שתף קטע נבחר

ניאו-נאצים בגרמניה נגד פליטים: 'הייל היטלר'

גרמניה צופה כי עד סוף השנה תקלוט 800 אלף מבקשי מקלט, וחוששת מההשלכות החברתיות והכלכליות של המצב על המדינה. בעיר היידנאו נפצעו ביומיים האחרונים עשרות בעימותים בין מפגינים מהימין הקיצוני לשוטרים ליד מקלט לפליטים. השלטונות: "יש לנו אפס סובלנות לשנאת זרים וגזענות"

בקבוקים וזיקוקים הושלכו לעבר השוטרים בהיידנאו (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
בקבוקים וזיקוקים הושלכו לעבר השוטרים בהיידנאו(צילום: gettyimages)

 

המשבר מספר אחת בחומרתו באירופה - יותר ממשבר החוב היווני: שר הפנים של גרמניה הוביל אתמול (יום א') את הקריאות לדכא ביד קשה את אנשי הימין הקיצוני והגזענים במדינה לאחר לילה שני של עימותים בין מפגינים לבין שוטרים מחוץ למקלט לפליטים בסמוך לעיר דרזדן.

 

עוד סיפורים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

ביום שישי נפצעו 31 שוטרים במהלך מחאה אלימה של מפגינים ניאו-נאצים נגד מבקשי מקלט בעיר היידנאו במזרח גרמניה. יום לאחר מכן, סיפר צלם של סוכנות הידיעות רויטרס, השליכו כ-200 בני אדם, רובם שתויים, זיקוקים ובקבוקים לעבר שוטרים, וכמה מהם צעקו "הייל היטלר". 

 


 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
על רקע החשש מהתחדשות האלימות אתמול הקימה המשטרה בהיידנאו אזור ביטחון מסביב למקלט הפליטים, שבעבר שימש כחנות לחומרי בניין. סגן הקנצלרית זיגמר גבריאל צפוי לבקר מחר בעיר.

 

קולטים הכי הרבה מהגרים באיחוד האירופי

בשעה שאירופה נאבקת עם נחשול של מהגרים שבורחים ממלחמות עקובות מדם במדינות כמו סוריה ועיראק, הפוליטיקאים בגרמניה דואגים מההשלכות הכלכליות והחברתיות של גל ההגירה ליבשת על המדינה שלהם, שקולטת הכי הרבה מהגרים באיחוד האירופי.

 

גרמניה, שבה חוקים ליברליים יחסית בנוגע למבקשי מקלט, צופה שמספר הפליטים ומבקשי המשלט בשטחה יגדל השנה פי ארבעה ויגיע ל-800 אלף. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמרה כי מדובר בסוגיה הגדולה ביותר שעמה מתמודד האיחוד האירופי, גדולה יותר ממשבר החוב של יוון. 


 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
שר הפנים הגרמני תומאס דה מזייר גינה את המתקפה של הימין הקיצוני על המהגרים הזרים. "בזמן שאנחנו רואים גל של אנשים שרוצים עזרה, אנו חוזים בעלייה בשנאה, בהשמצות ובאלימות כלפי מבקשי מקלט. זה מגונה ובלתי ראוי במדינה שלנו", אמר דה מזייר לעיתון "בילד אם צונטאג". "כל מי שיתנהג כך יעמוד בפני כוחו המלא של החוק".

 

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

בעיה גדולה. הקנצלרית מרקל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בעיה גדולה. הקנצלרית מרקל(צילום: רויטרס)

שר המשפטים הגרמני הייקו מאס אמר בתגובה למהומות בהיידנאו כי לשלטונות תהיה אפס סובלנות לשנאת זרים וגזענות. פוליטיקאים רבים במדינה הזהירו מהעלייה בעוינות כלפי זרים, ורק במחצית הראשונה של השנה נרשמו כ-150 מקרים של הצתות ותקיפות של מקומות מקלט של פליטים. כמה מעמיתיה השמרניים של מרקל רוצים לקצץ בהטבות שמקבלים מבקשי המקלט ושמדינות אחרות באיחוד האירופי ישאו יותר בנטל בסוגיה בוערת זאת.

 

יותר משליש ממבקשי המקלט בגרמניה מגיעים ממדינות דרום-מזרח אירופיות דוגמת אלבניה וסרביה. סגן הקנצלרית גבריאל אמר כי "אזור שנגן" שבו אין צורך להציג דרכון עלול להיות בסכנה אם יתברר שרק שבדיה, אוסטריה וגרמניה הן אלה שקולטות את כמות הפליטים הגדולה ביותר.

 

כמה מחוקקים בגרמניה דורשים להעביר יותר כסף לרשויות המקומיות עבור הוצאות דיור, בריאות וחינוך לפליטים. אחרים רוצים לזרז את הליך רישום הפליטים, שהזמן הממוצע שלו עומד כרגע על שמונה חודשים.


פורסם לראשונה 23/08/2015 23:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
המהומות בהיידנאו
צילום: gettyimages
מומלצים