שתף קטע נבחר

ניו ג'רזי

אירועי השבוע בקהילת ניו ג'רזי

רוטר - מנוע לזוגיות

כשחיים רוטר מדבר על זוגיות, די ברור שהוא מביט עליה מנקודת ראות רצינית ומפוקחת, ובודאי שהוא מביא אותה לבמה עם שנות אור של נסיון שהחל בימי ההורמונים הצעירים כשהיה בגיל הטיפשעשרה ועד לשלב של רגע לפני קבלת תואר "דוקטור לתקשורת" עליו הוא עמל מזה כמה שנים ובקרוב ישא אותו בגאון.

 

ובכן, מה נשתנה? "המעמד של הגבר והאישה בתוך הזוגיות תפס זוית חדשה. התפקידים המסורתיים, קרי האשה האחראית על משק הבית וגידול הילדים והאב המפרנס כבר לא כשהיו. כל אחד מהם יכול כיום להסתדר בעצמו. היא יכולה לפרנס את עצמה, והוא יכול לקנות אוכל ולהכניס למיקרוגל. גם את הכביסה הוא יכול למסור. התלות הופרה ויש לזה מחיר". הוא מביט על החיים ומעיד שאם היינו מקדישים ללימוד על זוגיות, החיים שלנו היו פשוטים יותר. "בקלות רבה אנחנו מסבכים אותם אבל כדי לפשט אותם אנחנו צריכים ללמוד. האבסורד הוא שדווקא את הפשוט צריך ללמד" הוא טוען.

 

לרוטר, מאמן ומנחה ליצירת מערכות יחסים, מוטיבציה אין סופית להחכים אותנו ולהסביר. הוא מרצה בכל רחבי הארץ במסגרות של הצבא ובאירגונים שונים, ומטפל בזוגות וביחידים. "רב האנשים שמגיעים אלי נמצאים בשלב שבו הם מחפשים להתחיל יחסים ולא יודעים כיצד לעשות זאת או שהם נמצאים בפרק ב' או לעיתים ג' וחוזרים על אותה תבנית של טעויות. בעולם הפנויים/פנויות שחוו את 'פרק א' יש כיום מושג חדש, פסוק ט"ו או ט"ז".

 

איך אתה מתקן למטופלים שלך את מה שהתקלקל ? ראשית אני לא מתקן. אני מלמד את האנשים לבנות זוגיות חדשה. אפשר להתחיל מהתחלה ויש נוסחאות שאפשר להשתמש בהן. צריך לעשות את הדברים בפתיחות ובהקשבה ועם רצון ללמוד. אם יודעים לעבוד בצורה מושכלת, אפשר להצליח. רואים את זה בעיקר אצל הייטקיסטים שלומדים זוגיות כמו שהם לומדים תוכנה.

 

עם אביגדור קהלני: טקס הענקת פרס על מפעל חיים לאביגדור קהלני ()
עם אביגדור קהלני: טקס הענקת פרס על מפעל חיים לאביגדור קהלני

 

איך משפיעה הטכנולוגיה על היחסים? כאן מרביץ רוטר את משנתו: אנחנו חיים בעולם מטריאליסטי. מכל הכיוונים משדרים לנו שצריך 'להחליף כי התיישן' או 'לשדרג' כי מי נוסע במכונית בת יותר משלוש שנים? המסר הוא של זרוק וקנה חדש, ומבלי לשם לב אנחנו מקישים אותו ליחסים הזוגיים שלנו. בזכות הטכנולוגיות המתקדמות והמידע הנגיש האין סופי, הגירויים קופצים לעין, והתחושה היא שהכל זמין ואפשר לקחת מכל הבא ליד. בכל מה שקשור לזוגיות הדברים לא בדיוק מתנהלים כמו שידרוג של מכשיר טלפון חכם, ואנחנו שוכחים שצריך לקיים מערכת מתמשכת וקשובה כדי שהיחסים יהיו טובים. הקידמה נהדרת ונותנת כלים טובים. אם נדע שהסמרטפון הוא כלי עזר, ונדע לכבות אותו כשאנחנו יחד, התקשורת תראה אחרת. צריך לדעת להשתמש באמצעים הטכנולוגיים המתקדמים לטובתנו כדי שלא יהיו לנו לרועץ.

 

אף מילה על פשרה? אני לא מאמין בפשרות. פשרה יוצרת רגש נגדי, ולכן במקום לותר ולהתפשר אני מציע 'ללכת לקראת'. בפרוש החלפת דיסקט בצורת החשיבה. בתקשורת בין אישית אנחנו צריכים לדעת קודם כל לתקשר עם עצמנו. לפעמים צריך ללמוד את זה, כמו נהיגה. אנחנו חיים בכח האינרציה, ומוותרים במקומות הכי חשובים. כולם רוצים בזוגיות, ממש כמו בנסיעה באוטובוס. כולם רוצים לעלות עליו, אבל כשהנסיעה מתארכת כולם רוצים לרדת. אנחנו בסה"כ רוצים שיהיה טוב בחיים, אז למה כ"כ רע? צריך ללמוד לדבר 'האחד עם השני אחד אל השני'. יש כאן דקויות שמשנות את צורת החשיבה.

 

לפני 10 שנים פרסם רוטר מדריך לעולם הפנויים בישראל. במדריך נותן רוטר עולם שלם של מושגים בסיסיים שנראים טריוויאלים אולי לקורא במבט ראשון. הוא מגדיר את ההבדלים שבין 'פרודים' לבין 'בהליכים' ומה ההבדל בין 'פנויים' ל'פנויים לקשר'. ההבדלים מסתבר, עושים את הדברים לפשוטים יותר להבנה קודם לאדם עצמו ואז לסביבה ולמה שהוא מצפה ממנה.

 

חיים רוטר בחברת דליה רבין צילום: אבנר אברהם ()
חיים רוטר בחברת דליה רבין צילום: אבנר אברהם

 

חיים רוטר הוא איש תקשורת. הוא עורך ומשדר תוכנית שבועית על יחסים ותקשורת ברשת החינוכית של קול ישראל. הוא חבר הנהלת איגוד העיתונאים בסקטור האקדמי, ודוקטורנט כאמור בתחום התקשורת. הוא מרצה על מערכות יחסים בתקשורת בין אישית מקדמת. ומתמקד בהבנה של קידום המטרות שלנו באמצעות המסרים שלנו.

 

ארגון 'תן לי יד' בראשותה של אביבה מוסיוף מביא את חיים רוטר לשתי הופעות בלבד. הוא יספר, הוא ישיר בקולו הרדיופוני "אני קודם כל זמר" וישוחח עם הקהל "אני לא מרצה, אני משתף" והכל בחוש הומור ובהנחייה זורמת וקשובה.

 

"זוגיות פלוס מינוס" 10 לאוקטובר בשעה 8:30 בקווינס, ניו יורק. 17 לאוקטובר בשעה 8 באדיסון, ניו ג'רזי. לפרטים והזמנת מקומות: 718-776-7240

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים