שתף קטע נבחר

הנוסע המתמיד

במערכות יחסים כדאי ליצור בהירות ולא להשאיר שום דבר מובן מאליו. והכי חשוב, לשבת ולדבר

ראשון, שעות הבוקר המוקדמות בדרך לשדה התעופה לאסוף את אורי. הנסיעה נעימה, התנועה זורמת, תחושה של חגיגה באוויר. אולי כי זה סוף השבוע, או שזאת החלטה שלי להרגיש ככה. מה זה משנה, העיקר שיש תחושה טובה. כעבור שעה אורי היה לידי במכונית, נראה ונשמע מאוד מרוצה שהצליח להגיע לניו יורק. "אני לא מאמין שאני כאן...איזה כיף", הוא צרח בתוך המכונית.

 

צחקתי, אורי הכל בסדר? אני מבין שאתה מתרגש, אמנם קנדה זה לא אמריקה, אבל היית כאן יותר מפעם, מה שונה עכשיו שיוצר אצלך כזאת התרגשות?

 

"ואוו, אתה לא מבין, זאת פעם ראשונה שאני כאן וזה “בסדר”. הפעם האחרונה שהייתי כאן הייתה לפני יותר משנה, אתה לא מבין מה קרה בשנה, דברים השתנו ועכשיו שאני כאן זה הדבר הכי מדהים בעולם"

 

נשמע מעניין, תסביר, איבדתי אותך בסיפור הזה.

 

"הסיפור הוא, אני ורינת. הכרנו לפני חמש שנים בערך, אחרי 3 שנים החלטנו להתחתן. הכל התנהל בסדר, אהבה, פרגון, חברות וכל מילה שמתארת מערכת זוגית מושלמת. לפני שנה נולד לנו בן, יניב, תינוק מקסים וחמוד שדורש הרבה מאוד תשומת לב. רינת החליטה לעזוב את העבודה ולהישאר בבית לטפל בו. אנחנו לבד במדינה זרה, בלי משפחה קרובה, ואין לנו עזרה. אם אני לא נמצא, רינת עושה הכל לבד. בגלל שאני המפרנס היחיד אני חייב לעבוד ולהביא תפוקות משמעותיות. בקיצור, יוצא שהנטל שכרוך בעבודת הבית והטיפול בתינוק רוב הזמן נפל על רינת. הגענו להבנה שהנוכחות של התינוק המקסים הזה בחיים שלנו מחייבת אותנו למצוא איזון מחדש כדי שלא נאבד את הקשר שלנו”.

 

זה הסיפור של מאות משפחות שעשו רילוקשיין, כמעט כולם כאן בלי משפחה או עזרה.

 

“אצלנו העניין של ההורות שיבש את הכל”.

 

מה השתנה?

"רינת החלה לגלות סימני חוסר נוחות סביב הנסיעות שלי. בכל מה שקשור לעבודה היא נאלצה להבין שאין כאן עניין של בחירה, אבל כשנוספו נסיעות שלא היו רק עבודה נטו, היא התחילה לשים וטו”.

 

ומה קרה?

"היתה הזדמנות לנסיעה לאירופה. הצעתי לה להצטרף אלי ביחד עם הילד והיא נענתה. זה היה בסדר במגבלות של נסיעה עם תינוק, אבל זה לא ממש חופש ולתינוק זה היה סיוט. בפעם הבאה שנוצרה נסיעה ויכולתי לצרף אותה, היא סירבה וטענה שאני צריך לוותר. לא הסכמתי והחלטתי לנסוע לבד. מה שחיכה לי כשחזרתי היו טינה וכעס עצומים מצידה שמנעו כל מגע אינטימי. הסברתי שלנסיעות הללו יש חשיבות עבורי כי הן מטעינות אותי מחדש ומאפשרות לי לבצע את העבודה טוב. היא פשוט סירבה להקשיב”.

 

ואיך הצלת את המצב?

"פעלתי לפי השיטה שלימדת אותי, טיפול באכזבה בחמישה צעדים פשוטים. נתתי לה לדבר ולהוציא את כל מה שישב לה על הלב, עד שהיא התחילה לשמוע את עצמה חוזרת על אותם דברים. הקשבתי, רשמתי לי כל מיני דברים שהיא אמרה. היא אמרה שאני לא מתייעץ איתה ורק זורק הצהרות לאוויר ועוד דברים אחרים. שאלתי אותה מה את מציעה? היא העלתה כמה רעיונות שנראו ממש טובים, שמעתי הכל, ואז אמרתי מה אני הולך ליישם בכל מה שהיא הציעה ומה לא. ככה יצרנו מערכת ציפיות חדש בדיוק כמו שלימדת אותי”.

 

נשמע טוב, אז מה שונה בנסיעה הזאת?

"סיפרתי לה שאני רוצה לנסוע לניו יורק ללמוד עוד כמה כלים כדי שהתקשורת שלנו תהיה טובה יותר, היא מיד אמרה “בסדר". אתה מבין למה הנסיעה הזאת בסדר? אני יודע שאגיע עם כלים חדשים ואתקבל בזרועות פתוחת וזה מה שאני צריך”.

 

 

שלמות זה מבחירה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Thinkstock
הנוסע המתמיד
Thinkstock
ניסים שדה
מומלצים