שתף קטע נבחר

"האינטרנט בחלל גרוע יותר מזה שהיה בעידן החיוג הקווי"

בין הבעיות שצפויות לתקוף אתכם בחלל נמצאת גם רשת האינטרנט האיטית עליה מתלוננים האסטרונאוטים. אבל איך בכלל עובד החיבור לחלל?

לשהייה ארוכה בחלל אולי יש את היתרונות שלה - אבל אינטרנט מהיר הוא ממש לא אחד מהם. "מהירות האינטרנט בחלל החיצון גרועה יותר מזו שהייתה בתקופה בה היינו מחייגים כדי להתחבר", צייץ האסטרונאוט סקוט קלי בטוויטר.  קלי הגיע לחלל ברקטת סויוז ששוגרה בהצלחה מקזחסטן לתחנת החלל הבינלאומית, יחד עם והקוסמונאוטים הרוסים מיכאיל קורניינקו וגנדי פדלקה. קלי וקורניינקו מיועדים לשהות בחלל במשך שנה שלמה. עמיתו רייד וויסמן הסכים איתו כשצייץ בחודש פברואר: "יש לנו אינטרנט איטי מאוד, אבל האימייל עובד כמו שצריך".

האינטרנט בחלל בנוי כרשת של לוויני מעקב וממסר נתונים, אותו ציר של לוויני תקשורת שמהנדסי נאס"א משתמשים בו על הקרקע כדי ליצור קשר עם אסטרונאוטים. החיבור של אסטרנאוטים לאינטרנט נעשה לראשונה לפני חמש שנים על ידי נאס"א, שביקשה לשמור על קשר טוב יותר עם הנשלחים לחלל, ולשפר את איכות חייהם בתקופה זו. כאשר אסטרונאוט לוחץ על לינק בחלל, הבקשה הזו "מטיילת" למרחק 35,000 ק"מ לכדור הארץ דרך רשת לווינים שמעבירה את הפקודה הלאה.

 

דרך נוספת להסביר איך חיבור אינטרנט מהחלל עובד, היא להתייחס אליו כמו שנאס"א הסבירה פעם: גישה מרחוק לאינטרנט באמצעות מחשב שנמצא על הקרקע. יכולת העברת הנתונים היא די טובה אבל הזמן שלוקח להם לעבור, בהשוואה לסטנדרטים הארציים, הוא רב מאוד. לאסטרונאוטים יש גם מקרן ומסך ובו הם יכולים לצפות בסרטים. הם גם יכולים לצפות בשידורים חיים או בצפייה ישירה וכך מעבירים את זמנם גם בצפייה בטלוויזיה ומשחקי ספורט.

 

החיבור האיטי לאינטרנט של האסטרונאוטים צפוי להשתפר. נאס"א עובדת על כך על ידי מעבר למערכות המבוססות על לייזר. בהדגמה שערכה, הסבירה נאס"א שמערכות הלייזר הן העתיד של האינטרנט בחלל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים