שתף קטע נבחר

הרופאים נדהמו: תולעת באורך 2 מטר במעיה של צעירה

אישה בת 34 סבלה מכאבי בטן עזים, חולשה וירידה במשקל. היא הבחינה בתולעת ארוכה במיוחד שיצאה מגופה עם הצואה והגיעה לקבלת טיפול רפואי . "תולעת מסוג זה יכולה לגדול עד לכ-20 מטר אורך", אומר מומחה

עובדת זרה מאפריקה שסבלה מכאבי בטן ממושכים, הבחינה בתולעת באורך 2 מטרים שהשתחררה ממעיה לצואתה. מומחה מסביר כי התולעת בוקעת מביצים שעוברות במזון נא מזוהם.

 

התולעת שיצאה מגופה של האשה ()
התולעת שיצאה מגופה של האשה

 

קראו עוד בנושא:

מש' הבריאות: עלייה דרמטית בהידבקות בחיידק הברוצלה

מדאיג: עלייה במספר החולים כתוצאה מהרעלת מזון

סין: אכל דג נא - ותולעים כרסמו את גופו מבפנים

 

אנשי הצוות הרפואי במיון "טרם" בתל אביב לא האמינו למראה עיניהם. למיון הגיעה צעירה, עובדת זרה מאריתריאה, כבת 34 כשהיא נושאת עמה בקופסה תולעת באורך 2 מטר. בתשאול הראשוני  טענה הצעירה כי היא סובלת בחודש האחרון מכאבי בטן חזקים ומצאה בצואתה את התולעת הגדולה והיא חוששת כי תולעים נוספים מצויים בבטנה.

 

הצעירה טענה כי מלבד כאבי הבטן, היא ירדה בחודש האחרון במשקל וחשה בחולשה כללית. לדבריה היא הבחינה מדי פעם כי יצאו תולעים לבנות בצואתה, אולם עתה יצאה תולעת גדולה במיוחד.

 

הרופאים ביצעו לאישה בדיקות מעבדה ובהם בדיקות דם, צואה ושתן ובמקביל העניקו לה טיפול אנטיביוטי ונוגד פרזיטים על מנת לשלול כל אפשרות לזיהום. היא שוחררה לביתה עם המלצה למעקב.

 

"האישה הגיעה למיון מלווה בקרוב משפחה. כשהיא הגיעה היא הייתה מבוהלת ממה שמצאה", אומר ד"ר סלים סמארה, הרופא שטיפל בצעירה, "לאחר שערכנו את הבדיקות השונות, הענקנו לה טיפול נוגד פרזיטים וכעת אנו ממתינים להגעת תוצאות בדיקות הצואה על מנת להחליט על המשך הטיפול".

 

תולעת אופיינית לאזורים עם בעיית הגיינה

ד"ר מנחם שכטר, גסטרואנטרולוג בכיר ברשת "טרם" מסביר  כי התולעת היא מסוג Tape Worm: "מדובר בתולעת ממשפחת פרזיטים שנפוצה באזורים עם היגיינה נמוכה וביחוד באפריקה תת סהרה, דרום מזרח אסיה ואמריקה הלטינית.

 

"התולעת יכולה לגדול עד לכ-20 מטר אורך, ולרוב לא גורמת לתסמינים, אולם לעיתים יכולים להופיע כאבי בטן. התולעים אף מהוות סיבה לאנמיה מחוסר ברזל בעולם השלישי".

 

לדברי ד"ר שכטר, ההידבקות בתולעת מתרחשת לרוב על ידי צריכת אוכל  מזוהם הנגוע בביצי התולעת, וביחוד דג או בשר שאינם מבושלים מספיק.

 

"אחת הסיבות השכיחות להופעת ה- tapeworm היא בעיית היגיינה", מוסיף ד"ר חן קולינס, מנהל מרפאות המטיילים של "טרם", "אני ממליץ לכל מטייל למדינות הללו להקפיד ביתר שאת על היגיינה ועל שטיפת ידיים לפני האוכל. בנוסף, לפני שאתם רוצים ליהנות מהמאכלים המקומיים, כדאי לנסות ולבדוק עד כמה שאפשר את רמת ההיגיינה באיזור. אם האוכל לא נראה לכם מספיק מבושל, עדיף שלא לגעת בו".

 

לדברי ד"ר קולינס, הטפילים מופיעים בצואה בדרך כלל רק אחרי מספר שבועות, והתסמינים המעוררים נורת אזהרה כוללים שינוי בהרגלי היציאות, הקאות ונפיחות בבטן. "במקרים מסוימים הטפיל עלול לצאת מהמעי ולחדור לכלי הדם או איברים אחרים ואז המצב עלול להפוך למסוכן".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האשה סבלה מכאבי בטן וחולשה בשל תולעים בגודל מזעזע
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים