שתף קטע נבחר

הלמ"ס נגד המלונאים המודאגים: קריסה? "גידול בתיירים הנכנסים לישראל"

התאחדות המלונות הציגה נתונים על ירידה מדאיגה בלינות תיירים עוד לפני הטרור של חודש אוקטובר, אך עיון בנתוני הלמ"ס מספר סיפור אחר: בספטמבר דווקא חלה עלייה במספר כניסות התיירים, גם בהשוואה ל-2013. אז איפה הם ישנים? נחשו לבד

נתונים שפרסמה אתמול (א') התאחדות המלונות מלמדים על דאגה עמוקה של המלונאים לגבי מה שעתיד לקרות כאן בתחילת 2016. זאת לדבריהם נוכח אירועי הטרור של החודש אשר השלכותיהם, כך מעריכים, יורגשו בחודשים הקרובים.

 

המלונאים הציגו גם נתונים לגבי מספר לינות התיירים בישראל בחודש שעבר (ספטמבר) - עוד לפני גל הטרור, ואמרו כי מצב התיירות הנכנסת בכי רע. לדברי נועז בר ניר, מנכ"ל ההתאחדות: "טרם התאוששנו לחלוטין מ'צוק איתן' וטרם החזרנו את תנועת התיירות הנכנסת להיקפים מלפני הלוחמה בעזה, והנה אנו מביטים קדימה בחשש לגבי החודשים הבאים ותחילת 2016, שכן כבר באוקטובר נקלענו למציאות ביטחונית חדשה".

אולי זו הסיבה שהמלונאים לא רואים תיירים נכנסים לישראל? ()
אולי זו הסיבה שהמלונאים לא רואים תיירים נכנסים לישראל?

אך אל מול הנתונים של המלונאים המודאגים, על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הסיפור קצת שונה: מספר כניסות התיירים לישראל בספטמבר 2015 היה דווקא גבוה יותר, כמעט ב-6% מהתקופה המקבילה לפני שנתיים. הפער בין הנתונים נובע מהסיבה הפשוטה מכולן: התיירים מוותרים על לינות בבתי המלון.

 

אם נצלול אל תוך המספרים, התאחדות המלונות מציגה נתונים לפיהם בספטמבר נרשמו בבתי המלון בישראל כ-511 אלף לינות של תיירים. הנתון משקף עלייה של 17% במספר הלינות בהשוואה לספטמבר 2014, חודש שהושפע מאוד מקריסה בתיירות בשל מבצע "צוק איתן".

אולם בהשוואה לספטמבר 2013 מדובר בצניחה של 10% בלינות.

 

אבל עיון בלוח השנה מגלה כי בשנת 2013 כל חגי תשרי חלו בחודש ספטמבר ולכן היה זה חודש טוב במיוחד בכל הקשור בלינות תיירים. זאת לעומת ספטמבר 2015 שבו חלו רק ראש השנה ויום כיפור, בעוד חג סוכות חל באוקטובר, כלומר ההשוואה של חודש חגים וחודש שאינו חודש חגים מלא הינה השוואה בעייתית מלכתחילה. זאת לצד הנתונים הסותרים כאמור שמגיעים מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

 

בשורה התחתונה, הכל בעצם תלוי בדרך שבה מציגים או מסתכלים על הנתונים. תיירים רבים כאמור כן מגיעים אלינו - אבל מוותרים על לינות בבתי המלון בישראל, הנחשבים ליקרים ביותר בהשוואה לאירופה ולמוקדי משיכה נוספים של תיירים מהעולם. אז איפה הם ישנים? חלקם אצל משפחות ברחבי הארץ, אחרים רכשו בשנים האחרונות דירות במרכז הארץ ואלפי תיירים שמגיעים לישראל לנים בדירות המושכרות באמצעות חברות להשכרת דירות על בסיס יומי או שבועי כדוגמת Airbnb ואחרות.

 

אז האם מצבנו כה קטסטרופלי כפי שמציגים בהתאחדות המלונות והמצב הביטחוני אכן מרסק את התיירות בישראל? או שהסיבה האמיתית לנתוני ההתאחדות היא התמחור הלא סביר של חדרי המלון בישראל? תלוי את מי שואלים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מלונות תל אביב
צילום: shutterstock
מומלצים