שתף קטע נבחר

 

עובדי כיל לנתניהו: "הנגב מופקר על מזבח ת"א"

לאחר אישור מסקנות ששינסקי 2, קוראים ראשי ועדי מפעלי כיל להשהות את ההחלטה: "מדוע אתם מפקירים אותנו על מזבח הפופוליזם התל-אביבי המנותק? כיל היא הלב הפועם של הנגב, יש להגדילה ולא לדכאה"

ראשי הוועדים של מפעלי כיל בדרום קוראים לראש הממשלה לבטל את ההחלטה שהתקבלה בקבינט החברתי-כלכלי, בנוגע לאישור מסקנות ששינסקי 2. "בבקשה, אל תפקירו את הנגב", נכתב בראשית מכתבם של ראשי הוועדים, אדמונד לנקרי ממפעלי ים המלח, אבנר בן סניור מתרכובות הברום, משה חדד מרותם-ערבה ואבי בן שושן מוועד עובדי מגנזיום. 

הפגנת עובדי כיל, במהלך השביתה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הפגנת עובדי כיל, במהלך השביתה(צילום: מוטי קמחי)

"אנחנו קוראים לכם להשהות את ההחלטה על ששינסקי 2 עד להבטחת מימושה של תכנית ההשקעות של כיל לנגב המזרחי בגובה של כשישה מיליארד שקלים כי בנפשנו היא וכי אין לכם אלטרנטיבה אחרת להציע לנו מלבד אבטלה עוני וייאוש", כתבו ראשי הוועדים לאחר שמסקנות ששינסקי 2 אושרו היום (ג').

 

בעוד שעל כל הסעיפים בחוק ההסדרים הייתה הסכמה גורפת, על ששינסקי 2 הייתה מחלוקת. שר האנרגיה יובל שטייניץ טען כי ההמלצות הן בניגוד להסכמות עם החברה וכי הן עלולות להרחיק את החברה מישראל. שטייניץ לא השתתף בהצבעה. גם שר הכלכלה אריה דרעי הביע התנגדות וטען כי ההמלצות עלולות לגרום לפיטורי עובדים בדרום ולכן נמנע מההצבעה.

 

במכתבם כתבו ראשי הוועדים כי "עובדי כיל ואנו בתוכם, נלחמנו במהלך השביתה לא רק על תנאי עבודתנו, אלא גם על עתיד החיים בנגב המזרחי, על התעסוקה והמשך ההשקעות והפעילות התעשייתית של כיל באזור - ואנו ממשיכים לעשות זאת עכשיו ונמשיך להילחם על כך גם בעתיד. כיל היא הלב הפועם של הנגב ובלעדיה הנגב יהפוך לאזור מוכה אבטלה, תסכול ועוני. צריך להגדיל את כיל ולא לצמצם ולדכא אותה".

יו"ר ועד מפעלי ים המלח, אדמונד לנקרי (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יו"ר ועד מפעלי ים המלח, אדמונד לנקרי(צילום: מוטי קמחי)
 

"לכן, זה מפתיע, מצער, מדאיג ואף מקומם שהממשלה עומדת לדחות בזלזול ובחוסר אחריות את הצעת ההשקעות האדירה שמציעה כיל להשקיע בנגב, תוך הפקרת עובדי כיל ושאר תושבי הנגב המזרחי לסכנות אבטלה וייאוש חברתי. מי יעזור לנו אז, שרותי הרווחה? העיריה? הממשלה? ששינסקי?".

 

לטענתם ראשי הוועדים, "ששינסקי 2 מטיל עול מס נוסף על כיל והוא אינו מוטל רק על רווחי יתר. החלטה זו מצטרפת לשורה של החלטות שכולן כוונו כלפי כיל באופן מיוחד ובלעדי, החלטות שכבר גרמו לפיטורים והפסקת השקעות והפכו את הנגב למקום הגרוע ביותר בעולם - עם המסים הכי גבוהים בעולם, עם חוסר ודאות ויציבות, וסד זמן מקסימלי להשקעות של מקסימום 15 שנה".

 

בסיום פנייתם לנתניהו, תהו ראשי הוועדים "מדוע אתם מפקירים אותנו על מזבח הפופוליזם התל אביבי המנותק? ראש הממשלה ושרים נכבדים, אנחנו קוראים לכל בקריאה נרגשת וממעמקי הלב - חכו רגע, תשקיעו בנו באמת מחשבה אמיתית וכנה. אנא דאגו באמת ובתמים לתושבי הנגב, אנא נצלו את ההצעה של הנהלת כיל להשקיע כאן מיליארדים וספקו לנו עתיד ותקווה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר מאיר
מפעלי כיל
צילום: עופר מאיר
מומלצים