שתף קטע נבחר

אחרי יום של טרור: רחובות ריקים בירושלים

לוחמי מג"ב ושוטרים מילאו את סמטאות העיר העתיקה ואזור הכותל המערבי. מלבד מתפללים שרצו לקיים את תפילות החג השני, הנוכחות בבירה דלה מאוד. ברוך שהגיע עם רעייתו וילדיו לירושלים לא מפחד: "ביום שיהיה מפחיד להסתובב כאן, אפשר לסגור את השערים"

אפקט הפיגועים: כמות מבקרים דלילה מאוד הגיעה הבוקר (א') לאזור הכותל המערבי והעיר העתיקה לאחר הפיגוע הרצחני אמש שגבה את חייהם של נחמיה לביא ואהרן בנט (בניטה). הלילה אירע פיגוע דקירה נוסף, שבו נפצע נער בן 15 באורח בינוני.

 

החניות הריקות מסביב לכותל מעידות על כמות המבקרים הדלילה. מי שפוקד את האזור הם בעיקר תיירים או תושבי העיר החרדים וכמובן לוחמי מג"ב ושוטרים רבים ש"השתלטו" על העיר. המעטים שבכל זאת הגיעו מחוץ לעיר מעידים כי השנה ריק יחסית ומודים שיש חשש ופחד, אך מסרבים להכנע לטרור.

 

אזור העיר העתיקה כמעט וחסום, הכביש המוביל אליו נחסם על-ידי כוח משטרה ואת חניון הר ציון תפסו כוחות הביטחון כך שניתן להגיע ברכב דרך אזור סולטאן סולימאן סמוך לשער שכם או רגלית דרך הסמטאות שבימים האחרונים היו רווי אלימות. עם זאת, מאות מתפללים הגיעו לכותל והתפללו ברחבה הצמודה לקיר.

ירושלים, היום. חגיגות לצד חשש (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ירושלים, היום. חגיגות לצד חשש(צילום: AFP)
 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילו: AFP) (צילו: AFP)
(צילו: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
בין המבקרים שכן הגיעו הבוקר היו ברוך ואינה ממודיעין. "לא חשבנו לשנות את התוכניות בגלל מה שקרה", אומרת אינה. בעלה אומר: "צריך לחזק את העיר. ביום שיהיה מפחיד להסתובב בירושלים, אפשר לסגור את השערים. אוי ואבוי אם זה יקרה".

 

ברוך ואינה מציינים כי הם לא עשו שינוי בהתנהלותם לאור גל הטרור בירושלים. אנחנו מתפללים שיבוא היום שיעמוד כאן בית המקדש וכל עם ישראל יגיע לפה להתפלל בלי טיפת פחד".

 (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
(צילום: עפר מאיר)

 (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
(צילום: עפר מאיר)

 (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
(צילום: עפר מאיר)

אמיאן קלמר ובתה אוריאנה מספרות על כמות גדולה של חיילים ושוטרים, אך מלבד כך הן מרגישות בטוח. "ההרגשה היא שאנשים מסתכלים אחד על השני ודואגים אחד לשני", אמרו השתיים.

 

אמיאן וילדיה. מרגישים בטוח ()
אמיאן וילדיה. מרגישים בטוח

מרים הגיעה הבוקר לכותל המערבי כמו בכל חג. "עדיין קצת מפחיד, אבל סומכים על השם יתברך. אני מסתכלת פעמיים ורואה מי מסתובב לידי", אומרת מרים. "כמות השוטרים מגבירה את תחושת הביטחון".

 

אברהם הגיע מבני ברק כדי להשתתף בתפילות לכבוד "הושענא רבה" וקרא להמונים להגיע לירושלים. "לא נרתעים. כואב לשמוע על פיגועים, אבל עדיין אנחנו לא מוותרים. נכון שצריך להיזהר יותר ולפתוח עיניים ולהסתכל, אבל עדיין לא צריך להירתע ולא צריך לפחד".

 

היום יובאו למנוחות שני הנרצחים בפיגוע אמש בעיר העתיקה. נחמיה לביא, בן 41, מירושלים, יובא לקבורה בהר המנוחות בירושלים. אהרון בנט (בניטה), ששירת בצה"ל במסגרת פרויקט שחר לשילוב חרדים בצה"ל, הועלה לדרגת רב-טוראי. בשל מחלוקות במשפחת הנרצח, ולאחר שהודיע דובר צה"ל על הלוויה צבאית, החליטו במשפחה לקיים את ההלוויה בבית העלמין בהר הזיתים.

 

הבוקר נרשם שקט יחסי בירושלים. נשים מוסלמיות שהתקהלו באזור הוויה דה לה-רוזה הפרו את הסדר והורחקו על-ידי כוחות משטרה ומג"ב לכיוון שער האריות. במהלך הביקורים בהר הבית בשעות הבוקר סיירו כ-520 מבקרים, בהם 410 תיירים. במהלך הביקורים הוצאו משטח ההר שלושה מבקרים יהודים שהפרו את כללי הביקור.

 

משה מלכה, שנפצע בפיגוע הדקירה הלילה, סיפר הבוקר על מה שאירע: "יצאתי לאזור הכותל וראיתי את המחבל. הייתה לי תחושה שיקרה משהו. הוא התחיל לרדוף אחרינו עם יד בכיס. כשהוא הגיע אליי הייתי על המדרכה והוא דקר אותי בגב ובצלעות".

 

מלכה מספר כי "חבר שלי הגיע עם גז מדמיע והשפריץ עליו ואז הוא ברח. לא הרגשתי שדקרו אותי. אם חבר שלי לא היה הייתי יכול למות. מעכשיו אני אלך עם אמצעי הגנה לאזור הכותל".

 

 

 

עומרי אפרים וקובי נחשוני השתתפו בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עפר מאיר
ירושלים, הבוקר
צילום: עפר מאיר
מומלצים