שתף קטע נבחר

הפרקליטה שהגנה על משפחת נתניהו בתביעת מני נפתלי תהיה פרקליטת מחוז

עו"ד כוכבית נצח-דולב המייצגת את משפחת נתניהו ומשרד רה"מ בתביעה שמנהל נגדם אב הבית לשעבר מני נפתלי, נבחרה לפרקליטת מחוז ירושלים. בוועדת המכרזים חברה גם היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, שלומית פרגו-ברנע

 

ייצגה את משפחת נתניהו בתביעה של מני נפתלי  (צילום: עמוס בן גרשום לע"מ) (צילום: עמוס בן גרשום לע
ייצגה את משפחת נתניהו בתביעה של מני נפתלי (צילום: עמוס בן גרשום לע"מ)

 

עו"ד כוכבית נצח-דולב המייצגת את משפחת נתניהו ומשרד ראש הממשלה בתביעה שהגיש נגדם אב הבית לשעבר מני נפתלי נבחרה היום (ג') בוועדת המכרזים של נציבות שירות המדינה לתפקיד פרקליטת מחוז ירושלים (אזרחי). בוועדת המכרזים חברה גם היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה שלומית פרגו-ברנע שהגנה על משפחת נתניהו במהלך בדיקת מבקר המדינה בדו"ח על הוצאות בתי ראש הממשלה.

 

בוועדת המכרזים חברים גם פרקליט המדינה שי ניצן,  נשיאת בית המשפט המחוזי בירושלים לשעבר, השופטת בדימוס מוסיה ארד ששימשה כיו"ר הוועדה וכן נציגת ארגון הפרקליטים, עדי בר טל. עו"ד נצח-דולב תחליף בתפקיד את עו"ד ליאורה חביליו, שנבחרה לאחרונה לתפקיד פרקליטת מחוז תל אביב (אזרחי).

 

עוד נצח-דולב הצטרפה לפרקליטות מחוז ירושלים בשנת 1994, לאחר התמחות של שנה בבית המשפט העליון וחצי שנה נוספת בפרקליטות. בתום ההתמחות שימשה כפרקליטה בתחום הפלילי ובתחום האזרחי. דולב התקדמה וכיהנה בשורה של תפקידים, כאשר מאז שנת 2008 היא משמשת בתפקיד המשנה לפרקליטת מחוז ירושלים (אזרחי).

 

בהודעת משרד המשפטים צוין כי במהלך השנים ניהלה נצח-דולב מספר רב של תיקים, ובין היתר ריכזה תחומים משפטיים רבים ובכלל זה תחום המכרזים, התכנון והבנייה, תיקי רשות מקרקעי ישראל, תביעות בתחום דיני העבודה והאכיפה האזרחית.

 

עוד צוין כי נצח-דולב ייצגה את המדינה "בהליכים מורכבים, לרבות תיקים בעלי חשיבות ציבורית הן בתחם המשפט האזרחי והן בתחום המשפט המינהלי". בין היתר ייצגה את המדינה בעתירות בנושא ביטול הבחירות בעיר בית שמש, בעתירות מכרזים מורכבות בנוגע לכביש חוצה ישראל, התפלת מי ים והולכת הגז הטבעי. היא גם ייצגה את המדינה בעתירות בתחום התכנון והבנייה כמו בתיק העקרוני של ועד שכונת עין כרם ובתיקים רבים נוספים.

 

נצח-דולב (46), נשואה ואם לארבעה, היא בעלת תואר ראשון ותואר שני במשפטים מהאוניברסיטה העברית בירושלים וכן תואר שני במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית. למרות שדבר הבחירה נודע, התמהמהו במשרד המשפטים ולא אישרו את דבר הבחירה במשך שעות ארוכות.

מני נפתלי (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מני נפתלי(צילום: גיל יוחנן)

במהלך חודש מרס האחרון חקרה דולב את נפתלי חקירה אגרסיבית במסגרת הליך התביעה שלו, שממתין כרגע לשלב הסיכומים, והשופטת נאלצה לעצור את החקירה כמה פעמים על מנת להרגיע את הרוחות, שעה שהחקירה הציתה אמוציות רבות באולם.

 

בתחילה התייחסה עו"ד נצח-דולב למניעיו לכאורה של נפתלי להגשת תביעתו והטיחה בו כי "אתה אדם שקוע בחובות. יש נגדך צווי עיכוב יציאה מהארץ בגין חובות, אתה פונה בתקשורת לציבור שיתרום לך כסף. אתה מרשה לעצמך לעזוב את העבודה, ושהציבור יממן אותך".

 

בהמשך טענה הפרקליטה גם כי נפתלי שיקר כשהצהיר לפני שהתקבל לעבודתו בשירות המדינה כי סיים 12 שנות לימוד, אך השופטת קטעה את קו ההגנה וציינה: "אתם קיבלתם אותו לעבודה על סמך המסמכים שהוא הגיש. אם יש בעיה אז הבעיה היא במשרד ראש הממשלה".

 

בשלב מסוים אף עצרה השופטת את הדיון וציינה לפרוטוקול: "לצערי הרב, חקירתו של התובע פונה לנושאים שאין להם כל רלוונטיות להליך המתנהל בפנינו, ולשאלות השנויות במחלוקת בין הצדדים, תוך פגיעה בלתי מידתית בצנעת הפרט של התובע. התובע הוא שהגיש את התביעה ואמור לצפות לשאלות חודרניות, אך השאלות עד עתה לא רק שאינן מקדמות את השאלות שבית הדין אמור להכריע בהן בסופו של יום, אלא שהן פונות לנתיבים שונים תמוהים ביותר שלא ברור מדוע נשאלו".

 

היועצת המשפטית שחברה בוועדת המכרזים

בוועדת המכרזים שבחרה את עו"ד נצח-דולב לתפקיד פרקליטת המחוז חברה כאמור גם היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, עו"ד שלומית פרגו-ברנע. ב-2013 הייתה ברנע מעורבת בניסיונות של ראש הלשכה לשעבר נתן אשל לשוב לפעילות ציבורית, לאחר שהורחק ממשרד ראש הממשלה בעקבות פרשת ההטרדה של העובדת ר' (שבעטייה הודח אשל משירות המדינה).

 

בתחילה הכחישה ברנע כי נפגשה עם אשל והתבקשה לחבר חוות דעת שתאפשר את שילובו בניהול המשא ומתן הקואליציוני. אשל הודה בקיומה של הפגישה וציין שהוא מיודד עם היועצת המשפטית. אלא שזמן קצר לאחר מכן חשפה ח"כ שלי יחימוביץ' (המחנה הציוני) את המייל ששלח אשל לברנע וממנו עלה כי היא אכן מסרה לאשל חוות דעת בנושא.

עו"ד ברנע-פרגו ()
עו"ד ברנע-פרגו

בפברואר השנה הצביע מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, על הקושי שבו נתונים מי שהוא מכנה "שומרי הסף": היועצת המשפטית ברנע וחשב משרד ראש הממשלה יוסי איצקוביץ'. מצד אחד הם אמורים לפקח על ההתנהלות, ומצד אחר הם עצמם כפופים לראש הממשלה.

 

בדו"ח החמור שפרסם אז על התנהלות בית ראש הממשלה ציין המבקר כי ברנע ואיצקוביץ' היו חברים בוועדת השלושה שדנה בבקשות החריגות של משפחת נתניהו, אך גם אם הם התנגדו,

 הם לא מנעו החלטות. כך לדוגמה הוועדה קבעה שאין לממן את היטל הבצורת במעונו הפרטי של נתניהו בקיסריה, אך ההחלטה שונתה על פי הנחיית ראש הממשלה.

 

בפרשת העסקת החשמלאי התריעה ברנע בפני מנכ"ל משרד רה"מ ומנהל הלשכה דאז כי "ראוי שראש הממשלה יימנע ממצב שבו המשרד מתקשר עם ספק שנתן לו שירות קבוע באופן פרטי‭."‬ אבל למרות דבריה, משרד ראש הממשלה התקשר עם חברה שפחימה היה קבלן המשנה שלה. לא ברור מדוע איצקוביץ' וברנע לא פיקחו על העסקת החשמלאי ולא בדקו אם הזעקתו בסופי שבוע לקיסריה הייתה מוצדקת.

 

השניים גם לא מנעו את המקרים שבהם עובדים נאלצו לשלם מכיסם הפרטי על קניות של נתניהו, זאת אף שבדיון של ועדת השלושה במאי 2012 ציין איצקוביץ' כי "יש בעיה, ראש הממשלה אומר לעובד 'לך תביא לי טיפות עיניים'‭.‬ הוא לא יכול לומר לו לא, ומביא קבלה, ואין איך לשלם‭."‬

 

בנושא מימון עלויות האיפור ועיצוב השיער של נתניהו מילאה ברנע תפקיד מרכזי במתן אישור לממן את העלויות מתקציב התפעול של ראש הממשלה ולא מחשבון דמי הייצוג שמאושרים לרה"מ ולרעייתו. איצקוביץ' חשב שהפרשנות של ברנע שגויה, ולכן היא פנתה למשנה ליועמ"ש מייק בלס. בלס קבע כי יש לממן את ההוצאות מדמי הייצוג, אך ברנע פנתה אחר כך אל היועמ"ש, וזה אישר לה להשתמש בתקציב התפעול.

 

ממשרד ראש הממשלה נמסר כי "היועצת המשפטית עו"ד שלומית ברנע-פרגו התבקשה על-ידי נציבות שירות המדינה להיות חברה בוועדת הבוחנים, כפי שהתבקשה לכך פעמים רבות בעבר. החלטת הוועדה שמנתה ארבעה חברים התקבלה פה אחד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים