שתף קטע נבחר

נהנים במזגן: תעסוקה לילדים לימים החמים

נמאס לכם ממקומות עמוסים, חמים ומתישים? בילוי עם הילדים בבית יכול להיות אטרקטיבי ביותר אם בוחרים בפעילויות הנכונות. קיבצנו 10 אפשרויות מהנות וקלילות שלא דורשות ארנק וגם לא חניה

הימים החמים הגיעו, השמש קופחת בחוץ וכבר נשבר הכיס מהוצאות בריכה וקניונים. לילדים קיים צורך לעיסוק, חקירה ולמידה. זמן משותף יחד יכול להוות הזדמנות נפלאה להנאה, לקשר עם הילד וללמידה.

 

להלן שלל רעיונות לפעילויות מהנות שניתן לעשות עם הילדים בבית:

 

הכנת קרטיבים ביתיים

הכנת קרטיבים הינה דרך נהדרת לצנן את עצמנו, ליצור זמן כיפי יחד וגם ללמוד על הדרך. מה שדרוש זה מקלות ארטיק, כוסות חד פעמיות או תבניות קרח עם צורות ומיץ שהילדים אוהבים, ולמקפיא.

 

חלופה בריאה יותר היא קרטיב העשוי מפירות: ניתן לטחון בבלנדר אבטיח/ בננה/ פרי אהוב אחר, להוסיף מעט מים ו/או חלב ולהקפיא. תוך כדי התהליך ניתן גם ללמוד (בהתאם לגילאי הילדים) - אפשר לשים את הצבעים השונים, ללמד אודות מרקמים ומצבי צבירה: נוזל במקפיא הופך להיות מוצק-קרח וכו'.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

משחק חוש המישוש

משחק שדורש שימוש בחוש המישוש, הינו "נחש מה". מה שדרוש להכנת המשחק: קופסת נעליים ישנה או תיק בד או כל מיכל שאי אפשר לראות דרכו, וניתן להכניס לתוכו יד. אל תוך הקופסא נכניס חפצים מגוונים במרקם, בתחושה ובצורתם.

 

לדוגמה: צמר גפן, נייר, מטבע, מספריים, מסמר, חתיכת בד וכו'. כל אחד בתורו יכניס את ידו אל הקופסא ויבחר להרים חפץ אחד. תוך כדי שהחפץ בתוך הקופסא, ינסה המתמודד לנחש, בעזרת חוש המישוש, מהו החפץ.

 

לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו

 

יוצרים וממחזרים

ניתן לאסוף חומרים וקופסאות שונות שיש בבית ושאין בהם שימוש עוד. לדוגמה: קופסאות של משחת שיניים, קרטוני חלב, קופסת קפה שנגמרה, בקבוקים, מכסים שונים וכל אריזה שנראית לכם מעניינת ליצור איתה ואין בה שימוש יותר.

 

אחרי שאספנו נצטרך דבק פלסטיק או נייר דבק וניצור קולאז' כראות עיננו. בפעילות זו הרווחנו שימוש חוזר בחומרים שלא צריכים יותר ובכך תרמנו לסביבה, וגם הרווחנו פעילות מהנה ומשותפת עם הילדים. 

 

בישול

בחופש יש הזדמנות נהדרת לעזור לאמא או לאבא במטבח. ניתן לשלב את הילדים החל מעזרה בהכנת ארוחת הצהריים ו/או הערב, ועד להכנת מתכון ילדים כגון כדורי שוקולד, פיצה, עוגיות וכו'.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

חותמות

משחק יצירה נפלא נוסף ששומר על הסביבה - לוקחים גלילי נייר טואלט, גוזרים ויוצרים צורות רצויות. הרעיון עובד גם עם תפו"א. לאחר יצירת הצורות, טובלים בצבעי גואש, יוצרים ומקשטים באמצעות החותמת.

 

עיסת נייר

איזה כיף להתעסק עם עיסת נייר. ניתן לשמור על סביבה נקייה אם נפרוש יריעה מניילון או מגבת גדולה על השולחן. האופציה האקולוגית: לוקחים ניירות שהשתמשנו בהם ולא צריכים יותר, כמו דואר, דפים ועיתונים ישנים ומניחים בקערה. לחילופין ניתן להשתמש בשני גלילי נייר טואלט. מכסים את כל הנייר במים ומערבבים עד שהכל נספג במים. לאחר מכן, סוחטים את כל הנייר מהמים, מפוררים ומוסיפים דבק עד שהעיסה הופכת דביקה. עם העיסה שהתקבלה, מפסלים מה שרוצים.

 

לגילאים קטנים יותר, אפשר לנפח בלון ולהדביק עליו את הנייר וכשיתייבש ניתן לצבוע בגואש. זכרו כי עיקר ההנאה הוא מהתהליך ולא בהכרח מהתוצר.

 

פעילות מוזיקה ותנועה

פעילות שכוללת האזנה למוזיקה ותנועה יכולה להיות פעילות מהנה ומשחררת. ניתן להשמיע מוזיקה במקצבים שונים ולנוע בחדר לפי המקצב (לאט, מהר). בנוסף, אפשר לשמוע שירים שמדגישים את איברי הגוף ולשחק. אופציה נוספת היא לעשות תנועות לצלילי המוזיקה ולבקש מהילדים שיחקו אותנו, ואפשר פשוט להאזין למוזיקה ולרקוד ריקוד חופשי יחד.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

קצף

משחק בקצף גילוח בימות הקיץ החמימים, היא פעילות אהובה בקרב ילדים רבים. ניתן לפזר קצף על שולחן ולהתנסות במריחה ומשחק עם כפות הידיים, אפשר למרוח על האמות, ועל חלקי הגוף השונים (הזדמנות נהדרת לשיים לקטנטנים וללמוד חלקים שונים בגוף) , ניתן לצייר באמצעות האצבעות וגם להדפיס אותיות על הקצף.

 

לגיוון - אפשר להוסיף צבע (צבעי מאכל/צבע ידיים וכו). חשוב לשים לב האם המרקם של החומר נעים לילדכם. אפשר לשאול אותם האם נעים להם, מה הם מרגישים, האם החומר קר או חם, והאם הוא מחוספס או חלק.

 

ציור משותף

לציור המשותף אנו צריכים בריסטול או דף גדול, צבעים, טושים, מדבקות וכל חומר אחר שרוצים לעבוד איתו. אחד המשתתפים מתחיל ציור, המשתתף השני ממשיך אותו, וכך הלאה.

 

משחקי קופסא

זה הזמן להוציא מהארון את המשחקים שקנינו או קיבלנו במתנה, שמרנו להזדמנות מיוחדת והעלו אבק. זמן משחק משותף על הרצפה או מסביב לשולחן מזמן זמן איכות יחד, למידה והנאה משותפת.

 

הכותבת היא יועצת חינוכית מומחית לגיל הרך (M.A), מדריכת הורים בבית המשפחה, מנחת קבוצות הורים, ומדריכת צוותים חינוכיים





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לתת להם לעזור ולהכין יחד מתכון
צילום: shutterstock
מומלצים