שתף קטע נבחר

Blu Vivo Air: דקיק, נפלא ולא מתחמם

אם אתם משתמשים רגילים, שלא מחפשים מכונת משחקים אלא מתבססים יותר על שיחות, גלישה ורשתות חברתיות - יכול בהחלט להיות כי מדובר בסמארטפון המושלם עבורכם

חברת BLU האמריקאית, שנמצאת בשוק המקומי כמעט שנה ומיובאת על ידי היבואן הרשמי, רילטיים סלולר, כבר הביאה לנו לפני כמה חודשים את ה-Vivo IV בעובי 5.5 מ"מ ולאחרונה השיקה בישראל דגם עוד יותר דק, ה-Vivo Air, בעובי של 5.1 מ"מ, שקוטף את תואר הסמארטפון הכי דק שנמכר בישראל. כבר אז התקשנו להישאר אדישים למראה של הדגם החדש וחיכינו להזדמנות לשים את ידינו עליו ברגע שינחת בארץ.

עוד ב-GSM:
אפל מוסיפה אימוג'י חדשים
אחד באפריל ברשת
שיאומי חוגגת חמש

עיצוב וגימור

לא קשה להבין למה חיכינו כל כך להניח את ידינו על ה-Vivo Air. המכשיר כל כך דק וכל כך קל, שעד שלא הדלקנו אותו לא האמנו שיש לנו ביד מכשיר אמיתי שגם עובד. במהלך השבועיים בהם הסתובבנו עם התכשיט החדש של BLU, קרה לנו לא פעם ולא פעמיים מקרים בהם נאלצנו להכניס יד לכיס רק כדי לוודא שהוא באמת שם, הוא עד כדי כך קל.

 

 (GSM) (GSM)
(GSM)

אבל לא רק העובי והמשקל מרשימים. המכשיר הזה גם נראה מצוין ובנוי ברמה גבוהה שלא היתה מביישת גם את היצרנים הגדולים ביותר. עיצוב ה-Air הוא מן שילוב של האייפון 4/4S והאייפון 6. מהדגם הישן יותר BLU לקחו את הפנים והגב שמכוסים בזכוכית (גורילה גלאס 3 במקרה הזה) ואילו גודל המכשיר (ל-Air מסך בגודל 4.8 אינץ') והמסגרת שלו, העשויה ממתכת מעוגלת, בהחלט מזכירים את האייפון 6. אז אולי לא מדובר בעיצוב הכי מקורי שנתקלנו בו אבל התוצאה הסופית בהחלט מרשימה מאוד. אין ספק שבכל הקשור לעיצוב ולרמת הבנייה, BLU שיחקו אותה.

מערכת הפעלה וממשק משתמש

ה-Vivo Air, כמו רוב הדגמים הנוכחיים של BLU, מגיע עם מערכת הפעלה אנדרואיד 4.4.2, לא הגרסה הכי חדשה של גוגל, אך בהתחשב בעובדה שרוב מכשירי האנדרואיד, גם מיצרניות גדולות ומוכרות יותר, עדיין לא התעדכנו לאנדרואיד 5, לא תשמעו אותנו מתלוננים. אחרי שבוע של שימוש קיבלנו התראה על עדכון גרסה, לא לגרסה חדשה יותר אלא "תיקוני באגים" למיניהם (למרות שלא שנתקלנו בבאגים) ועל זה צריך להחמיא ליצרנית האמריקאית. הרבה מאוד מכשירים ברמות המחירים של מכשירי BLU, לא זוכים לקבל עדכונים בכלל, אז עצם זה שהחברים ממיאמי דואגים לדברים האלה, זו נקודה גדולה מאוד לזכותה. לפי האתר העולמי של היצרנית, ה-Vivo Air צפוי לקבל עדכון ללוליפופ (אנדרואיד 5.0) בחודשים הקרובים, אז יש למה לחכות.

 

בכל הקשור לממשק המשתמש ה-Vivo ממש לא דומה לאנדרואיד נקי, להבדיל מחלק מדגמי החברה האחרים כמו ה-Life 8 שסקרנו כאן לפני מספר חודשים. הממשק, שמכונה Navi Launcher, מזכיר מאוד את Miui, הממשק עטור השבחים של Xiaomi הסינית (שהיא מצידה מזכירה מאוד את iOS של אפל). הדמיון מתבטא בהיעדר "מגירת אפליקציות" ובאייקונים מרובעים, אך ל-Navi גם תכונות ייחודיות משלו.

 

בתכונה הראשונה נתקלים כבר עם הדלקת המכשיר. אם אתם מאלה שלא אוהבים לחפש את כפתור ההדלקה כל פעם שאתם ניגשים לטלפון, זה מכשיר בשבילכם. כמו במכשירי LG ובעוד כמה מכשירים מובילים, את ה-Air ניתן להדליק על יד הקשה כפולה על המסך. בנוסף לזה תוכלו להעיר את המכשיר ולגשת ישירות לאחת מ-4 אפליקציות שונות, אותן ניתן להגדיר בתפריט האפשרויות של המכשיר, על ידי ציור מחוות על המסך. ההקשה הכפולה עבדה מצוין כל הזמן ובמעט מאוד מקרים לא העירה את המכשיר. המחוות עבדו מעט פחות טוב אך אחרי שהתרגלנו לצורה הנכונה לצייר אותן, הן עבדו לנו רוב הזמן. אנחנו לא בטוחים שציור מחוות זו תכונה שהיינו משתמשים בה ביום יום, אך את ההקשה הכפולה היינו מנצלים על בסיס קבוע מבלי לחשוב פעמיים ועצם קיומה במכשיר שעולה פחות מ-1500 שקלים, זו עוד נקודת זכות ל-BLU.
 (GSM) (GSM)
(GSM)
מסך הנעילה שונה במעט ממסכי הנעילה אליהם אנחנו רגילים. זה מתחיל בכך שהפתיחה היא בגרירה מלמטה לכיוון מעלה וממשיך בהיעדר תמיכה בווידג'טים (יישומונים) של מסכי נעילה אך על זה מכפה תכונה מאוד נחמדה של מסך הנעילה; במשיכה שמאלה נכנסים למסך שיש בו ממשק מצלמה מוקטן המאפשר לצלם במהירות מבלי להיכנס לאפליקציית המצלמה במכשיר עצמו. בנוסף יש במסך שלושה קיצורי דרך נוספים: הראשון הוא להקלטות קול, השני פנס והשלישי, שנקרא "Fake Call" מתקשר למכשיר כ-15 שניות אחרי הלחיצה עליו ובעצם מאפשר לכם לזייף שיחה נכנסת ובכך לצאת מכל מיני מצבים לא נעימים (פגישה משעממת, התקלות במישהו שלא בא לכם לפגוש ברחוב וכד'). מסך הנעילה גם מציג התראות על שיחות שלא נענו והודעות שהתקבלו.

 

כאמור, בהיעדר מגירת אפליקציות, מסכי הבית מכילים בתוכם את כל האפליקציות והאייקונים הקיימים במכשיר, כולל כאלה שתוסיפו בעצמכם. ניתן לסדר אותם בתוך תיקיות ובכך להקטין את מספר מסכי הבית ובנוסף הממשק תומך גם ביישומונים, תמיכה שלא היתה קיימת בגלגולים קודמים של ממשק ה-Navi בדגמים ישנים יותר של BLU. הממשק מאפשר גם להחליף את אנימציית המעבר בין מסך למסך ותומך גם באפשרות "גלילה אנסופית". אפליקציית ה-Color המובנית במכשיר נותנת לכם מספר ערכות נושא שניתן להחליף ביניהם, אחד מהם, שנקרא בפשטות "אנדרואיד", מבטל את האייקונים המרובעים ובעצם הופך אותם לאייקונים הרגילים של גוגל. האפליקצייה הזאת מאפשרת גם החלפת טפטים ובחירה של אפקט המעבר.


 

 (GSM) (GSM)
(GSM)

מעבר לכך הוסיפה BLU ל-Vivo מעט מאוד אפליקציות תוצרת בית: אפליקציית מנהל מערכת מכיל בתוכו אפשרויות לניקוי קבצי זבל במכשיר, אפשרות מעקב אחר שימוש בנתונים, קביעת תוכניות ניהול חשמל במכשיר, ניהול אפליקציות וניהול הרשאות. יש לא מעט אפליקציות שעושות את כל זה בחנות הפליי של גוגל, אך אהבנו את העובדה שכאן זה מובנה וגם נקי מפרסומות שבדרך כלל מתלוות ליישומים כאלה. בנוסף למחוות ההדלקה שסקרנו קודם, ה-Air תומך גם במחוות נוספות כמו מענה אוטומטי לשיחה באמצעות הרמת המכשיר לאוזן, חיוג אוטומטי מתוך אפליקציות ההודעות או אנשי הקשר ועוד.

 

ה-Air תומך בעברית אך בחלק מהתפריטים נתקלנו גם באנגלית. עושה רושם שהתוספות של BLU לא זכו לתרגום מלא ואילו כל מה שלקוח מאנדרואיד, מגיע עם התרגום המקורי שלו. לא הכי נעים אך גם לא כזה נורא ומהיבואן, רילטיים סלולר, נמסר לנו שעדכון הכולל תרגום מלא של המערכת, יגיע בעתיד הלא רחוק.

מסך

אחת מהתכונות הקבועות בכל דגמי ה-Vivo של החברה (ה-Air היא החמישי בסדרה), היא השימוש במסכי AMOLED של סמסונג. ה-Air לא מזניח את המסורת ומתהדר במסך Super AMOLED, כאמור בגודל 4.8 אינץ', ברזולוציית HD. בימים בהם רוב המכשירים המובילים בשוק מציגים מסכי Full HD ואף יותר מזה, הנתון של ה-Air נשמע מעט מאכזב, אבל כל זה רק על הנייר. מי שמכיר את הסמארטפונים של סמסונג, מכיר היטב את השחורים המוחלטים והצבעים החזקים (לעיתים חזקים מדי) של מסכי ה-AMOLED. גם הגאלקסי אלפא של הקוריאנית, מכשיר שנחשב למכשיר "דגל" (וגם עולה בהתאם) משתמש באותו סוג מסך ובאותה רזולוציה, אז גם אם לא מדובר ב-Full HD או 2K, ה- 720p בהחלט מספק. יש שיאהבו יותר ויש שיאהבו פחות, אבל אף אחד לא יוכל להכחיש שהמסך הזה מציג תמונה מצוינת, החל מדפי אינטרנט ועד לסרטים באיכות HD, הכל נראה טוב מאוד. גם התגובה של המסך למגע מצוינת, כאשר היא מצליחה להיות רגישה במידה הנכונה, מבלי להיות רגישה מדי.

 

מצלמות ומולטימדיה

ה-BLU Vivo Air מצויד במצלמה אחורית 8 מגה פיקסל מצלמה קדמית 5 מגה פיקסל. האחורית לא רעה אבל גם לא מהמובילות בשוק. למשתמש הממוצע שמצלם כדי להעלות תמונות לרשתות חברתיות ולחברי ה-Whatsapp שלו, ברוב תנאי התאורה ה-Air יספק את הסחורה. בתנאי אור פחות טובים וכמובן גם בתנאי חשיכה, התוצאות די מאכזבות. בהשוואה למכשירים המובילים בשוק המצלמה האחורית של ה-Vivo מאכזבת, כאמור בעיקר במקומות חשוכים, אבל בהשוואה לרוב המכשירים שנמכרים ברמות המחירים של 1,000 עד 1,500 שקלים, המצלמה ממוצעת ואפילו טיפה מעל לכך. המצלמה הקדמית הפתיעה לטובה וחובבי הסלפי יהנו מהרזולוציה גבוהה יחסית ומאיכות התמונה הכללית הטובה. כמו במקרה של המצלמה האחורית גם כאן המצלמה הזאת לא תזכה את BLU בפרסים, אך היא בהחלט עושה עבודה טובה.

הרמקול המובנה במכשיר חזק ממה שציפינו ולא התקשנו לשמוע בו סרטונים מיוטיוב. עם זאת, איכות הרמקול מהמשובחות ומתעוות די מהר בעוצמת קול גבוהה. השמע דרך שקע האוזניות איכותית וחזקה וכנגן מוסיקה וסרטים דרך האוזניות, ה-Vivo עושה עבודה מצוינת. שמחנו לגלות שאת רוב קבצי האודיו והוידאו שניסינו להפעיל, ה-Air לא התקשה לנגן למרות שמבחר נגני המולטימדיה בחנות של גוגל כל כך גדולה ומגוונת, שגם אם היינו נתקלים בבעיה, היא לא היתה מפריעה לנו יותר מדי.

 

ביצועים

המפרט הטכני של ה-Vivo air מזכיר לנו שבכל זאת מדובר במכשיר שאינו מהשורה הראשונה. למעשה, מדובר באותו מפרט טכני בו נתקלנו ב-Life 8 של BLU, שהפתיע אותנו לטובה. המעבד הוא של חברת MediaTEK, יצרנית השבבים הטיוואנית הענקית, מדגם MT6592 בעל 8 ליבות במהירות 1.7GHz. המעבד מלווה ב-1GB RAM בלבד ובאחסון פנימי של 16GB ללא אפשרות הרחבה.

 

למרות המפרט הבינוני ה-Vivo Air הצליח להפתיע לטובה בכל הקשור לביצועים. לא ציפינו לביצועים ברמה של המכשירים המובילים בשוק וגם לא קיבלנו, אבל מה שכן קיבלנו הם ביצועים חלקים ומהירים יחסית. אמנם נתקלנו במעט לאגים והשהיות, אבל לא ברמה שהפריעה לתפעול השוטף. משחקים סטנדרטיים לא הקשו על המערכת ורק כבדים במיוחד קרטעו מעט. ההפתעה הכי גדולה היתה שהמכשיר כמעט ולא התחמם, גם בשימוש ממושך. בריבוי משימות המכשיר עומד בצורה טובה, אבל עד גבול מסוים. מפעם לפעם, כאשר כמה אפליקציות פתוחות במקביל (חמש-שש ומעלה) קיימת האטה מסויימת בביצועים, במיוחד במעבר בין אחד לשני. סגירת אפליקציות פתוחות במסך ריבוי המשימות, שאליה מגיעים (באופן מעט תמוה) על ידי לחיצה ארוכה על כפתור התפריט רק ממסך הבית, פותרת באופן מיידי את הבעיה. בכל הקשור לביצועי החומרה התקשנו להתחמק מהתחושה שזיכרון נוסף היה הופך את המכשיר למפלצת של ממש.

רבים חוששים מביצועי ה-GPS של מכשירים מבוססי מעבדים מבית MediaTek והופתענו לגלות כי בכל התקופה בה בדקנו את ה-Vivo, עם שימוש באפליקציות ניווט על בסיס קבוע, ה-GPS עבד ללא דופי – חיבור מהיר,ודיוק מקסימלי.

 (GSM) (GSM)
(GSM)

 

עוד פרמטר שהדקיקות המטורפת של המכשיר גרמה לנו לחשוש ממנו הוא חיי הסוללה. גם כאן ה-Vivo הפתיע לטובה אם כי לא הפיל אותנו מהכיסא. בשימוש סביר וממוצע שכלל שיחות, שימוש של כחצי שעה ב-Waze, גלישה, מיילים וכמובן רשתות חברתיות ו-Whatsapp במהלך כל היום, המכשיר שרד עד הערב בלי בעיות מיוחדות. בימים בהם הרחבנו את השימוש ב-GPS לשעה ואף למעלה מזה, מצאנו את עצמנו מחפשים מטען כבר בשעות הערב המוקדמות.

 

כמכשיר טלפון ה-Vivo Air הוא מכשיר נפלא. המשקל הקל והגוף הדקיק, ביחד עם העובדה שהמכשיר לא נוטה להתחמם, גם בשיחה ארוכה, הופכים את השימוש במכשיר כטלפון לנוח במיוחד. איכות השיחה מצוינת, משני עברי הקו ורק איכות הספיקר בעוצמת קול גבוהה, למי שנוהג להשתמש בספיקר, לא מהמשובחות אם כי בהחלט ניתן להשתמש בו בעת הצורך. אפליקציית החייגן נוחה מאוד לשימוש ומכילה קיצורי דרך לאנשי הקשר ולמועדפים וגם תומכת ב-T9 אך אינה מכילה אותיות עבריות. גם אפליקציות ההודעות נוחה מאוד לשימוש ולא הרגשנו צורך להחליף אותו באפליקצייה צד שלישי.

מחיר: 1,449 שקלים. ניתן להשיג אצל המשווקים המורשים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים