שתף קטע נבחר

עוד כישלון לספייס X: צפו בפיצוץ הרקטה באוויר

כשתי דקות לאחר השיגור התפוצצה רקטת ספייס X באוויר. הרקטה נשאה חללית אספקה לתחנת החלל הבינלאומית. הרקטה הייתה אמורה לנחות אנכית על משטח באוקיינוס

 

 

הפעם הניסוי נכשל באוויר: הרקטה של חברת SpaceX התלקחה אחר-הצהריים (יום א') והתפוצצה באזור פלורידה במהלך ניסוי. החברה שיגרה את הרקטה, ועליו חללית אספקה בלתי מאוישת עם ציוד במשקל טון ו-800 קילוגרם, עבור תחנת החלל הבינלאומית. מדובר בכישלון השלישי להנחית את הרקטה, אלא שבשני הכישלונות הקודמים ההתרסקות הייתה על משטח הנחיתה באוקיינוס.

 

הכישלון בינואר: צפו בטיל חלל מתרסק על ה-X

 

בשעה 17:21 (שעון ישראל) שוגרה הרקטה ועליה החללית עם ציוד הספקה לתחנת החלל הבינלאומית. כשתי דקות לאחר ההמראה מפלורידה התפוצצה הרקטה באוויר מעל האוקיינוס האטלנטי. מדובר בתקלה בשלב הראשון, שהצליח בעבר. חללית האספקה לא הייתה מאוישת. ככל הנראה המטען שיועד לתחנת החלל הבינלאומית עלה גם הוא בלהבות.

 

רגע הפיצוץ (צילום: AFP / NASATV) (צילום: AFP / NASATV)
רגע הפיצוץ(צילום: AFP / NASATV)

 (צילום: AFP / NASATV) (צילום: AFP / NASATV)
(צילום: AFP / NASATV)

רגע השיגור (צילום: AFP / NASATV) (צילום: AFP / NASATV)
רגע השיגור(צילום: AFP / NASATV)

 

מנהל נאס"א, צ'ארלס בולדן, אמר במסיבת עיתונאים שכונסה כשעתיים לאחר הכישלון כי הוא לא ישפיע על התוכנית לחדש שיגור בני אדם לחלל. הוא הוסיף כי נאס"א יחד עם החברה שייצרה את הרקטה פתחו בחקירת נסיבות התקלה. "אנחנו נתקן את התקלה ונמשיך בתוכנית" הוא אמר.

 (צילום: AFP / NASATV) (צילום: AFP / NASATV)
(צילום: AFP / NASATV)

 (צילום: AFP / NASATV) (צילום: AFP / NASATV)
(צילום: AFP / NASATV)
 

 

המטרה בניסוים אלו הוא חיסכון כספי. אם הניסוי היה מצליח, זה היה השלב הראשון בשימוש מחדש בטילים בתעופה לחלל - למעשה "מחזור רקטות". ב"טלגרף"

 הבריטי הסבירו כי עלות ההגעה לחלל אסטרונומית, בעיקר עקב העובדה שהרקטה נשרפת בכניסה מחדש לאטמוספירה ומתרסקת באוקיינוס לאחר ההיפרדות מרכב החלל. לכן, חברות החלל השונות חייבות לבנות רקטה לכל שיגור.

 

באמצעות נחיתה בטוחה באזור ספציפי, ממש כמו מטוס או מל"ט, המיליארדר מאסק מקווה לסלול את הדרך לעבר תרבות של שימוש מחדש, גם בחלל. ספייס איקס היא אחת משתי החברות ששכרה נאס"א כדי להטיס מטען לתחנת החלל הבינלאומית. לפני השיגור אמד מאסק את סיכויי ההצלחה ב-50 אחוזים לכל היותר - אבל הבהיר כי כישלון לא יעצור אותו. גם שני הניסיונות הקודמים - בינואר ובאפריל - הסתיימו בכשלון, אבל אז הרקטה התרסקה בדיוק על מקום הנחיתה.

 

ה-X עליו אמורה לנחות הרקטה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ה-X עליו אמורה לנחות הרקטה(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

הקושי העיקרי בניסוי, אם הרקטה לא מתפוצצת באוויר כמו שקרה היום, היא נחיתה מדויקת על המשטח באוקיינוס האטלנטי, שגודלו 90 מטר על 30 מטר. רוחב השלב הראשון של הרקטה הוא 20 מטר, אך למרות זאת הנחיתה בחודשים ינואר ואפריל הייתה בדיוק במקום הנכון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים