שתף קטע נבחר

"נשים על אופנוע זה לא דבר חריג"

לפני מספר שנים השתתפו במסע לרגל יום הרוכבת הבינלאומי כ-20 נשים. באירוע האחרון התקבצו לרכיבה השנתית 250 רוכבים ורוכבות. הצטרפנו אליהן גם השנה, היה נעים

קשה היה לפספס את מבטי הסקרנות ששלחו נהגי מכוניות לשיירת האופנועים שחצתה את כבישי השרון. כ-250 רוכבות - ומספר מכובד של רוכבים סולידריים - יצאו לרכיבה שנתית משותפת לרגל יום הרוכבת הבינלאומי, שצוין במקביל ובאופן דומה בכל העולם.

 

  • אופנוע זה לא פחות נשי

 

 

כשעה מוקדם יותר, התמלא חניון הסינמה סיטי בגלילות ברוכבות במגוון גילאים, חליפות רכיבה, אופנועים וקטנועים, כשעל כולן מנצחת שירלי מור. האופנועים קושטו בסרטים כחולים וסגולים, ולאחר תדריך בטיחות קפדני יצאה השיירה לדרך. על כביש החוף צפונה עד מחלף קיסריה, כביש 65 עד צומת משמר הגבול ומשם דרומה דרך עמק חפר לכביש 4. הקטנוע הפרטי שלי נותר בחניה ורווית שניידר, עם 20 שנות ותק ברכיבה, נידבה עבורי את המושב האחורי. דרך מעולה ליהנות מהרוח והנופים הירוקים מסביב.

 

 (בילי פרנקל) (בילי פרנקל)
(בילי פרנקל)

 

כשעתיים וחצי מאוחר יותר, כולל עצירת התרעננות בדרך, הסתיימה הרכיבה בהפנינג בפארק רעננה, שם חיכו ליידי דרגון בעמדת הדי.ג'יי, נציגי דוקאטי - שגם הציעו אופנועים לנסיעות מבחן מקומיות, ערכות טיפול וטיפול באופנועים מתנת כולבוטקס ועוד. כאמור, הפנינג.

 

מעט היסטוריה

יום הרוכבת הבינלאומי צוין לראשונה בקנדה בשנת 2007, ביוזמת אופנוענית קנדית בשם ויקי גריי ותחת הסלוגן "Just ride". במהרה חברו ליוזמה קבוצות רוכבות אופנועים ממדינות נוספות כמו בריטניה, דרום אפריקה, הודו, רוסיה, תאילנד, ניו זילנד, ברזיל, קנדה וניו יורק.

 

 (בילי פרנקל) (בילי פרנקל)
(בילי פרנקל)

 

ב-2009 חברה ליוזמה גם ישראל, במסע רכיבה משותף ראשון ברחובות תל אביב, בו השתתפו 20 נשים בלבד. בשנה שעברה השתתפו במסע כבר כ-60 נשים, והשנה זינק המספר משמעותית. "יום הרוכבת נולד לציין ולהדגיש את העובדה שיש גם רוכבות רבות הנהנות מרכיבה על אופנועים”, מוסבר במטרות האירוע. “המטרה היא לחבר נשים לאופנועים, לקדם נשים רוכבות ולהזמין נשים נוספות לתחום המאתגר והמרתק”.

 

הגשמת חלום

רבות מהרוכבות הודו כי הן נחשבות ל"פחות שגרתיות" בסביבתן. מור, מנהלת מחלקה במכבי שירותי בריאות וסטודנטית לתואר שני, רוכבת על דוקאטי מונסטר 796. הוצאת הרישיון היוותה עבורה הגשמת חלום, אבל כאם חד-הורית לילדה בת 5, היא זוכה לא אחת למבטים המומים. "יש אנשים שסבורים כי זה שלב שעובר כשמגיעים ילדים בגלל אלמנט הסכנה", היא מספרת. "כשאני מגיעה עם האופנוע לישיבות עבודה או לפרזנטציות בלימודים, אנשים מודים כי בחיים לא היו חושבים שאני אופנוענית. "יש לזה תדמית של 'ילדה רעה', וזה לא מסתדר. המטרה היא שלא יהיו תגובות כאלו יותר, שאנשים יבינו כי נשים על אופנוע זה לא דבר חריג, אלא חלק מהנוף".

 

 (בילי פרנקל) (בילי פרנקל)
(בילי פרנקל)

 

ובכל זאת, חלק מהגברים שנכחו באירוע הודו כי הגיעו כי "זה סקסי”. מור מודעת לכך, ואומרת כי “כל אחת רואה את זה אחרת. יש כאלו שרואות את זה כמשהו מקטין ולא מפרגן, המהווה חלק מהפטריארכליות מצד גברים, ויש כאלו שאומרות שהן יודעות שזה סקסי, והן אוהבות את זה".

 

רבות מהנשים ציינו כי תרבות הנהיגה של נשים זהירה יותר. “גם זה מאוד תלוי, כל אחת רואה את זה אחרת ואין אמירה אחת נכונה בשם כולם, למעט העובדה שאנחנו פה", אמרה מור בתגובה. "אנחנו רוכבות וקוראות לעוד נשים להצטרף אלינו. אין סיבה לחשוש - בואו לרכוב וליהנות מהרכיבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בילי פרנקל
יום הרוכבת והמורכבת
בילי פרנקל
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים