שתף קטע נבחר

איך לבחור מייבש כביסה? 5 טיפים

שיטת ההפעלה של המכשיר החשמלי, החיסכון בחשמל, הנפח, קלות השימוש והאחריות - הם הדברים שאתם צריכים לבדוק לפני הרכישה. המקצוענים עם טיפים גם לתחזוקה נכונה

אתם בעבודה, הכביסה תלויה על החבל והגשם מתחיל לטפטף. מרגיז? בחודשים הקרובים אולי כדאי להשתמש במייבש כביסה. זהו אמנם מוצר פשוט יחסית, והרבה פחות מורכב ממכונת כביסה או ממקרר, אבל גם בבחירת מייבש כביסה יש כמה פרמטרים שכדאי לתת עליהם את הדעת

 

עוד בנושא:

איך לשמור על מכונת הכביסה

מחירון תיקון מייבשי כביסה

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

 

1. שיטת פעולה

בייחוד כשמדובר בדירה קטנה יחסית, כדאי לקחת בחשבון לא רק את הגודל הפיזי של המייבש, אלא גם את שיטת ההפעלה שלו וגם את עוצמת הרעש שהוא מייצר.

 "אם למשל מתכוונים למקם את המייבש קרוב לחדר שינה של ההורים או של אחד הילדים, כדאי לבחור במייבש שמאפשר תוכנית הפעלה שקטה, או למקום אותו בפינה מרוחקת יחסית בבית", אומר אלון אלדורף מאלון שירות תיקונים. "אם תכננתם למקם אותו דווקא באזור המטבח מתחת לשיש, שימו לב שאתם קונים מייבש עם פתח קדמי ולא עם פתח עליון".

 

אריק גבאי מאריק שירות הוגן למוצרי חשמל מוסיף: "אם אתם מתכוונים להניח את מייבש הכביסה מעל למכונת הכביסה, חשוב לרכוש מייבש עם פתח קדמי".

 

כשאתם מודדים את השטח המיועד למיקום המייבש, שימו לב שהשארתם פתח אוורור מספק. אלדורף: "ההמלצה היא להשאיר רווח של לפחות 2-1 ס"מ מהצדדים, ועבור מייבש כביסה הפועל באמצעות צינור אחורי, להשאיר 10 ס"מ מאחור. למייבשי כביסה יש שתי שיטות עיקריות של ניקוז אדי הלחות שנוצרים במהלך ייבוש הבגדים. השיטה העיקרית היא על-ידי צינור פליטה שמוציא את האדים דרך חלון או פתח חיצוני לבית. השיטה האחרת, שמתאימה בעיקר למקומות שבהם אין אפשרות להוציא צינור פליטה, היא באמצעות קונדנסור (מעבה), שאותו צריך בסיום כל הפעלת המכשיר לרוקן באופן עצמאי או לחבר אותו לניקוז של מערכת הביוב".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

2. חיסכון בחשמל

מעבר לעלות המייבש עצמו, כדאי לקחת בחשבון את העלות הכוללת

 לטווח הארוך, מפני שמייבש כביסה צורך הרבה מאוד חשמל. "בשונה ממזגן, מקרר ומכונת כביסה, למייבש כביסה אין תקן אנרגיה, כך שאין מה לנסות לחפש את הדירוג האנרגטי שלו", אומר גבאי.

 

ישנן חברות שמוסיפות למכשיר "חיישני לחות" שאמורים לזהות מתי הבגדים יבשים ולהפסיק את פעולת הייבוש. גבאי: "אם זה מייקר משמעותית את המכשיר לא הייתי ממליץ לשלם על כך, מפני שתרמוסטט שנמצא בכל מייבש כביסה מבצע את אותה הפעולה".

 

במקרה הצורך כדאי להקפיד על בחירת תוכנית ייבוש של כמות קטנה של בגדים, ממש כפי שתוכניות כאלו קיימות במכונות כביסה, ובכך לחסוך בחשמל.

 

3. נפח - כמות כביסה שאפשר לכבס

"כמובן שההמלצה היא שהמייבש יכיל את אותה כמות בגדים שמכילה מכונת הכביסה שלכם, ולכן כדאי שהנפח יהיה בהתאמה", מציע אלדורף. "תקלות רבות נגרמות בשל קריעה של הרצועה, בעקבות שימוש במשקל רב מדי ודחיסת כמות גדולה מדי של בגדים. לכן חשוב מאוד להקפיד שאם מכונת הכביסה מכילה עד 7 ק"ג בגדים, שמייבש הכביסה יכיל גם 7 ק"ג, בהתאם, ולא 6 ק"ג, כי לטווח ארוך הוא יכול להתקלקל, אם נעביר את כל הבגדים לייבוש בכל מחזור כביסה, כשהמשקל אינו תואם את הקיבולת".

 

4. קלות תפעול המייבש וכמות הפונקציות שלו

במרבית המייבשים יש טמפרטורה קבועה עם אופציה להוריד לחצי את עוצמת החום. אם אתם מעדיפים ריבוי של אפשרויות, תצטרכו להוסיף במחיר. ואז, תוכלו לבחור את גובה הטמפרטורה ולבחור תוכניות שונות, כמו תוכנית למניעת קמטים בבגדים.

 

בכל הנוגע לנוחות השימוש, כדאי לתת את הדעת גם לפתח הדלת (האם הוא עליו או קדמי), וגם לכיוון אליו נפתחת הדלת, דבר שלעתים ניתן לשנות בעת הזמנת המכונה. כדאי להתאים את כיוון הפתיחה למיקום המיועד למכונה, כדי שיהיה קל להעביר בגדים ממכונת הכביסה אל מייבש הכביסה. כדאי גם לשים לב לנוחות השימוש.

 

גבאי: "ככל שהמייבש יקר יותר, דווקא לוח הפיקוד והבקרה שלו מורכבים יותר, אז קחו בחשבון שאם אתם לא חובבים של כפתורי הפעלה דיגיטליים, לא בטוח שכדאי לכם להשקיע במכונה מורכבת מדי. המכשיר צריך להיות ידידותי למשתמש. גם לוח בקרה פשוט יחסית עושה את אותה העבודה, ולכן לא בטוח שזהו פרמטר ששווה להשקיע בו".

 

5. אחריות

"מרבית החברות מציעות אחריות של שנה הכוללת את הכול", אומר אלדורף. "מעבר לכך ישנן חברות שמציעות אחריות לתקופה של 3 שנים בחינם או בתוספת תשלום. אם מתלבטים אם לרכוש אחריות מורחבת, השיקול המרכזי צריך להיות עלות-תועלת. ככל שהמייבש יקר יותר, ייתכן שכדאי יהיה להשקיע בתשלום על אחריות לתקופה ארוכה יותר. כמובן שחשוב לוודא מה בדיוק כוללת האחריות: האם היא כוללת ביקור טכנאי, אילו חלקים מכוסים באחריות והאם ישנה השתתפות עצמית".

 

גבאי: "אני לא הייתי משקיע באחריות 'קנויה'. כלומר, אם יש לפני שני מכשירים שעולים אותו הדבר, אבל חברה אחת מציעה 3 שנים אחריות בחינם, כדאי להעדיף אותה. אם צריך לשלם תוספת מחיר על הארכת האחריות זו הוצאה מיותרת, כי לפעמים ממילא האחריות הזו מסויגת והצרכן משתתף בחלק מההוצאות".

 

 

ומה המחיר?

טווח המחירים הממוצע של מייבשים כביסה הוא 1,000 שקל עבור מכשיר סטנדרטי

 עם לוח פיקוח אנלוגי, ועד 5,000 שקל עם אפשרות לתוכניות הפעלה שונות, ועם לוח פיקוד דיגיטלי. אלדורף: "ההמלצה שלי היא לרכוש מייבש כביסה בעלות של עד כ-2,000 שקל, מעבר לכך לרוב זו הוצאה מיותרת, כי זהו מכשיר פשוט יחסית שאין באמת צורך בו בדרישות יותר מדי מתקדמות". גבאי מסכם: "זה בהחלט לא מכשיר שמצדיק הוצאה של מעל 2,000 שקל".

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "התרמוסטט, גוף חימום או הרצועות הם הרכיבים הגורמים למרב התקלות. אלו תיקונים בעלות של 650-350 שקל, במקרים של מייבש פשוט. במקרה שיש לכם מייבש עם לוח פיקוד דיגיטלי עלויות התיקון גם יכולות להיות יקרות יותר".

 

צריכים טכנאי מייבש כביסה? לרשימת המומלצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מייבש כביסה. ארכיון
צילום: shutterstock
מומלצים