שתף קטע נבחר

1,100 זריקות: הרגלי צריכת הסמים של היטלר

סטרואידים, הורמונים וגם סם דמוי הרואין. ספר חדש חושף את כמות הסמים העצומה שצרך הצורר הנאצי. במקביל, 35 מיליון כדורי מתאמפטמין חולקו לחיילים הגרמנים לפני הפלישה לצרפת. איך השפיעו הסמים על המלחמה?

 

אדולף היטלר היה צרכן כבד של סמים, וככל שמלחמת העולם השנייה נטתה לכיוון כוחות הברית השימוש שלו בסמים הלך וגדל. ספר חדש של הסופר הגרמני נורמן אוהלר שופך אור על צריכת הסמים המסיבית בגרמניה בתקופת המלחמה, גם בקרב האוכלוסייה האזרחית והחיילים שפלשו לצרפת ונלחמו באירופה. מחבר הספר נורמן אוהלר שוחח עם אולפן ynet על הממצאים.

 

 "חקרתי את תופעת השימוש בסמים בתקופת גרמניה הנאצית, וגיליתי שבין 1937 ל-1945 היה שימוש כבד ורחב בסמים בכל חלקי החברה: אזרחים, חיילים, והמעגל הפנימי של היטלר כאחד", סיפר אוהלר.

 

 

הסופר נורמן אוהלר. ככל שהמצב בחזית החמיר, צריכת הסמים של היטלר עלתה ()
הסופר נורמן אוהלר. ככל שהמצב בחזית החמיר, צריכת הסמים של היטלר עלתה

מי סיפק את הסמים להיטלר?

"הרופא האישי שלו, תיאודור מוראל, שנהג להחדיר את הסמים היישר לוורידים שלו. תמיד היו שמועות שהיטלר צרך סמים. הרופא מוראל הקפיד לתעד כל יום שטיפל בהיטלר, והרישומים כללו 885 ימים שבמהלכם היטלר קיבל 1,100 זריקות, בעיקר לוריד. בתקופה שבה הלחימה נגד הרוסים החלה להיכשל, רואים שהוא מתחיל לצרוך סמים קשים יותר כגון סטרואידים והורמונים. במהלך הסתיו של 1944, כשהמלחמה הייתה כמעט אבודה עבור הגרמנים, היטלר התחיל לקחת הזרקות של סם דמוי הרואין".

 

מה הייתה מטרת חלוקת הסמים לאוכלוסייה האזרחית ולחיילים?

"בתחילת 1936 חברה בשם טמבלר ייצרה סם בשם פרביטין (Pervitin) שכלל מתאמפטמין. הסם היה חוקי והיה נפוץ בכל בית מרקחת בגרמניה. החברה הנאצית הייתה מאוד תחרותית לפני המלחמה, כולם היו פעילים מאוד ועבדו קשה, והסם עזר לאנשים להישאר ערניים ולהיות בתפקוד מלא. הצבא גילה שרוב הגרמנים צורכים את הסם כדי להישאר ערניים, וחשב על השימוש הצבאי של הסם, איך הוא משפר את התפקוד במצב של מלחמה. הם ערכו ניסויים על חיילים וראו שחייל מסוגל להילחם במשך יומיים – שלושה תחת השפעת הסם. זה היה יתרון טקטי אדיר. חיילי הוורמאכט (צבא גרמניה במלחמת העולם השנייה) קיבלו כמויות אדירות של מתאמפטמין (קריסטל) לפני הפלישה לצרפת. בתקופה ההיא חולקו 35 מיליון כדורים לכוחות השיריון הגרמני כדי לזרז את כיבוש צרפת".

 

בספרו "ריגוש טוטאלי", שיצא לאור בגרמני בשם " Der Totale Rausch",

מתאר אוהלר את הכנסת הסם הממריץ לשורות הצבא הנאצי. תחילה פרביטין שווקה כתרופה מעוררת, ונוגדת חרדה שהשרתה אופוריה. "חיילים חשבו שזה כמו לשתות קפה", הסביר הסופר.אבל לטענתו ההנהגה הנאצית ידעה היטב שמדובר בסם שמשפיע בצורה חזקה על מערכת העצבים. הוא נוסה לראשונה אצל יחידות לוחמות שפלשו לפולין ב-1939. הפיילוט היה מוצלח, ולכן הזמין צבא גרמניה 35 טבליות של פרביטין לקראת הפצה נרחבת של הסם לצורך הפלישה לצרפת באביב 1940.

 

הפלישה לצרפת הדהימה את העולם. בתוך ארבעה ימים הצליחו הטנקים של היטלר לכבוש שטחים נרחבים בצרפת, בהיקף גדול בהרבה משהצליח צבא גרמניה בארבע שנות מלחמת העולם הראשונה. האם היה זה הסם הממריץ שעזר לחיילי צבא גרמניה בפלישה המוצלחת.

 

מקור המידע שבבסיס הספר החדש הוא ארכיוני צבאות גרמניה וארצות הברית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסופר נורמן אוהלר. היטלר היה צרכן כבד
מומלצים