שתף קטע נבחר

הצליחו לרגש את ההונגרים

צעירים ישראלים ופלסטינים שסובלים ממוגבלויות קשות יצאו למסע ראשון בחייהם בחו"ל

מפגן מרגש של דו קיום בין ישראלים לפלסטינים והגשמת חלומם המשותף הסתיים בימים האחרונים בהונגריה. במבצע מורכב מאוד שבו היו מעורבים שגרירות ישראל בהונגריה בשיתוף עם משרד החינוך הישראלי ומשרד הרווחה של הונגריה הצליחו להגשים את חלומם של 7 תלמידים ישראלים ופלסטינים ממזרח ירושלים כולם בעלי מוגבלויות פיזיות קשות ביותר – לטוס לראשונה בחייהם לטיול של שבוע ימים מחוץ לגבולות ישראל.

 

דו קיום (צילום: שגרירות ישראל בהונגריה) (צילום: שגרירות ישראל בהונגריה)
דו קיום(צילום: שגרירות ישראל בהונגריה)

 

ה-7 הם בוגרי בית הספר אילנות בירושלים, בית ספר לחינוך מיוחד שבו לומדים תלמידים בעלי מוגבלויות פיזיות קשות ומורכבות עם ליקויי למידה בינונים וקשים. מטרת בית הספר היא לאפשר לתלמידים להיות מוכנים לחיים עצמאיים מלאים כאשר יעזבו אותו. כחלק מתוכנית הלימודים אימץ בית הספר את שיטת "החינוך המדריך", אותה מקדם בארץ אירגון "צעד קדימה", שיטה שהיא תורתו של המכון ההונגרי "פטו", בבודפשט, שלו שם עולמי. השיטה היא פילוסופיית חינוך לחיים עצמאים מגיל ינקות ועד בגרות לכל האנשים בעלי מוגבלויות פיזיות. בין התלמידים לבין מרכז "פטו" בבודפט היו קשרים אמיצים במהלך השנים.

 

כיתת הבוגרים של בית הספר – 7 תלמידים בני 17-21 – לומדים בבית הספר כבר שנים רבות. 3 מהם הם פלסטינים ממזרח ירושלים; 4 הם ישראלים. גם המדריכים שלהם הם יהודים ומוסלמים, ישראלים ופלסטינים. התלמידים המסיימים את הלימודים הביעו משאלה לצאת לטיול בחו"ל שיהווה סיכום לפרק חייהם המשותף בבית הספר. החלום היה להגיע דווקא לבודפשט העיר שבה הומצאה השיטה שעיצבה את חייהם והכינה אותם לחייהם הבוגרים.

 

נגעו בלב של כולם (צילום: שגרירות ישראל בהונגריה) (צילום: שגרירות ישראל בהונגריה)
נגעו בלב של כולם(צילום: שגרירות ישראל בהונגריה)

 

בתחילת השנה פנה מנהל בית הספר שלהם לשגריר ישראל בהונגריה אילן מור וביקש את עזרת השגרירות להגשים את חלומם של הבוגרים לבקר בבודפשט . השגריר הרים את הכפפה וביחד עם ישראלי לשעבר בשם גויר סאבו , האחראי מטעם ממשלת הונגריה על חברות ממשלתיות רבות המעסיקות אנשים עם נכויות, הצליחו להפיק את הביקור המורכב. משרד החינוך הישראלי נשא בעלויות כרטיסי הטיסה. משרד הרווחה ההונגרי השקיע כמעט 200 אלף דולר באירוח 7 הישראלים והפלסטינים כולם על כסאות גלגלים.

 

על אף הנכויות הקשות שלהם (כולם ישובים על כסאות גלגלים חשמליים) – הקבוצה ביקרה בפרלמנט ההונגרי, בכיכר הגיבורים, במצודה היפה המקיפה את העיר ואף בילתה יום שלום במכון פטו בעיר ונפגשה עם המדריכים שאותם פגשו גם בארץ. הקבוצה אף השתתפה בהופעה של אומנים ישראלים שהגיעו לעיר במסגרת. הביקור המיוחד של הישראלים והפלסטינים שמעודד דו קיום אף סוקר על ידי סוכנות הידיעות ההונגרית ואף דווח בטלויזיה המקומית. כמה מהתלמידים הישראלים שהם אוהבי בית"ר ירושלים בכדורגל הניפו את הצעיף הצהוב של הקבוצה.

 

"פגשתי בקבוצה המיוחדת הזו וראיתי אנשים אופטימיים שלא נותנים לקשיים שלהם לעמוד בפני רצונם להיות כאחד האדם. החווייה האמיתית היתה שפלסטינים ויהודים מורים ומדריכים חיים יחדיו ופועלים כקבוצה ללא הבחנה דתית או פוליטית ליישום החלום שאני כשגריר ישראל גאה להיות זה, זו דוגמה של דו קיום מהסוג היפה ביותר במיוחד על רקע מה שקורה כיום בארץ. עשינו את הבלתי יאומן להביא אותם. כשקיבלתי את הפנייה הראשונה , חשבתי בליבי שאין סיכוי להרים את זה. אבל שראיתי את הנכויות הקשות, ואת שיטת פטו החלטתי שחייבים להרים את זה. הצלחנו להגשים חלום ובאותה נשימה לעודד דו קיום בין פלסטינים לישראלים וגם לבנות גשר נוסף בין הונגריה לישראל", סיכם שגריר ישראל אילן מור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שגרירות ישראל בהונגריה
צוות המסע
צילום: שגרירות ישראל בהונגריה
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים