שתף קטע נבחר

11 טעויות עיצוב במקלחת שמשגעות אותנו

מה הגובה המדויק שצריך להתקין את האסלה, למה חשוב שיהיה שיפוע קטן במקלחת ומה כדאי לדעת לפני שמתקינים דלת לשירותים. המקצוענים עם הטיפים שיחסכו לכם עוגמת נפש

הם משפצים, מסיימים אותו תוך כמה שעות או כמה שבועות, ואנחנו נשארים ל-20 שנה עם הטעויות ועם עוגמת הנפש. זה יכול להיות מתג בנקודה לא נוחה, מתלה הפוך בתוך האמבטיה, גובה שגוי של אסלה או של אי במטבח. מהן הטעויות הנפוצות שעושים בשיפוץ ושדרוג הבית, ואיך, ברגע של חוסר תשומת לב, כבר יהיה מאוחר מדי להזיז או לשנות. שלא תגידו שלא ידעתם.

 

עוד בנושא:

חידוש אמבטיה: לנקות, להדביק או להחליף?

מחירון עבודות שיפוצים לבית

להחליק באמבטיה זה לא צחוק - מה ניתן לעשות

 

למקם אסלה בגובה לא מתאים: "האסלות המקובלות היום הן אסלות תלויות. הבעיה היא שקבלנים לא מיומנים ממקמים את האסלה בגובה לא נכון", מסביר יוסי וקנין שיפוצים וגמר. מהו הגובה הנכון? וקנין: "ששפת האסלה היא מקסימום בגובה 40 ס"מ, ועם סגירת המכסה היא בגובה של 41 ס"מ. אני מגיע לבתים רבים שבהם ההתקנה היא לא לפי הגובה הנכון, ואז בשיפוץ מבקשים להתקין אחרת".

 

כיור באמבטיה בגובה לא נוח: "כיום ישנו הטרנד של כיורים חיצוניים המונחים על המשטח של ארון האמבטיה", אומרת חלי ישראלי, מעצבת פנים.

 "אם הכיור מונח על המשטח, כדאי שגובה הארון יהיה 75 ס"מ. אם לעומת זאת הכיור מולבש בתוך השיש, גובה המשטח המומלץ הוא 90 ס"מ".

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "בשדרוג האמבטיה יש לא מעט גורמים להתחשב בהם כמו שטח כללי ושטח אחסון למגבות, כלי רחצה ועוד, ריצוף וחיפוי הקיר, לכן חשוב להיעזר בבעל מקצוע מנוסה בעבודות דומות. קראו חוות דעת של לקוחות קודמים ובקשו להתרשם מעבודות דומות קודמות".

 

למקם ספסל מתחת לראש האמבטיה: "כיום מאוד מקובל לבנות מקלחונים גדולים ומרווחים ולשלב בהם ספסל בנוי", מסבירה ישראלי. "אחת הטעויות הנפוצות היא שאנשים ממקמים את ה'ראש' ישירות מעל הספסל, ואז לא ניתן להתקלח בעמידה משום שהספסל מפריע. זה אמנם ניתן לתיקון פשוט יחסית באמצעות הארכת הזרוע של הראש, אך זהו פתרון מכוער ובוודאי לא מה שהתכוונו אליו מלכתחילה. כדאי לבנות את הספסל בצד המרוחק מראש המקלחת, ובנוסף למקם את האינטרפוץ (ידית ההפעלה) לצד הגוף ולא מאחור, כי הרבה יותר נוח לשלוח יד הצידה ולא אחורה".

 

רצפת האמבטיה בגובה החדר: "עכשיו אני בדיוק משפץ מקלחת שבה גובה הרצפה הוא בגובה החדרים", אומר וקנין. "הבעיה היא שהמים גולשים החוצה. חשוב מאוד להקפיד על מדרגה קטנה של לפחות 6 מ"מ בין המקלחת לחדר".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

איטום בעייתי לפני ואחרי הריצוף: "הדבר הכי חשוב בחלל האמבטיה הוא האיטום", אומרת ישראלי.

 "זהו חלל רטוב שמחייב עבודה עם חומרים לפי התקנים המקובלים. חשוב לאטום היטב עוד לפני שלב הריצוף, באמצעות חגורות ורולקות (שיפולי בטון בין רצפת האמבטיה לקירות לפני יישום האיטום), ולהקפיד על חיבורים תקניים של אביזרי הניקוז, כדי למנוע רטיבות נוספת גם אצל השכנים".

 

ישראלי מוסיפה כי במקרה של היעדר איטום תקין, תופיע רטיבות בקירות מעל קו הפאנלים וגם מחוץ לחדר האמבטיה. "במהלך הריצוף חשוב להשאיר חריצים על פי התקן, כדי שיהיה מספיק מקום למילוי של רובה", היא אומרת. "רצוי שהרובה תהיה אקרילית, כי היא מונעת פטריות. לאחר הריצוף, ובטרם יישום הרובה, חשוב מאוד להקפיד על ניקוי יסודי של החריצים, כדי שתהיה אחיזה מושלמת של הרובה".

 

ריח של ביוב: "התקלה הזו נגרמת כאשר מחסום הריח לא קיים או שהוא לא תקין בגודלו או בצורת ההתקנה שלו", מסביר וקנין. "על קופסת הביקורת להיות תקנית, וצריך לדאוג שהשיפועים יהיו כמו שצריך, אחרת יהיו ריחות לא נעימים".

 

נפילות בלחץ מים: "זוהי טעות נפוצה, שלעתים נעשית בכוונה על ידי בעלי מקצוע, כדי לחסוך בחומר ובעלויות", אומרת ישראלי. "זה קורה כאשר מצינור ההזנה הראשי יוצרים שרשור אל נקודות המים, במקום להוציא קו נפרד לכל יציאת מים. חשוב לשים מרכזיה ('חנוכייה'), שהיא בעצם נקודות הפיצול של קווי המים השונים. היא חשובה גם למקרים של פיצוץ בצנרת, כי היא מאפשרת לסגור מים בקו ספציפי במקום את הברז הראשי בדירה

 

מים עומדים בתוך הנישה: ישראלי: "לעתים מוסיפים נישה או מגביהים את אחד הקירות כדי שניתן יהיה להניח עליהם כלי רחצה (שמפו, מרכך וסבון). לעתים בעלי מקצוע נוטים להתעלם מהצורך בשיפוע עדין שיאפשר למים לזרום לאמבטיה, ואז התוצאה היא שהמים נשארים על הנישה וגורמים לעובש ולפטריות".

 

אין גישה לברזים מחוץ לאמבטיה: ישראלי: "יש כאלו שמוותרים על וילון אמבטיה ושמים מחיצת זכוכית על שפת האמבטיה במקום. הבעיה היא שלרוב עושים חלק קבוע וחלק שנפתח, ואז החלק הקבוע הופך לשטח מת ויוצר קושי להגיע לברזים למי שעומד מחוץ לאמבטיה. לכן, תמיד כדאי להעדיף דלתות הזזה רגילות או מתקפלות".

 

קושי להיכנס לשירותים כי הדלת מפריעה: ישראלי: "בחדרי שירותים או אמבטיה קטנים רצוי שתהיה דלת הזזה, ואם זה לא אפשרי, אז שהיא תיפתח החוצה. באופן כללי, חשוב שהדלתות יפתחו כלפי החלק הרחב והפתוח של החדר ולא להיפך".

 

מיקום שגוי של מתלה לנייר הטואלט: "ההמלצה היא לא לשים אף פעם את המתלה מאחורי הגב, כשהמיקום הנכון הוא בצד" מסבירה ישראלי.

 

מחפשים קבלן שיפוצים אמין? לרשימת המומלצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סידי בנק
אילוסטרציה
צילום: סידי בנק
מומלצים