שתף קטע נבחר

המדריך המלא להוצאת רישיון נהיגה

משרד התחבורה מפרסם מדריך למבקשי רישיון נהיגה - מה צריך להכין מראש, מה התהליך וכמה שיעורי נהיגה חייבים לבצע. שיהיה בהצלחה!

הגעתם לגיל בו אפשר להתחיל ללמוד נהיגה? משרד התחבורה הכין עבורכם את המדריך המלא למוציא רישיון נהיגה בישראל, החל מהטפסים והבדיקות השונות, ועד לשלבי המבחן העיוני והמעשי.


גיל לימוד והוצאת רישיון

גיל לימוד והוצאת רישיון
סוג הרישיון גיל מינימלי ללימוד נהיגה גיל מינימלי למבחן מעשי מספר שיעורים מינמלי

רכב פרטי (רישיון דרגה 02)

דרגה חדשה B

16.5 16.9 28

אופנוע עד 125 סמ"ק

דרגה A2

16 16 15

אופנוע 500 סמ"ק עד 34 כ"ס

דרגה A1

18 18 15*
אופנוע מעל 34 כ"ס, דרגה A 18 21 8

* 8 שיעורים למחזיקי רישיון A2 

 

1. הטופס הירוק

לפני תחילת הלימוד יש לקבל טופס בקשת רישיון נהיגה ("טופס ירוק"), אותו תוכלו למצוא בכל תחנות הצילום של משרד התחבורה. הנה רשימת הסניפים המלאה. שימו לב שחובה להגיע אישית לתחנה עם תעודה מזהה הנושאת תמונה (תעודת זהות, דרכון) ולהצטלם.

 

2. בדיקות רפואיות

עם הטופס הירוק יש לגשת לרופא המשפחה (או רופא אחר המכיר את עברכם הרפואי) ולקבל אישור רפואי. חיילים יחתימו את הטופס אצל רופא צבאי או בקצין העיר. בנוסף, יש לגשת לאופטומטריסט מוסמך ולבצע בדיקת עיניים. שימו לב שהבדיקות תקפות לשנתיים. אם במשך הזמן הזה לא הוצאתם רישיון מסיבה כלשהי, יש לקבל טופס ירוק חדש ולעבור את הבדיקות שוב. ונדגיש: אסור להתחיל בלימודי הנהיגה לפני ביצוע הבדיקות הרפואיות.

 

איך הראייה? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
איך הראייה?(צילום: shutterstock)

 

3. מבחן עיוני ("תיאוריה")

לאחר הבדיקות הרפואיות, ניתן לגשת למבחן עיוני. אליו צריך להביא את הטופס הירוק, תעודה מזהה ואישור על תשלום האגרה. ניתן לגשת למבחן בכל שלב לפני המבחן המעשי, אך רצוי לעבור אותו לפני תחילת לימודי הנהיגה.

 

4. לימודי נהיגה

לימוד נהיגה על רכב פרטי מחייב לפחות 28 שיעורים בני 40 דקות כל אחד. לאופנוע מדרגה A2 נדרשים 15 שיעורים, ולדרגה A1 שמיועדת לגיל 18 ומלה 15 שיעורים, אלא אם בידכם רישיון 2 ואז תזדקקו לשמונה שיעורים בלבד; לאופנוע מדרגה A שפתוח רק לבעלי רישיון קודם (ולמבחן מעשי רק מגיל 21), נדרשים שמונה 8 שיעורים. חולמים על רישיון לרכב משא קל עד 12 טון? עבור זה תזדקק ל-32 שיעורים לפחות.

 

 (צילום: סבסטיאן שיינר) (צילום: סבסטיאן שיינר)
(צילום: סבסטיאן שיינר)

 

5. המבחן המעשי ("טסט")

כאשר מורה הנהיגה סבור שאתם מוכנים למבחן, הוא מפנה אתכם למבחן פנימי אצל המנהל המקצועי של בית הספר. אם תעמדו בו בהצלחה, תוכלו לגשת למבחן מעשי במשרד הרישוי. את המועד ל"טסט" קובע מורה הנהיגה, מתוך המועדים שהוקצו לו על-ידי משרד התחבורה. המבחן המעשי מתבצע בדרך כלל ברכב שבו למדתם נהיגה, אותו יעמיד לרשותכם מורה הנהיגה בתשלום. יש להגיע למבחן עם תעודה מזהה, הטופס הירוק ואישור תשלום אגרת המבחן.

 

כמה משלמים?

  • אגרת מבחן עיוני: 64 שקל (לזכיין מטעם משרד התחבורה)
  • אגרת מבחן מעשי: 141 שקל (למשרד האוצר)
  • העמדת רכב למבחן מעשי: 265 שקל (למורה הנהיגה)

 

תוצאת המבחן לא נמסרת לתלמיד בתום המבחן, אלא מתפרסמת באתר משרד התחבורה בשעה 17:00 של אותו יום. המידע מועבר גם למורה הנהיגה. אם עברתם בהצלחה, רישיון הנהיגה שלכם יישלח למחרת לבית הספר לנהיגה. זכרו לשלם את אגרת הרישיון באמצעות טופס התשלום שתקבלו - ללא התשלום הרישיון אינו בתוקף. אם נכשלתם במבחן, תוכלו לבקש ממורה הנהיגה מועד למבחן חוזר. רצוי לנצל זמן זה לשיעורים נוספים ולהתמקדות בבעיות שבגללן נכשלתם במבחן.

 

ערעור על תוצאות המבחן: אם לדעתכם נפסלתם שלא בצדק, התייעצו עם מורה הנהיגה שנכח במבחן. אם גם לדעתו יש עילה לערעור, ניתן להגיש כזה לרב בוחן בסניף משרד הרישוי, על גבי טופס שתקבלו במשרד הרישוי או ממורה הנהיגה. ניתן להוריד טופס ערעור גם מאתר הטפסים הלאומי או למלא טופס מקוון. מומלץ למלא את הטופס בסיוע מורה הנהיגה וחובה להגישו תוך 72 שעות ממועד ביצוע המבחן.

 

היתר נהיגה. מזל טוב - ואל תשכחו לשלם את האגרה
היתר נהיגה. מזל טוב - ואל תשכחו לשלם את האגרה

 

6. נהג חדש

בשנתיים הראשונות לאחר קבלת רישיון הנהיגה, תוגדרו כ"נהג חדש". אם טרם מלאו לכם 24 שנים, להגדרה הזו יצטרף התואר "נהג חדש צעיר". ואם אתם בני פחות מ-21, אסור לכם להסיע יותר משני נוסעים מלבד המלווה (על כך בהמשך). בכל מקרה, יש להציב בשמשה האחורית שלט ''נהג חדש''.

 

נהג חדש המבצע עבירת תנועה חמורה יידרש לעבור מחדש מבחן עיוני. נהג חדש שרישיונו נפסל לשלושה חודשים ומעלה, יידרש לעבור גם מבחן מעשי וייחשב שוב "נהג חדש" למשך שנתיים.

 

7. נהיגה עם מלווה

על נהג חדש צעיר (שגילו מתחת ל-24) חלה חובה לנהוג עם מלווה למשך חצי שנה - נהג בן 24 ומעלה בעל רישיון נהיגה לאותו סוג רכב במשך חמש שנים לפחות, או נהג בן 30 ומעלה המחזיק ברישיון נהיגה שלוש שנים לפחות.

 

בשלושת החודשים הראשונים מותר לנהוג רק עם מלווה בכל שעות היום והלילה. בשלושת החודשים שלאחר מכן חובה לנהוג עם מלווה רק בשעות הלילה (21:00 עד 06:00).

 

חובה לצבור לפחות 50 שעות נהיגה עם מלווה, מהן 20 שעות בדרך עירונית, 15 בדרך שאינה עירונית ו-15 שעות בלילה. עם השלמת מכסת השעות על הנהג החדש והמלווה לחתום על הטופס שהתקבל עם הרישיון, ולהציגו במשרד הרישוי. עם סיום ששת חודשי הליווי, ובתנאי שמסרתם את טופס השעות, יישלח לביתכם רישיון נהיגה ל-18 חודשים.

 

זכרו: גם לאחר קבלת הרישיון, ואפילו בתום תקופת "נהג חדש", אתם עדיין נהגים בלתי מנוסים ואינכם מכירים את כל הסכנות האורבות בדרך. סעו בזהירות! 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
בדרך למבחן הנהיגה
צילום: סבסטיאן שיינר
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים