שתף קטע נבחר

הורים יפגינו נגד יוקר פעילות ילדיהם השחיינים

מועדון השחייה הפועל גדרות גורף הישגים, אך הורי השחיינים הצעירים החליטו למחות על המעמסה הכלכלית. אחת האמהות: "כל הזמן יש ביקורת על כך שלא רבים מהילדים פונים לענפי ספורט אישיים, אבל אף אחד לא יודע כמה יקר לגדל שחיין בישראל". מנהל המתנ"ס: "הנושא מורכב, החזקת נבחרת שחייה היא גרעונית"

הורים שמעודדים את ילדיהם לעסוק בספורט תחרותי הבינו מזמן שזה עולה כסף. הרבה כסף. בעוד במועדוני הכדורגל עלות שנתית של ההורה היא כ־4,000 שקל בממוצע (לא כולל תשלום נפרד למחנה אימון), מתברר שבענף השחייה המחירים מרקיעים לשמיים.

 

מי שהחליטו לצאת למאבק כדי להוזיל עלויות הם הורי הילדים ממועדון השחייה הפועל גדרות, בו מתאמנים עשרות צעירים מיישובי השפלה (גדרה, קריית־עקרון והקיבוצים והמושבים בסביבה). ההורים החליטו להשבית אתמול (ג') את הפעילות ומתכננים להפגין מחר מול בניין המועצה האזורית גדרות.

 

מחאת ההורים של שחייני הפועל גדרות (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
מחאת ההורים של שחייני הפועל גדרות(צילום: פרטי)

 

לפני שנתיים מונה ארנון אבני למאמן נבחרת השחייה של גדרות, ולמרות הזמן הקצר יחסית של האימונים, ההתקדמות של הילדים הייתה מרשימה. באליפות ישראל האחרונה ביולי 2015 הגיעו שמונה שחיינים מגדרות למקצי הגמר במשחים שונים. נבחרת השחייה של גדרות מונה 16 שחיינים ושחייניות בגילאי 10-13 ובנוסף קיימת עתודה לנבחרת שכוללת עוד 15 שחיינים בגילאי 8-10.

 

לטענת הורים, המועצה אינה מסבסדת את הפעילות, וכתוצאה מכך הם משלמים יותר מכל מועדון אחר: 8,360 שקלים לשנה (כולל ביטוח ובדיקות רפואיות) עבור חמישה אימונים בשבוע. ההורים ביקשו שהמועדון ישתתף בחלק מהסכום אבל נתקלו בסירוב. המועדון גם לא מממן את ההשתתפות בתחרויות. על הילדים לשלם 50 שקלים עבור השתתפות בכל מקצה. כלומר, אם ילד משתתף בארבעה מקצי שחייה, הוריו ישלמו 200 שקלים. בשנה זה מסתכם ביותר מאלף שקלים.

 

לטענתם של הורי השחיינים, מבדיקה שערכו עולה כי העלויות במועדוני שחייה אחרים נמוכים בעשרות אחוזים ממה שהם משלמים, ובחלקם אף מקבלים יותר שעות אימונים. מטבלה שהכינו עולה, לדוגמה, עולה כי בווייסגלר רחובות ובמכבי רעות משלמים 6,050 שקל עבור 7 אימונים ובהפועל ירושלים 5,650 (5 אימונים).

 

שלט להפגנה (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
שלט להפגנה(צילום: פרטי)

 

איילת טייטלבוים היא אמא לשתי בנות (מיה בת ה-12 ועמית בת ה-9), ספורטאית בעברה, שמעודדת את בנותיה ללכת בדרכה. אבל לטענתה, ההוצאה הכספית על הפעילות בלתי מתקבלת על הדעת. על כל בת היא תשלם כ־8,000 שקלים, ובנוסף מוטלות עליה ועל יתר השחיינים הוצאות נלוות שמסתכמות בעוד אלפי שקלים.

 

כך, לדוגמה, ארבעה מחנות אימונים בשנה עולים לפחות 6,000 שקל לכל ילדה, ועליה לממן ציוד שחייה כמו בגד ים (250 שקל), משקפת (250 שקל) ושק ציוד (600 שקל). אם מסכמים הכל יחד (כולל השתתפות בתחרויות), הפעילות הספורטיבית של שתי בנותיה מוערכות בכ־30,000 שקלים.

 

"כל הזמן יש ביקורת על כך שלא רבים מהילדים פונים לענפי ספורט אישיים, אבל אף אחד לא יודע כמה יקר לגדל שחיין בישראל", מספרת האמא. "אני מעודדת את הבנות שלי לעסוק בשחייה תחרותית, אבל יש גבול לכמה אפשר לחלוב כספים מההורים. הפכנו למסחטה. אם המועצה הייתה מביעה נכונות ומשתתפת אפילו במעט בתשלום, זה היה מקל עלינו".

 

מיכל לפידות, שבתה יעל (10) שוחה בנבחרת של גדרות: "ההגעה של ילדינו להישגים באליפות ישראל מפארת את שם המועדון והמועצה, אבל מי שמשלם על כל הפעילות זה רק ההורים. מתייחסים אלינו כאל קהל שבוי, ביודעם שבאיזור אין הרבה אלטרנטיבות. באגודות אחרות משלמים סכומים נמוכים בהרבה”.

 

המאמן אבני, שבשנה האולימפית יהיה עוזרו של מאמן נבחרת ישראל ליאוינד קאופמן, מבין לליבם של ההורים. “בלי תמיכת ההורים, הענף הזה לא היה קיים. לצערי, שחייה זה ספורט לעשירים, ומי שאין לו הורים עם הרבה כסף, נמצא בבעיה", טוען אבני, שהוסיף: “לפני שנתיים 90 אחוז מהילדים לא ידעו מה זה שחייה תחרותית, והיום הם מבינים את השחייה והגיעו להישגים. יש פה מספר כישרונות, שבעבודה קשה יכולים להיות בין 5 הראשונים בארץ לגילם".

 

מלישכתו של ראש המועצה גדרות, יוסי קנדלשיין ,לא נמסרה תגובה עד כה לטענות המועלות בכתבה. עם או בלי קשר, אתמול בצהריים, כשעתיים לאחר שפנינו לבקשת תגובה, נשלח להורים מייל מהמתנ”ס, שבו נאמר להם כי בשל "בעיות אדמיניסטרטיביות מוקפאת פעילות החוג עד לחודש אוקטובר. מתנצלים על אי הנעימות וחוסר המיקצועיות". אגב, לפי המכתב המתנ"ס בגדרות מתייחס לנבחרת השחיה כחוג.

 

מנהל המתנ"ס קידר פיינגולד ניסה להסביר: “נושא השחיה מאוד מורכב, וכיוון שנכנסתי לתפקיד רק לפני שלושה ימים, אני מנסה ללמוד את העלויות של החזקת הנבחרת. מחר אפגש עם נציגות ההורים ויחד ננסה ללמוד את הבעיה ולמצוא פתרון. בעקרון, מתנ"ס הוא קהילתי ולא ערוך לשחיה תחרותית. ממה שנמסר שלי, החזקת נבחרת השחיה היא גרעונית, כיוון שאנחנו לא מקבלים עבורה תמיכות”.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פרטי
פלאייר שההורים מתכוונים לחלק
צילום: פרטי
מומלצים