו למרפאת קופת החולים במקום מגוריו, אולם שם לא הצליחו לחלץ את הדיבל, והזעיקו את צוות מד"א.

 

צוות האמבולנס שהגיע למקום פינה אותו לחדר מיון ילדים בבית החולים שערי צדק, שם התברר כי התינוק בלע דיבל המשמש להתקנת ברגים בקיר בעת שזחל על הריצפה. הדיבל נתקע בקנה הנשימה וחסם את דרכי האוויר.

 

ד"ר וייזר עם הדיבל. לשים לב למה שנמצא ליד הפעוטות ( ) ( )
ד"ר וייזר עם הדיבל. לשים לב למה שנמצא ליד הפעוטות

 

"לשים לב מה נמצא על הרצפה"

ד"ר גיורא וייזר, מומחה לרפואה דחופה, בשיתוף עם ד"ר חנן שאול, מומחה אף-אוזן גרון, גילו את החסימה וחילצו אותו. מצבו של הפעוט החל להתייצב בהדרגה והוא נשאר במעקב וישתחרר בשעות הקרובות לביתו.

 

"בליעת חפצים על ידי פעוטות הוא דבר שכיח" אומר ד"ר ויזל, "ההורים חייבים להקפיד על סביבת תינוק נקייה, ולמנוע מהם גישה לחפצים, במיוחד כאלה הניתנים לבליעה".

 

חנק בתינוקות: כך תצילו את חייו

החל מגיל שישה חודשים מתחיל התינוק לשים דברים בפיו.  מדי שנה מגיעים לחדרי המיון בארץ פעוטות שהוריהם לא הקפידו להרחיק מסביבתם פריטים קטנים. מנגנון הבליעה של התינוק עדיין לא מפותח דיו, וסופו של הפריט – במקרים רבים – לחדור לקנה הנשימה ולגרום לחנק.

 

החנק גורם להכחלתו של התינוק ומביא למצב חירום רפואי. על פי הנחיות טיפת חלב, יש למנוע מילדים עד גיל חמש פיצוחים, פופקורן, סוכריות קשות וירקות קשים לא מבושלים.

 

כמו כן, יש לחתוך מזונות גליליים לחתיכות קטנות ולא להותיר אותם בצורת עיגול או טבעת שחוסמים את קנה הנשימה. בין אלה נכללים נקניקיות, עגבניות שרי, ענבים ומלפפונים.

 

במקרה של תינוק שנחנק - התיישבו, הניחו את התינוק כשבטנו על הירך שלכם, ראשו כלפי מטה, ובצעו כמה טפיחות בין שכמותיו באמצעות כרית כף היד. שימו לב: אין לדחוף אצבעות לתוך פיו של התינוק. אם הגוף הזר לא יצא והתינוק לא מתחיל לנשום, יש לפתוח בפעולות החייאה.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפעוט פונה לבית החולים לאחר שבלע דיבל
צילום: רויטרס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים