שתף קטע נבחר

סיפורים מהשייקר

תמיד רציתם לדעתם איך מכינים דריי מרטיני כהלכתו? ליבי שפרלינג ממליצה על המתנה המושלמת לחובבי אלכוהול לפסח: ספר הקוקטיילים החדש "שעות שמחות". טעימה בת 3 מתכונים וגם המלצה על פסטיבל היין המדובר "ארץ כרמים וטעמים"

סוף סוף רואה בעברית ספר שווה, רציני בדרכו המשועשעת, המוקדש כולו לקוקטיילים מיתולוגיים ולאלכוהול. "שעות שמחות", ספרה של מירה איתן, ברמנית, כתבת ועורכת ותיקה ומוערכת, הוא ספר שפותח צוהר לעולם המשקאות ויכניס אתכם לטרקלין של מלכים ורוזנים, מלונות אגדיים ואפילו רועה עיזים.

 

ההיסטוריה טרופה כאן בהרבה נוזלים, שמספרים יחד על לידתם של מותגי אלכוהול מובילים בליווי פרטי טריוויה ואנקדוטות. בין הדפים מככבים ציטוטים וסיפורים - אפילו צ'רצ'יל, ביאליק ואלתרמן מככבים כאן - וכמובן מתכונים והסברים מאירי עיניים.

 

העיצוב נאה מאד - הספר נראה כמו אלבום רטרואי עם צילומים מאירי עיניים (שעליהם אמונה מיכל רביבו), תמונות היסטוריות, איורים מהעבר והרבה אווירה. בקיצור - מתנה מעולה למי שיש לו הכל ובכלל, ראשית לעצמכם. בחרנו מתוכו 3 מתכונים ששווה להכיר.

 

 

 (צילום: מיכל רביבו)
(צילום: מיכל רביבו)

ועוד משהו - לפני שמממשיכים: ב-25-6.3 מתקיים "ארץ כרמים וטעמים", פסטיבל יין אזורי שנערך זו השנה השנייה בגני רמת הנדיב ליד זכרון יעקב. בפסטיבל יציגו עשרות יקבים אזוריים מהר הכרמל ומורדותיו, עמק יזרעאל ועמק חפר.


בין המציגים בפסטיבל, אותו אוצרת רותי בן ישראל: יקב שפיה, יקבי כרמל, יקבי בנימינה, תשבי, ויתקין, וורטמן, יקב שושנה, יקב שדות ועוד. כליווי ליינות, ניתן יהיה לרכוש בפסטיבל גבינות ולחמים של משק יעקובס, מנות של המסעדות המקומיות מטעים וברוניתא וכן בשר צלוי שמכינים ב-BBQ garage של יקב תשבי. שווה מאד!


פסטיבל "ארץ כרמים וטעמים". גני הנדיב, 25-26.3.15, 18:00-23:00. 
 http://wine.carmelim.org.il/. הכניסה בתשלום ולמזמינים מראש מוצעות חבילות כולל הסעה מתל אביב או ומחיפה. 

שעות שמחות - 3 מתכוני קוקטיילים

 

1. צ'אנסלור - The Chancellor

וויסקי סקוטי, בשל אופיו קשה העורף, לא תמיד יתאים למיזוג בקוקטיילים. יש יוצאים מן הכלל, ואחד מהם הוא הקוקטייל צ'אנסלור. לאורך כל המאות כשרצו לרכך וויסקי הוסיפו לו קרח וקצת מים או סודה. הצ'אנסלור הוא קוקטייל קלאסי ונעים, קוקטייל היסטורי, בן דודם של הסקוטי רוב רוי והאמריקני מנהטן, אך בגרסה קצת שונה.

 

ההיסטוריה של צ'אנסלור לוטה בערפל, קשה למצוא סימוכין להיווצרו, והוא נשאר מסתורי כל השנים. סברה עלומה אומרת כי ייתכן שנולד באחד מחדרי האוכל בקולג' סקוטי, שבו נהגו לכנות את נשיא האוניברסיטה צ'אנסלור.

 
מה צריכים (לכוס קוקטייל אחת):

40 מ"ל וויסקי

20 מ"ל פורט רובי (יין פורט צעיר)

10 מ"ל ורמוט לבן יבש

זילוף אנגוסטורה ביטר (רצוי בטעם תפוז)

סליל קליפת לימון לקישוט

 

מה עושים:

ממלאים את הכוס בקרח. מערבבים את כל המרכיבים בכפית בשייקר עם קרח. מוציאים את הקרח מהכוס ומסננים לתוכה את הקוקטייל. מקשטים בסליל קליפת לימון.

 (צילום: מיכל רביבו)
(צילום: מיכל רביבו)

2. הנקי פנקי - Hanky Panky

הקוקטייל הזה הוא פרי המצאתה של עדה קולמן, המכונה "קולי", מי שהייתה המוזגת הראשית במלון סבוי המפורסם שבלונדון.

פטרונה היה רופרט ד'אוילי קארט, בן למשפחה לונדונית ידועה שהפיקה את האופרות הקומיות של הצמד גילברט וסאליבן ובנתה כמה מהבניינים המפורסמים בלונדון. הבולטים שבהם הם תיאטרון סבוי, שהיה התיאטרון הראשון (וגם הבניין הציבורי הראשון בעולם) שהואר כולו בחשמל, ובצמוד לו גם המלון הקרוי באותו שם - מלון המותרות הראשון בבריטניה שהציג חידושים טכנולוגיים מרשימים לזמנם, כגון תאורת חשמל, מעליות, אמבטיות בתוך החדרים המפוארים, מים זורמים, חמים וקרים ועוד.

 

 

צוות הבידור של המלון כלל שמות דוגמת ג'ורג' גרשווין, פרנק סינטרה ואחרים, ועם האורחים נמנו מפורסמים רבים, ובהם צ'רלי צ'פלין, ג'ודי גארלנד, לורנס אוליבייה, מרילין מונרו, המפרי בוגרט, אליזבת טיילור ועוד רבים וטובים. בשנת 1903 קיבלה קולמן משרה בבר המלון, ולימים הייתה בו לברמנית הראשית.

 

היא המציאה קוקטיילים מיוחדים לידוענים שפקדו את המלון, ובהם משקה ייחודי בעבור מארק טוויין, בעבור נסיך וויילס, בעבור נסיך שבדיה ועוד. ערב אחד הגיע לבר שחקן מפורסם באותם ימים, צ'רלס הוטרי, כשהוא עייף, וביקש קוקטייל שיעורר אותו. כשהגישה לו קולמן את הקוקטייל שהמציאה בעבורו, השחקן לגם והכריז: "By Jove! That is the real hanky-panky!", ובכך העניק לקוקטייל את שמו.

 

ההנקי פנקי הוא גרסה של המרטיני המתוק, אך התוספת המעוררת של קולמן הייתה פרנה ברנקה, דז'סטיף איטלקי מריר ביותר, שהפך את המשקה לקוקטייל שונה ומיוחד בפני עצמו.

 

מה צריכים (לכוס קוקטייל אחת): 

45 מ"ל ג'ין

45 מ"ל ורמוט אדום

זילוף פרנה ברנקה

קליפת תפוז לקישוט

 
מה עושים:

מערבבים את כל המרכיבים בשייקר ומוזגים לכוס. מועכים קלות קליפת תפוז מעל הקוקטייל ומקשטים בסליל מהקליפה.

 

 (צילום: מיכל רביבו)
(צילום: מיכל רביבו)

 

3. סינגפור סלינג - Singapore Sling 

ג'ין ביפיטר הלונדוני נודע כמקורו של הקוקטייל הקלאסי סינגפור סלינג, שעורבב לראשונה כנראה בשנת 1915. האגדה מספרת שעורבב בשנה זו בידי ברמן ששמו נג'ים בון, שעבד במלון Raffles בסינגפור.

 

בתחילה נקרא הקוקטייל "ג'ין סלינג", שם כללי לכהיל שעורבב עם מים, סוכר ומרירים. בהמשך הפך להיות קוקטייל מורכב יותר ומתקתק שדי פשוט להכינו, למרות מרכיביו הרבים, ובהם, בין השאר, מיץ אננס, ליקר דובדבנים, ליים, בנדיקטין וליקר תפוזים. עם השנים השתנה הקוקטייל ונוצרו לו אינספור גרסאות ברחבי העולם. הקוקטייל הזה היה להיט גדול בשנות ה–80. בסרט "קוקטייל" מדקלם בריאן פלניגן, הבעלים של הבר, שיר שכתב ובו הוא מזכיר את קוקטייל הסינגפור סלינג.

 

מה צריכים (לכוס גבוהה אחת):

40 מ"ל ג'ין

20 מ"ל שרי הרינג (ליקר דובדבנים)

5 מ"ל ליקר תפוזים

5 מ"ל בנדיקטין

10 מ"ל גרנדין

80 מ"ל מיץ אננס או מיץ ליצ'י

או מיץ פסיפלורה

30 מ"ל מיץ לימון

זילוף אנגוסטורה ביטרס

דובדבן לקישוט

 

מה עושים: 

מנערים את כל המרכיבים  בשייקר עם קרח ומוזגים לכוס. מקשטים בדובדבן. יש הנוהגים להוסיף גם סודה (לפי הטעם).

 

 (צילום: סטודיו קרן וגולן) (צילום: סטודיו קרן וגולן)
(צילום: סטודיו קרן וגולן)

המתכונים לקוחים מתוך הספר "שעות שמחות" מאת מירה איתן. הוצאת lunchbox

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל רביבו
קוקטייל מתוך הספר "שעות שמחות"
צילום: מיכל רביבו
מומלצים