שתף קטע נבחר

איך בוחרים מסלול MBA בצורה אפקטיבית?

החלטתם שתואר ראשון כבר לא מספיק, ואתם זקוקים להקפיץ את הקריירה באמצעות הכשרה נוספת? המומחים מייעצים איך לעשות זאת נכון

*התכנים במדור זה מוגשים בשיתוף עם המוסדות האקדמיים המציגים

 

ל-MBA, התואר השני במנהל עסקים, מגיע מגוון רחב של אנשים בני גילאים שונים ממבחר תחומי התמחות ועניין. חלק מהקהל הם סטודנטים צעירים יחסית (לאחר סיום התואר הראשון), או בוגרים מבוססים ובעלי משפחות, שסיימו את התואר הראשון לפני מספר שנים. בבסיס הגורם העיקרי המשותף להם, הוא ההחלטה שהגיע הזמן לשדרג את ההכשרה ולקבל כלים נוספים שיסייעו להם בקידום הקריירה שלהם.

 

למה כדאי לך לעשות תואר שני במנהל עסקים?

ראשית, נתחיל בשאלה (הטריוויאלית לגמרי): יש לך ביד תואר ראשון, לשם מה אתה צריך לשוב למעמד של סטודנט ולעיתים לצאת מאזור הנוחות?

 

לאיילת ורשביאק, מייסדת חברת "קולגה", אשר מתמחה בפתרונות גיוס לארגונים, יש דעה נחרצת בנושא: "אנחנו נמצאים בעידן מדוייק מבחינת שוק התעסוקה, בו כל שורה בקורות החיים נחשבת לחשובה ובעלת משמעות. לכן, אנשים צריכים ליצר לעצמם ערכים מוספים, ש"יקפיצו" אותם ויגרמו להעדפתם על פני שאר המתמודדים על אותה משרה נחשקת. בשוק התעסוקה הקשה כיום, המתמודדים חייבים לספק לעצמם "עוגנים" של הכרה בערכם, ואת זה עושה עבורם ה-MBA. מתמודד המשקיע בלימודיו, קונה לעצמו עוד נקודות זכות בעיני המעסיק הפוטנציאלי."

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

עוד מוסיפה איילת, בעלת 25 שנות נסיון כמרצה ומנטורית בנושא ניהול הקריירה, כי בעוד התואר הראשון מהווה גישוש, התואר השני מוכיח רצינות וכוונה לעסוק בתחום הנבחר, ולכן, תואר שני נחשב לאמירה עם שווי שוק, הממתג את המסיים אותו כמשודרג הכשרתית ותעסוקתית. מומלץ שלא לפחד מקשיים ולא להשאר באזור הנוחות שלך, מכיוון שבחירת מסלול MBA התואם את כוונות הקריירה שלך ומסונכרן איתו, מעלה את שווי השוק שלך בצורה ניכרת.

 

אז איך בוחרים מסלול MBA, ובעיקר, היכן ללמוד?

על פי דורון כהן, מאנציקלופדיית הלימודים של ynet ומנכ"ל חברת "כוונון", המתמחה בייעוץ והכוונה ללימודים, המסייע לסטודנטים קרוב ל-20 שנים למצוא את דרכם הלימודית, ישנם מספר גורמים חשובים, אותם יש לקחת בחשבון, בזמן החלטה על לימודי MBA:

 

• מסלול פרקטי - במהלך בחירת מסלול לימודים מומלץ לבדוק האם המסלול מעניק כלים יישומיים ופרקטיקות ולא תאוריות מנותקות מהמציאות.

 

• מסלול מגוון - מומלץ להעדיף מסלולים המכילים מגוון רחב של תחומי התמחות ואינם מתמקדים אך ורק בתחום צר, מאחר וכך, ניתן לקבל, כבר בזמן הלימודים, הכשרה בתחומים רבים ככל האפשר.

 

• מרצים ה"מחוברים" לנעשה בשטח - למוסדות אקדמיים בהם המרצים מנוסים בפרקטיקה ואינם מוגבלים למגדל השן האקדמי, ישנה רלוונטיות רבה יותר, מאחר והם מאפשרים לך לחוש את הקרקע האמיתית ש"בחוץ", עוד במהלך לימודיך.

 

• מרצים שיודעים ללמד – זה לא טריוואלי בכלל ובתואר השני יש ציפייה ובצדק לאיכות מרצים מעולה שיודעת לעניין ולהעביר החומר הלימודי באופן ברור, מדוייק ומעורר השראה.

 

• סביבה תומכת - במוסדות בהם הסביבה הלימודית תומכת ומעודדת, והמרצים המלמדים נגישים ומאפשרים גישה בלתי אמצעית במהלך הלימודים ואחריהם, אחוז המסיימים גבוה יותר. הבוגרים חשים בנוח להתייעץ עם המרצים גם לאחר סיום הלימודים, דבר המעניק להם יתרון תעסוקתי נוסף (נסיונו של המרצה משרת אותם).

 

• סביבה לימודים נגישה - החוויה הלימודית הכוללת חשובה במיוחד בלימודי התואר השני, לכן, יש לבדוק שהמכללה נוחה לך מכל הבחינות, החל בגורמים טריוויאליים כמו חניה זמינה באזור המכללה ועד לאפשרות ללמוד מרחוק, מאגרי מידע זמינים וכד'.

 

• נטוורקינג - לא פחות חשוב! מומלץ לבחור במוסדות שבהם קיימת האפשרות ליצור קשרים עם תלמידים ומרצים העוסקים בתחום העיסוק שלך, כך שבמקביל ללימוד - אתה מפתח את הקשרים העסקיים.

 

• שיתופי פעולה בינ"ל - מכללות המאפשרות חילופי סטודנטים עם מוסדות אקדמיים בחו"ל משדרגות את התואר בצורה ניכרת.

 

• מוסד לימודי מתחשב - מומלץ לבחור במוסדות לימוד המודעים למגבלת הזמן של הסטודנט ומבינים, כי הלומד לתואר שני, בניגוד לתואר ראשון, לרוב, נאלץ לשלב את לימודי התואר בחיים ה"ממשיים" (עבודה, משפחה, קריירה). מוסדות כאלה מציעים תוכניות לימודים גמישות, המאפשרות לסטודנט לשלב בין כל התחומים.

 

וטיפ מקצועני אחרון לכאלה שעדיין מתלבטים בעניין ה-MBA?

למקצוענים שלנו יש טיפים עבור המתלבטים האם ללמוד ל-MBA והיכן:

 

למתלבט האם ללמוד, לאיילת ורשביאק יש עצה מהשטח: "למרות שתואר שני הוא לא Must אלא Nice to have, יש לבחור אותו מהסיבות הנכונות. הוא מעניק למסיים אותו מיתוג הנכון וערך מוסף בשוק התעסוקה הקשה של היום".

 

ואילו, דורון כהן מוסיף טיפ קטן משלו: "הדרך הנכונה לבחור היכן ללמוד לתואר MBA, היא לבקש להיכנס לשיעור בתחום המעניין אותך כשומע חופשי, להסתובב במכללה, ולדבר עם הסטודנטים הלומדים. רק כך, אתה יכול לקבל את התמונה האמיתית".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים