שתף קטע נבחר

מחאה: החופים לא נגישים לנכים

גם בעיצומו של הקיץ, הנכים אינם יכולים ליהנות כמו כולם בחוף הים. עכשיו הם פותחים בקמפיין: "70% מהחופים לא נגישים". ממונה נגישות ארצי במשרד המשפטים: "היעדר נגישות - הדרת בעלי מוגבלויות ובני משפחותיהם"

 
 
קמפיין להנגשת חופי הרחצה (צילום: ירון שרון אבי חי יוגב אטיאס) (צילום: ירון שרון אבי חי יוגב אטיאס)
קמפיין להנגשת חופי הרחצה(צילום: ירון שרון אבי חי יוגב אטיאס)
גולן לקס, מנחה מתנדב בעמותת נגישות ישראל, התראיין לאולפן ynet וסיפר על הקמפיין שהעמותה מנהלת להנגשת החופים. "70% מחופי הרחצה בארץ לא נגישים לבעלי מוגבלויות", הוא מדגיש. "בתל אביב יש את חוף הנכים, אבל בכל מקום אמור להיות חוף מונגש - לא רק חוף הנכים. למה שאני אצטרך ללכת לחוף ספיציפי?", הוא תוהה. "כיום הנגשה של חוף עולה עשרות אלפי שקלים בודדים. לא מדובר פה בתקציבי עתק. אפשר לספור על כף יד אחת כמה פעמים הבן שלי, בן 7, היה איתי בים". 
 
למה עדיין ב-2015 אנחנו מדברים על זה? למה אנשים לא מודעים?

"גם כשיש חוק זה לא מספיק", הוא אומר, ומבהיר: "גם מבחינת החוק עדיין רק חצי מהחופים יהיו מונגשים ולא כל החופים. אנחנו באים בבקשה לכל חוף רחצה ולכל מועצה שינגישו את כל החופים שלהם לטובת הנכים. מדובר על חניות נכים, שירותים, שבילים, סככות צל מונגשות. הכול זה חלק מהדרישות, הכול זה חלק מהתקנות".

 

לדברי יובל וגנר, נשיא עמותת נגישות ישראל, "אנו יוצאים באמצעות הקמפיין בקריאה לאפשר גם לאנשים עם מוגבלויות ליהנות כמו כולם מרחצה נגישה ונוחה בים ולספק להם את כל הדרוש לכך – החל מחניות נכים, דרך שבילי גישה סלולים עד לקו המים ובין שירותי החוף השונים ועד למלתחות נגישות, שירותי נכים וסככות צל נגישות. זאת על מנת לא להפוך את הבילוי בחוף לטראומה לאדם הנכה ולבני משפחתו".

 

 (צילום: ירון שרון אבי חי יוגב אטיאס) (צילום: ירון שרון אבי חי יוגב אטיאס)
(צילום: ירון שרון אבי חי יוגב אטיאס)

שמואל חיימוביץ, ממונה נגישות ארצי בנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים:

"תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מחייבות הנגשת מקומות שאינם בניינים כגון בתי עלמין, גנים ציבוריים, גני חיות וכן חופי רחצה.

 

"על פי התקנות, על הרשויות המקומיות לוודא שבכל חופי הרחצה יהיו קופות נגישות, שירותים נגישים וגישה אל בתי אוכל ומוקדי עניין עבור אנשים הנעזרים בכיסאות גלגלים. כמו כן, דורשות התקנות שלפחות ברבע מחופי הרחצה בכל רשות מקומית תהיה דרך גישה לקו המים.

 

"לאחרונה שלחה נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות תזכורת לכל הרשויות המקומיות לגבי תקנות הנגישות השונות שפורסמו וכן נערכו מפגשים עם ראשי הרשויות. לצערנו, למרות החקיקה המתקדמת והתקנות, חלק מהרשויות המקומיות אינן מכירות בכך שהיעדר נגישות לחופי הרחצה – גורם להדרתם מהמרחב הציבורי של אנשים עם מוגבלות ובני משפחותיהם, שאינם יכולים ליהנות מהחופים ומאתרי הבילוי והפנאי השונים בארץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון שרון אבי חי יוגב אטיאס
גולן לקס, מתנדב בעמותת נגישות לישראל
צילום: ירון שרון אבי חי יוגב אטיאס
מומלצים