שתף קטע נבחר

פרשת מוסלי: עורך הדין המעורב יוכל לייצג חשודים

עד המדינה בפרשת מוסלי העיד גם נגד עורך דין פלילי, והמשטרה ביקשה למנוע ממנו לייצג חשודים בתיק. ועדת האתיקה החליטה אחרת, אך הגבילה אותו מלחקור את העד במקרה של כתב אישום

עורך דין שנחקר באזהרה בפרשת מוסלי, יוכל לייצג נאשמים בתיק. כך קבעה היום (ב') ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין בתל אביב, שסייגה זאת בכך שהוא לא יוכל לחקור על הדוכן את עד המדינה אם יוגש כתב אישום. החלטה זו דוחה למעשה את דרישת המשטרה, שביקשה לפסול את עורך הדין.

 

ביחידה המרכזית של מחוז תל אביב מתנהלת פרשה גדולה שבמסגרתה הופעל עד מדינה כנגד ארגון הפשע של יוסי מוסלי. 20 חשודים נעצרו ובהם עבריינים בכירים, החשודים במעשי רצח ושידול לרצח. בתיק ישנו עד מדינה שמסר עדות נגד אותו עורך דין שנחקר בשל כך במשרדי הימ"ר תחת אזהרה. לפיכך, ביקשה המשטרה כי הוא לא ייצג איש מהחשודים בפרשה בטענה לניגוד עניינים.  

העצורים בפרשה. יוכלו להשתמש בשירותי עורך הדין (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
העצורים בפרשה. יוכלו להשתמש בשירותי עורך הדין(צילום: מוטי קמחי)

 

תוכן עדותו של עד המדינה נגד עורך הדין נשאר חסוי, אך במשטרה טענו כי חומרת העדות מונעת מעורך הדין

להיות מעורב בתיק ופנו לשם כך ללשכת האתיקה, באמצעות פרקליט מחוז תל אביב, שוקי למברגר. עורך הדין, ששכר את שירותיו של עו"ד מוטי כץ, אמר כי הוא יפעל לפי החלטת הוועדה.

 

בדיון שנערך בעניינו החליטה ועדת האתיקה כי הוא יוכל לייצג חשודים בתיק אך ורק בשלבי המעצר. "הוועדה בדעה כי במקום שיוגש כתב אישום, ראוי שהסנגור יימנע מחקירה נגדית של עד המדינה. אין בעמדה זו כדי למנוע ממנו את הייצוג של שאר הנאשמים באופן מלא".

 

עו"ד מוטי כץ מסר בתגובה: "ההחלטה שהתקבלה היום היא המובן מאליו. כל החלטה אחרת משמעותה שהמשטרה והפרקליטות יחליטו איזה סנגור ייצג

חשוד. דבר כזה הוא בלתי מתקבל על הדעת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים