שתף קטע נבחר

באופן טבעי: איך להיפטר מתסמיני האלרגיה

שימוש בצמחי מרפא נגד אלרגיה ידוע כבר אלפי שנים. התרופות הטבעיות שאנחנו מכנים "תרופות סבתא", עובדות ומצליחות להקל על התסמינים ולמנוע תופעות האלרגיה. איזה צמחים יעזרו לנו לנשום בלי לדאוג?

אלרגיה עונתית, המכונה לעתים קדחת השחת, היא מטרד עבור רבים. כיצד נוכל לעודד את הגוף לפתח עמידות בפני תופעות אלו? לרפואת הצמחים המודרנית כמה פתרונות.

 

קראו עוד במדור אלרגיה

כך תצילו חיים: מה לעשות בהתקף אלרגיה קשה?

אלרגיה מסכנת חיים: 7 מיתוסים על אלרגיות

 

סוגי הטיפול השונים

הטיפול הרפואי המקובל באלרגיות עונתיות וקדחת השחת כולל מיתון של התגובה החיסונית, או במילים אחרות, עיכוב מערכת החיסון מפעולתה הטבעית. תוצאות הטיפול הן בדרך כלל הפחתה של התסמינים עד יעבור זעם.

 

אפשר לנסות ולהתמודד עם התופעה גם באמצעות טיפול צמחי, בדומה ל"תרופות סבתא" של פעם. היתרון מרכזי של הטיפול הצמחי הוא כי הצמחים מפתחים את עמידות הגוף למחוללי האלרגיה עצמם.

 

לצמחים יש יכולת לווסת את התגובה החיסונית המופרזת לאלרגנים במגוון מנגנונים. זוהי השפעה מתמשכת שבהחלט עשויה להפחית התפרצויות עתידיות – הן מבחינת התכיפות והן מבחינת העוצמה.

 

ניסיון מעשי של אלפי שנים, לצד מחקרים מודרניים, מוכיחים כי צמחי המרפא מסייעים לתגובה אופטימלית ומאוזנת של המערכת החיסונית.

 

אז איך זה בעצם עובד?

ביכולתם של רכיבים פעילים שונים המצויים בצמחים לאזן את התגובה החיסונית ולהעלים את תסמיני האלרגיה. בנוסף, לצמחים רבים השפעה מווסתת מטבולית והם משפרים את העמידות ויכולת ההסתגלות של הגוף למצבי דחק. לצמחים רבים גם יכולת להפחית את ההפרשות הריריות ולהקל על המנוזלים והדומעים.

 

צמח השוש. בעל פעילות מכייחת, נוגדת דלקת ואנטי אלרגית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
צמח השוש. בעל פעילות מכייחת, נוגדת דלקת ואנטי אלרגית(צילום: shutterstock)

אילו צמחים יקלו וימנעו את האלרגיה העונתית?

 

סופורה (Sophora flavescens)

שיח ירוק עד שמוצאו בסין. שורש הסופורה מקובל בשימוש ברפואה הסינית כבר אלפיים שנה, וגם בימינו ברפואת הצמחים המודרנית. מחקרים עדכניים מצאו כי תמצית הצמח עיכבה תגובת גרד תלוית סרוטונין במודל מחקרי של דלקת עור אטופית.

 

פטריית ריישי (Ganoderma lucidum)

הריישי זוכה בשנים האחרונות לתהילה במערב, אך ברפואת הצמחים של המזרח היא מוכרת כבר אלפי שנים. זוהי פטריה גדולה בצבעים בוהקים של אדום או שחור, בעלת יכולת לשפר את סיבולת הגוף למצבי דחק.

 

לרכיבים טריטרפניים מפטריית הריישי מיוחסת פעילות מווסתת חיסון ואנטי אלרגית במגוון מנגנונים אנדוקריניים ואימונולוגיים.

 

שוש (Glycyrrhiza spp.)

כאחד הצמחים האהודים והשימושיים ביותר ברפואת הצמחים, השוש מוכר ברפואות המסורתיות של תרבויות עתיקות רבות כמו גם ברפואת הצמחים המודרנית. מחקרים מראים כי החומר גליצריזין המצוי בצמח נמצא כבעל פעילות מכייחת, נוגדת דלקת ואנטי אלרגית.

 

סרפד (Urtica spp)

לסרפד היסטוריה ארוכת שנים, בשמו נקשרו אגדות לא מעטות והוא מקובל במסורות רפואיות שונות ואף באזורנו. השימוש המסורתי בו לטיפול באלרגיות אושר במחקרים מודרניים, כמעכב שחרור היסטמינים וכנוגד דלקת. תכונות אלו נמצאו כמועילות במיוחד במצבי אלרגיה עונתית.

  

קצח (Nigella sativa)

זרעיו של הקצח מוכרים לנו בעיקר כתבלין, אולם הוא ידוע גם כצמח מרפא זה אלפי שנים וסגולותיו הרפואיות צוינו אף בכתבים העתיקים. מחקרים עדכניים מצאו כי הקצח מעכב שחרור היסטמין ולוקוטריאנים המעורבים בתגובה האלרגית.

  
הכותב הוא הרבליסט קליני, חבר איגוד ההרבליסטים האמריקאי ומנהל מחלקת מחקר ופיתוח בחברת "Ran Botanicals"





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להיפטר מהאלרגיה באופן טבעי
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים