שתף קטע נבחר

רעש בעוצמה 7.5 באפגניסטן; גם הודו ופקיסטן רעדו

עשרות הרוגים ופצועים מקריסת מבנים: מוקד הרעש נרשם באזור הררי מרוחק בצפון אפגניסטן והוא הורגש בניו דלהי, בקאבול ובאיסלמבאד. תושבים ברחו מבתיהם וממשרדיהם מחשש לקריסתם: "בניינים רעדו כמו בית בובות"

 

 

רעש בעוצמה 7.5 דרגות בסולם ריכטר הורגש היום (יום ב') בצפון אפגניסטן וטלטל ערים רבות ברחבי אסיה, בהן בצפון פקיסטן ובצפון הודו. עדי ראייה בשלוש המדינות סיפרו שהרעש העצום הורגש בניו דלהי (הודו), איסלמבאד (פקיסטן) ובקאבול (אפגניסטן), ודיווחו על "בניינים רועדים". בפקיסטן דיווחו הרשויות על 45 הרוגים, ומקורות רפואיים במדינה דיווחו על יותר מ-200 פצועים. באפגניסטן דיווחו הרשויות על 17 הרוגים ו-55 פצועים.

 

עוד חדשות מעניינות בדף הפייסבוק של ynet 

 

 

 

ניו דלהי (צילום: AP) (צילום: AP)
ניו דלהי(צילום: AP)

"קלטנו 50 פצועים ועוד פצועים בדרך. הפצועים סובלים מפציעות רבות בעקבות קריסת בניין", מסר דובר בית בחולים בפשוואר, סעיד ג'אמיל שאה.

 

"למרבה המזל, הרעש היה בעומק של יותר מ-200 ק"מ"

סוכנות "הסקר הגיאולוגי של ארצות הברית" מסרה שמוקד הרעש באזור נרשם ליד העיר פייזבאד המרוחקת שבצפון-מזרח אפגניסטן, ליד הגבול עם טג'יקיסטן, הרעש נרשם בעומק של 213 קילומטרים ועוצמתו הייתה 7.5 דרגות בסולם ריכטר. קודם לכן דיווחה הסוכנות האמריקנית על רעש בעוצמה 7.7 ואז עדכנה את עוצמתו ל-7.6 ואז ל-7.5 דרגות בסולם ריכטר.

 

דיוויד רוטרי,פרופ' למדעי כדור הארץ באוניברסיטה הפתוחה של בריטניה, אמר שלרעש היה פוטנציאל לגרום לנזקים כבדים מאוד. "למרבה המזל, הרעש אירע בעומק של יותר מ-200 קילומטרים ולכן רעידת פני האדמה הייתה פחות קשה ממה שהיה יכול להיות בעת רעש שעומקו נמוך מהנוכחי", אמר רוטרי.

 

רשת "סקיי" הבריטית דיווחה שבבירת פקיסטן רעדו קירות בניינים ותושבים בעיר מיהרו לצאת החוצה ממשרדיהם לרחוב הפתוח. עדי ראייה בהודו ובפקיסטן דיווחו על תושבים רבים שברחו מבניינים מחשש לקריסתם. כתב רשת BBC הבריטית בעיר הפקיסטנית לאהור דיווח שקווי הטלפון נותקו בעקבות הרעש. בקשמיר ההודית דווח על קריסת קווי חשמל וטלפון. סוכנויות סיוע בינלאומיות שפועלות באזורים הצפוניים של אפגניסטן דיווחו שרשת התקשורת הסלולרית קרסה בעקבות הרעש.

 

ניו דלהי (צילום: AP) (צילום: AP)
ניו דלהי(צילום: AP)

ניו דלהי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ניו דלהי(צילום: AFP)

סרינגאר, הודו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סרינגאר, הודו(צילום: רויטרס)

סרינגאר, הודו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סרינגאר, הודו(צילום: רויטרס)

תושבים רבים באזור הרעש נהרו לרשתות החברתיות לדווח על המצב. "רעידת אדמה אדירה בפקיסטן. בניינים רועדים כמו בית בובות. אללה ריחם עליה", צייץ ראפי עמיר עוד דין. המשתמש ‏@CricketRebel כתב: "בדיוק הרגשתי רעידת אדמה בלאהור. הבית כולו רעש במשך עשר שניות או יותר. זה היה ללא ספק הרעש המפחיד ביותר שחוויתי בפקיסטן".

 

אפגניסטן: 12 נערות נמחצו למוות

בסרינגאר, העיר הגדולה בחבל קשמיר ההודי, רעדה האדמה במשך 40 שניות לפחות, בניינים רעדו ועמודי חשמל נפלו. "בהתחלה חשבתי שמישהו דפק על הדלת. אבל תוך שניות האדמה החלה לרעוד מתחת לרגליים שלי ואז התחלתי לרוץ מחוץ לבניין", אמר גורם בממשל המקומי, נאסיר אחמד. "אנשים רצו החוצה, צעקו, בכו ושרו שירים דתיים בניסיון להישאר רגועים. חשבתי שזה סוף העולם", אמר איקבאל באט, שומר בחנות.

 

בעיר האפגנית טלוקאן נמחצו 12 נערות למוות בעת מנוסה של המון אנשים מבית ספר בעת הרעש.

 

שגרירות ישראל בהודו מסרה שהיא עוקבת אחר המצב. עד כה לא דווח על נפגעים ישראלים. ראש ממשלת הודו נרדנרה מודי צייץ בטוויטר: "שמעתי על רעידת אדמה עזה באזור אפגניסטן-פקיסטן ועל רעידות שהורגשו בחלקים בהודו. אני מתפלל למען ביטחון כולם". ראש הממשלה ההודי הוסיף שארצו מוכנה להעניק סיוע לאפגניסטן ולפקיסטן אם הדבר יידרש.

 

רעידת האדמה נרשמה באזור כמעט שישה חודשים בדיוק אחרי שנפאל חוותה את הרעש החמור בתולדותיה ב-24 באפריל עם יותר מ-9,000 הרוגים ו-900 אלף בתים שניזוקו או נהרסו. לפני עשור, ב-8 באוקטובר 2005, הכה רעש בעוצמה 7.6 את צפון פקיסטן וגבה את חייהם של כ-75 אלף בני אדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים