שתף קטע נבחר

צילום: AP, רויטרס

"המוסלמים יעלו עלינו במספרם. זו מתמטיקה"

האיחוד האירופי מותח ביקורת קשה על המדיניות הקשוחה של הונגריה כלפי המהגרים, שכללה סגירת הגבול עם סרביה, מעצר מסתננים ואלימות כלפיהם. בבודפשט לא נותרו חייבים: "עמידה לצד מהגרים מפרי סדר מעודדת אלימות"

 

האיחוד האירופי מתח היום (יום ה') ביקורת קשה על הונגריה בשל מדיניותה הקשוחה בסוגיית גל המהגרים והפליטים שמציף את שטחה בשבועות האחרונים. הונגריה אינה מוכנה לשתף פעולה עם הוראות האיחוד האירופי לגבי קליטת מהגרים, ביצרה את גבולותיה והחלה לפעול ביתר שאת נגד מסתננים.

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

אמש השתמשה משטרת הגבולות של הונגריה בגז מדמיע ובתותחי מים כדי למנוע מעבר של פליטים שניסו להיכנס אליה מסרביה. גברים וילדים מן הצד השני של הגבול יידו אבנים לעבר השוטרים ההונגרים ודרשו להיכנס, אך נתקלו בהתנגדות תקיפה. אלפי מהגרים ופליטים שתקועים בסרביה פונים כעת לנתיב חדש - דרך קרואטיה, אבל שם מחכה להם איום מזן אחר: מוקשים מימי מלחמות יוגוסלביה.

 

אלימות נגד מהגרים. כוח משטרתי לפיזור הפגנות ברוז'קה, הונגריה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אלימות נגד מהגרים. כוח משטרתי לפיזור הפגנות ברוז'קה, הונגריה(צילום: רויטרס)
משטרת קרואטיה מסרה שיותר מ-5,000 מהגרים הגיעו אליה מסרביה מאז שהונגריה סגרה את גבולה הדרומי עם סרביה. "אולי הגבול עם קרואטיה פתוח, אולי הוא סגור, אבל אנחנו הולכים לנסות", אמר עאבד, אזרח סורי שהגיע לעיר הסרבית סיד. עאבד הוא אחד ממהגרים סורים רבים שוויתרו על תקוותם להיכנס להונגריה דרך סרביה. הונגריה, חברה באיחוד האירופי מאז 2004, נחשבת יעד מבוקש עבור המהגרים הרבים שמגיעים מהמלחמות והעוני בצפון אפריקה ובאסיה, משום שממנה הם יכולים לעבור למדינות האיחוד העשירות, בהן גרמניה ושבדיה.

 

היעד החדש: קרואטיה מוצפת במהגרים

כמה אלפי מהגרים שהגיעו לתחנת הרכבת בעיר הקרואטית טוברניק, בסמוך לגבול עם סרביה, יושבים או שוכבים על הרציפים ועל פסי הרכבת ומחפשים מחסה מהשמש הקופחת. "אני רק רוצה ללכת", אמר כמאל אל-חאק, שברח מסוריה. "אני עשוי לחזור לסוריה, אבל רק בעוד כמה שנים. עכשיו יותר מדי מסוכן שם".

 

ראש המשרד להגירה ופליטים בגרמניה התפטר מתפקידו מסיבות אישיות, לטענתו, לאחר שספג ביקורת על הליך הרישום האיטי של מבקשי המקלט שנכנסו אל המדינה. משטרת גרמניה מסרה מוקדם יותר היום כי מספר הפליטים שנכנסו למדינה אתמול עמד על 7,266 - פי שניים מהמספר שנרשם יום קודם לכן.

 

 

"אין ים שלא תחצה כדי לברוח מאלימות"

נציב ההגירה האירופי דימיטריס אברמופולוס קיים מסיבת עיתונאים ביחד עם שרי החוץ והפנים של הונגריה, ואמר שרוב המהגרים שמגיעים לאירופה הם סורים "שזקוקים לעזרה".

 

"אין חומה שלא תטפס עליה, אין ים שלא תחצה אותו אם אתה בורח מאלימות ומטרור", אמר הנציב האירופי. הוא הוסיף שמחסומים כמו אלה שמקימה הונגריה בגבולה הם פתרונות זמניים שרק מסיטים את המהגרים והפליטים לנתיבים אחרים ומגבירים את המתחים בתוך האיחוד האירופי.

 

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
שר החוץ של הונגריה פיטר סיארטו הגיב לביקורת שנמתחה על ארצו על ידי האו"ם, גורמים אירופיים וארגוני זכויות אדם, ואמר שעמידה לצד מהגרים מפרי סדר שהשליכו אבנים על שוטרים הונגרים, התעמתו עמם והביאו לפציעת 20 שוטרים, רק מעודדת אלימות. "זה ביזארי והזוי איך שכמה חברות בקהילה ובתקשורת הבינלאומית פירשו את אירועי אתמול", אמר שר החוץ ההונגרי.

 

ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן, שהאשים את גרמניה בליבוי גל ההגירה לתוך ארצו, אמר שבסופו של דבר המוסלמים יעלו במספרם על הנוצרים אם המדיניות האירופית תימשך. 

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

לא רוצה את המהגרים מנימוקים "דתיים". ראש ממשלת הונגריה אורבן (צילום: AP) (צילום: AP)
לא רוצה את המהגרים מנימוקים "דתיים". ראש ממשלת הונגריה אורבן(צילום: AP)

"אני מדבר על אלוהים. אני מדבר על תרבות ועל עקרונות החיים היום-יומיים כמו הרגלים מיניים, חופש הביטוי, שוויון בין גברים לבין נשים וכל אותם עקרונות שאני קורא להם נצרות. אם נניח למוסלמים להיכנס ליבשת להתחרות איתנו, הם יעלו עלינו במספרם. זו מתמטיקה. ואנחנו לא אוהבים את זה", אמר אורבן בראיון שפורסם בכמה עיתונים באירופה, כולל ב"טיימס" הלונדוני.

 

גם סלובקיה השתמשה בנימוק הדתי כדי להסביר את החלטתה לדחות את מכסות המהגרים שהציעו קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל והנציבות האירופית. נציב ההגירה האירופי אמר שהזכות למקלט מדיני לא ניתנת לחלוקה ושאי-אפשר לקשור אותה בשיקולים דתיים או אתניים.

 

ביום שלישי הקרוב צפויים שרי הפנים של האיחוד האירופי לקיים מפגש מיוחד נוסף בניסיון לפתור את המחלוקות בין המדינות החברות בסוגיית הטיפול במהגרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
כוח משטרה הונגרי לפיזור הפגנות בעיר רוז'קה
צילום: רויטרס
מומלצים