שתף קטע נבחר

13 מהגרים מתו ליד טורקיה, 26 טבעו ליד יוון

תאונה קטלנית מול עיר הנמל הטורקית צ'נקלה כשמעבורת התנגשה בסירת מהגרים. ביוון, חשש לחיי מהגרים שנעלמו לאחר שסירתם טבעה ליד לסבוס

ארוכה ומסוכנת הדרך למערב אירופה: משמר החופים הטורקי מסר היום (יום א') כי 13 מהגרים לפחות נהרגו בהתנגשות הסירה שבה שטו במעבורת מול חופי המדינה.

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

התאונה אירעה מול עיר הנמל הטורקית צ'נקלה, וכשמשמר החופים הגיע לאזור הוא מצא גופות במים. גורם במשמר החופים הטורקי מסר ששמונה מהגרים חולצו, אך מעבר לכך לא פירט.

 

פליטים מסוריה באי היווני לסבוס (צילום: AP) (צילום: AP)
פליטים מסוריה באי היווני לסבוס(צילום: AP)
מוקדם יותר דווח כי משמר החופים היווני מבצע חיפושים אחר 26 מהגרים שנעלמו לאחר שסירתם טבעה בסמוך לאי היווני לסבוס. 20 מהגרים שחולצו מהים דיווחו כי על הסירה היו 46 נוסעים.

 

"הילד הרע של אירופה" פתח מחדש את הגבול

הונגריה, שהתנגדה בתוקף בשבועות האחרונים להכנסת מהגרים לשטחה ונחשבה ל"ילד הרע של אירופה", פתחה מחדש את מעבר הגבול המרכזי שלה עם סרביה לאחר חמישה ימים שבמהלכם היה סגור.

 

שר הפנים ההונגרי שאנדור פינטר אמר שהמעבר בכביש הראשי M5 בין העיר ההונגרית רוז'קה לבין העיר הסרבית הורגוס, נפתח מחדש היום עבור כלי רכב ויהיה נתון לביקורת של שומרי הגבול.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

ביום רביעי האחרון נרשמו עימותים אלימים במעבר הגבול בין כוח המשטרה ההונגרי שצויד באמצעים לפיזור הפגנות, בהן אלות וגז מדמיע, לבין מהגרים שביקשו להיכנס לתוך המדינה מסרביה. המעבר נפתח מחדש בעקבות שיחות משא ומתן שקיימו שר הפנים ההונגרי ועמיתו הסרבי נבוז'סה סטפנוביץ'.

 

גדר התיל שמפלגת בין הונגריה לסרביה

היחסים בין הונגריה לבין סרביה הידרדרו באחרונה בעקבות החלטת הונגריה לבנות גדר תיל לאורך הגבול בין המדינות שמשתרע על פני 175 קילומטרים במטרה לשמור את המהגרים בצד הסרבי.

 

בשעה שבהונגריה מסרבים להכניס מהגרים לתוך המדינה, בקרואטיה דווקא מקבלים אותם בברכה עם אוטובוסים ורכבות ומעבירים אותם לאוסטריה. אוסטריה מסרה מצדה כי אלף מהגרים נכנסו לשטחה מהונגריה בין שישי בלילה לשבת בלילה. משרד הפנים האוסטרי אמר ש-7,000 מהגרים נוספים צפויים להגיע היום למעבר הגבול המרכזי ניקלסדורף שממוקם מזרחית לבירה וינה.

 

גורמי ממשל אוסטריים עורכים פגישות עם ארגוני צדקה בניסיון למצוא מקלט זמני למהגרים החדשים שמגיעים למדינה, חלקם אם לא רובם נמלטו מעוני וממלחמות במזרח התיכון, באפריקה ובאסיה.

 

נתונים שפורסמו בסוף השבוע מלמדים כי למרות עלייה של 85 אחוזים בתוך שנה במספר המהגרים המתדפקים על שערי אירופה, רק אחד מכל חמישה מבקשי מקלט בא מסוריה. לפי הנתונים הרשמיים, במהלך החודשים אפריל-יוני הוגשו לאיחוד האירופ 213 אלף בקשות מקלט, אבל רק 44 אלף מתוכן היו של סורים הבורחים ממלחמת האזרחים בארצם.

 

הנתונים האלה צפויים לחזק את עמדתן ונחישותן של המדינות שנמצאות במזרח האיחוד האירופי, ובראשן הונגריה, צ'כיה, פולין וסלובקיה, המתנגדות למדיניות קליטת המהגרים הנוכחית של האיחוד האירופי. בשבועות האחרונים טענו מנהיגיהן כי המונים מבין המהגרים אינם פליטי מלחמה אלא מהגרים כלכליים, כלומר כאלה שנוהרים לאירופה בתקווה לחיים נוחים יותר כלכלית – דבר שאינו אמור להעניק להם זכות למקלט לפי האמנות הבינלאומיות.

 

הנתונים פורסמו על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של האיחוד האירופי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מהגרים מול חופי האי היווני לסבוס
צילום: רויטרס
מומלצים