שתף קטע נבחר

מחקר: הסלולרי מסיח את דעתם של ההורים

חוקרים בארה"ב מצאו כי הסלולרי גורם לכ-30% הסחות בזמן הטיפול בילד. פסיכולוג ילדים: "ההורה נמצא היום פיזית ליד הילד, אבל רגשית הוא עם הסלולרי, והילד עלול לפתח תחושות דחיה ותסכול"

הראש שלכם נעוץ בסלולרי? הילד שלכם עלול להיות בסכנה. מחקר חדש מצא כי טלפונים ניידים מסיחים את דעתם של ההורים בשליש מזמן האיכות שלהם עם הילד. הממצאים הוצגו לאחרונה בכנס החברות האקדמיות לרפואת ילדים בסן דייגו.

 

במחקר עבדו החוקרים בקבוצות של שניים, וצפו ב-50 הורים וילדיהם בשבעה גני משחקים בניו יורק. כל הורה נצפה במשך 10 עד 20 דקות. החוקרים בחנו את פעילות המשפחות כל שתי דקות ובסיום סוכמו סך של 371 תצפיות.

 

עוד בנושא:

ארגון הבריאות העולמי: סלולרי עלול לגרום לסרטן

הורים, אין דבר כזה זמן איכות

איך מקדישים זמן איכות לעשרה ילדים?

 

מהממצאים עלה כי דעתם של ההורים הוסחה 74% מהזמן בכל תצפית של שתי דקות. כשליש מזמן ההסחות "בוזבז" על שיחה עם אחרים. 30% מההסחות הועברו בשיחה בטלפון והשאר – אכילה או קריאה. במחקר שני, נמצא כי ילדים עסקו בהתנהגות מסוכנת, בזמן שדעתם של ההורים הוסחה.

 

"אף אחד מהילדים לא נפגע" אמרו החוקרים, "אולם השאלה היא מה אפשר לשפר. מספיקה שניה אחת של אי תשומת לב כדי להיפצע. אם דעתך מוסחת בגלל הסלולרי, בשיחה, הקלדת מסרון או שליחת אי מייל, העיניים שלך אינם על הילד".

 

היכנסו לפייסבוק של ynet הורים

 

על פי נתונים מישראל, עולה כי מעל 100 ילדים מתים מדי שנה בתאונות. מרבית הפגיעות מתרחשות בבית ובחצר הבית.

 

סיבות המוות העיקריות הן תאונות דרכים, שמהוות כ-45% ממספר מקרי המוות של ילדים מתאונות בישראל. 11% מתו מטביעה, 8% מחנק, 5% מנפילה, 4% מהרעלה או כוויה שנגרמה בשריפה, 15% מסיבות אחרות וכ-12% מסיבה לא ידועה. כשניים עד חמישה ילדים נשכחים על ידי הוריהם ברכב לוהט, ומתים בתוך דקות.

 

פסיכולוג ילדים: ההורה כיום נוכח-נפקד, והילד מפתח תחושות תסכול

"בשנים האחרונות הובנה החשיבות של פינוי זמן איכות של ההורה עם הילד", אומר ל-ynet פסיכולוג הילדים ד"ר שי חן גל. "הרבה הורים מפנים ביומן שלהם זמן עם הילד, מגיעים יום בשבוע יותר מוקדם, יש קמפיין לארוחה משפחתית, כך שטכנית ההורים נמצאים יותר זמן איתו. אבל מעשית - ממש לא".

 

"כל מי שהולך לגן משחקים, רואה שההורה הוא בעצם נוכח-נפקד. ההורה נמצא זמן עם הילד, אבל לא באמת איתו. ההורים בודקים הודעות, נכנסים למיילים, גולשים באתרים, שולחים ווצאפים. הרבה פעמים כשאתה מדבר עם הילד, הוא אומר: האבא שלי נמצא איתי, אבל לא חי שם, ולא עובר את מה שאני עובר".

 

"חוויה כזו לילד גרועה יותר מאשר שההורה לא היה נוכח. הילד כך מבין שהוא לא חשוב מספיק, שהוא לא מספיק מעניין, ושההורה מעדיף לעסוק בדברים אחרים מאשר לחוות את העולם שלו. ילד כזה יכול לפתח תחושת דחייה, שהוא לא שווה מספיק ושהעולם הפנימי שלו לא מעניין מספיק את ההורה. הסלולרי גורם להתמכרות, ופה ההורים צריכים לשים לב שיש מחיר מאוד גבוה שהם משלמים, על כך שבזמן האיכות הם מקדישים יותר לסלולרי מאשר לילד".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"אמא, תסתכלי עלי"
צילום: shutterstock
מומלצים