שתף קטע נבחר

גל הירש למקורביו: אין חקירות נגדי, אנשים לא רוצים שמישהו הגון ינהל את המשטרה

אחרי הגילויים האחרונים בדבר הבדיקות של משרד המשפטים, יוצא תת-אלוף במיל' גל הירש, המיועד לתפקיד המפכ"ל, לקרב הגנה על שמו. בשיחה עם מקורביו אמר כי מעולם לא פנו אליו בנושאים שפורסמו, והבהיר "חד-משמעית לא מתכוון להסיר את המועמדות שלי"

תת-אלוף (במיל') גל הירש יוצא לקרב הגנה על מינויו למפכ"ל המשטרה. בעקבות הפרסומים אמש (יום ו') בערוצי הטלוויזיה בדבר חקירות שונות המתנהלות בענייניו, הבהיר בשיחה עם מקורביו: "אין שום חקירות. מעולם לא פנו אליי. הכול סיפורי בדים של אנשים שלא רוצים שמישהו הגון וישר כפיים ינהל את המשטרה".

 

הירש הבהיר: "חד-משמעית אני לא מתכוון להסיר את המועמדות שלי", והוסיף כי "מדהים לראות את הכוחות שפועלים כדי לסכל את המינוי. זהו דבר שדורש חקירה. יש גופים אינטרסנטים שפועלים למנוע מאדם בעל ערכים, לוחם, לעמוד בראש המשטרה. צריך להחזיר את המשטרה לשוטרים".

 

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן צפוי לפגוש מחר את האלוף במילואים דורון אלמוג שעמד בראש ועדת החקירה לחטיפת החיילים אהוד גולדווסר ואלדד רגב בתחילת מלחמת לבנון השנייה. לפגישה הוזמן האלוף יורם יאיר (יה-יה) שעמד בראש ועדת החקירה שבחנה את תפקוד עוצבת הגליל בראשות גל הירש במלחמת לבנון השנייה.

 

 

עו"ד דרור ברוטפלד, חברו של הירש שייצג אותו גם בעסקיו, הוסיף: "גל לא חושש, הוא יודע את העובדות. מאמין בצדקתו לספק את כל הנתונים שיתבקש. כל עסקיו התנהלו תחת היתרים ופיקוח. יש קשיים כתוצאה מהמתקפה הציבורית חסרת התקדים וזהו הדבר שיש לחקור". בקשת חיקור הדין מגיאורגיה קשורה לפרשה פנימית הנחקרת שם, "הירש התבקש להעיד בחקירה רק במעמד של עד ולא במעמד חשוד בניגוד למה שהוצג בישראל", אמר. לדבריו, "לא ייתכן שה-FBI מנהל חקירה נגד הירש שכן הוא מעולם לא פעל בארצות הברית".

 

לאחר הפרסומים על עסקאות נשק שבהן היה מעורב לכאורה הירש בגאורגיה ובקזחסטן, עסקאות שאותן בודק גם היועץ המשפטי לממשלה, דווח אמש בערוץ 10 כי באותן מדינות מתנהלות חקירות בדבר שחיתויות פליליות שקשורות לפוליטיקאים בכירים לשעבר. לפי הדיווח, גיאורגיה פנתה לישראל כדי שזו תבצע חיקור דין רשמי נגד הירש. היא שלחה לישראל כתב חשדות מפורט נגדו, בדבר מעורבותו והקשר שיש לו לכאורה עם אותם פוליטיקאים לשעבר. בערוץ 10 דווח כי בשבוע הבא ייפגש צוות מיוחד של משרד המשפטים וידון בתלונה זו ובתלונה נוספת שהוגשה בלהב 433 נגד הירש.

 

המועמד, גל הירש. היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין (צילום: יריב כץ, אוהד צויגנברג) (צילום: יריב כץ, אוהד צויגנברג)
המועמד, גל הירש. היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין(צילום: יריב כץ, אוהד צויגנברג)
 

במקביל, דווח בערוץ 2 כי מ-2013 מנהלת המשטרה חקירה סמויה הנוגעת למעשי שוחד בחברות ששמו של הירש נקשר בהן. ה-FBI האמריקני הוא שמוביל את החקירה, שככל הנראה מסועפת ומתפרסת גם למדינות אחרות פרט לישראל ולארצות הברית. לפני כחודשיים חלה התפתחות מסוימת בחקירה זו, אך טרם נחקרו חשודים.

   

בתגובה אמר פרקליטו של הירש לערוץ 2: "זוהי טענה דמיונית נוספת בניסיון נואש להכפיש את שמו של המפכ"ל המיועד. החברה מעולם לא נתנה כל שירות בארה"ב. הדבר היחיד שעשתה הוא רכישת ציוד בהיתר ובאישור מחברה פרטית וביצוע סקר לחברה פרטית. כל אלו לא יכולים לעלות או להקים כל חקירה של ה-FBI".  

 

היועץ המשפטי בודק 

אתמול אישר היועץ וינשטיין כי נבדק מידע נגד המפכ"ל המיועד. המידע נוגע לעסקאות ביטחוניות שבהן הייתה מעורבת החברה בראשות הירש עם קזחסטן וגיאורגיה. היועץ יצטרך לבדוק אם בעסקים מול ממשלות וגורמי הביטחון במדינות אלה היו סטיות מן החוק ומה מידתן. כמן כן צוות בכיר מטעם היועץ המשפטי והמשנים שלו, רז נזרי ודינה זילבר, בוחן מידע לגבי אפשרות כי הירש עבר על החוק למניעת הלבנת הון והחוק נגד מתן שוחד.

 

ישראל חוקקה חוק זה על פי דרישת ארה"ב בהמשך לחתימה על אמנה ברוח זו. החוק קובע שהנותן שוחד לעובד ציבור זר או מדינה זרה בתמורה לפעולה הקשורה בתפקידו, כדי להשיג, להבטיח או לקדם פעילות עסקית או יתרון אחר בנוגע לפעילות עסקית, דינו כדין נותן שוחד.  

הירש בפתח ביתו השבוע (צילום: יריב כץ "ידיעות אחרונות") (צילום: יריב כץ
הירש בפתח ביתו השבוע(צילום: יריב כץ "ידיעות אחרונות")
 

"נבדוק את הדברים בהקדם על מנת לבחון אם יש בכך כדי להשליך על מועמדותו של הירש", אמרו במשרד המשפטים.

 

התסבוכת המשפטית עלולה לעכב את החלטת היועמ"ש בעניין כשירותו החוקית של הירש לתפקיד. העובדה ש-FBI ושלטונות גיאורגיה מנהלים חקירות בזיקה לעסקיו של הירש, מונעת מווינשטיין לתת תוך זמן סביר חוות דעת מטהרת או שלילית לגביו. כל בעיה משפטית הקשורה עתה לעסקיו הפרטיים של הירש תדרוש גם מהיועץ לערוך לו מעין הליך של שימוע, כדי שיוכל להשיב לטענות.

 

צוותיו של היועץ המשפטי אוספים מידע הנוגע לכמה מישורים: אם תהליך המינוי נעשה על פי הכללים, ואם הירש הפר חוק במהלך חייו בכל הנוגע לצבירת רכוש גם במהלך שירותו בצה"ל. שאלה אחרת שתיבחן היא אם ניסיונו של הירש כמפקד בצבא, כולל פיקוד על בה"ד 1 ועד כהונתו כתת-אלוף וכסגן מפקד פיקוד העומק במילואים, עונים באורח סביר להגדרה של ניסיון פיקודי וניהולי.

השופט בדימוס יעקב טירקל (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
השופט בדימוס יעקב טירקל(צילום: עמית שאבי)
 

ביום שלישי תתכנס לראשונה ועדת טירקל לאישור מינויים בכירים בשירות הציבורי, כדי לדון באישור המינוי של הירש. אתמול זימן יו"ר הוועדה, השופט העליון בדימוס יעקב טירקל, את השר לביטחון פנים, המפכ"ל היוצא יוחנן דנינו ואת המועמד המיועד הירש, כדי לעמוד על טיבו.

 

לאחר שתתכנס ועדת טירקל יציג השופט בדימוס בפני חברי הוועדה גם את בקשתם של ההורים השכולים המתנגדים למינוי, להעיד ולהציג את טיעוניהם בפניה. כמו כן תוצג בקשת המפכ"לים לשעבר וניצבים בדימוס לדון בהתנגדויותיהם למינוי. ההערכה היא שביום שלישי לא תתקבל החלטה בדבר אישור המינוי או פסילתו.

 

לראשונה מאז שהכריז השר ארדן על מועמדותו של הירש לתפקיד המפכ"ל, הוא נפגש אמש עם נציגים של משפחות שכולות אשר מתנגדות למינוי, נוכח תפקודו במלחמת לבנון השנייה. ההורים מחו בתוקף על המינוי. משה מוסקל, אביו של רפנאל ז"ל, הודה בשם המשפחות לארדן על כך שנפגש עמן למשך שעה וחצי. "השר נאות לקרוא ארבעה דו"חות שנכתבו על הירש (דו"ח אשכנזי, דו"ח אלמוג דו"ח האלוף יה-יה ודו"ח וינוגרד). החשוב בסיפור שהשר ייפגש עם האלוף במילואים אלמוג ועם האלוף יורם יאיר (יה-יה), שהמליצו להדיח את הירש אחרי לבנון השנייה". לדברי מוסקל, ארדן התחייב כי ייפגש עם האלופים, דבר שלא עשה בעת שבחן את המועמדות למינוי. 

 

ועדת המינויים הבכירים אמורה לבחון את טוהר המידות של המועמד, אולם סמכויותיה לא נעצרות שם. מקור משפטי בכיר העריך כי בשל רגישות המינוי והיותו לכאורה שנוי במחלוקת, צפויה הוועדה להידרש לסריקה יסודית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים