שתף קטע נבחר
 

סטארט אפ חדש יסייע לנשים בעת תקיפה מינית

אתנה, מכשיר קטן ומעוצב, אמור לסייע לנשים בעת תקיפה מינית. הוא נצמד לאזור נגיש ונוח וברגע שאישה מרגישה איום לוחצים עליו והוא משמיע אזעקה רועשת ושלח ב-SMS את מיקום התקיפה

בישראל הסטטיסטיקות מראות שאחת מתוך שלוש נשים, אחד מתוך שישה ילדים וילדות, ואחד מתוך שבעה גברים עוברים פגיעה מינית במהלך חייהם, כך על פי איגוד ומרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית. "שאגה לטוב" (Roar for Good), סטארטאפ אמריקאי חדש מציג את אתנה - כפתור עגול וקטן שניתן להצמיד לחגורה או דש החולצה שברגע שלוחצים עליו הוא מפעיל אזעקה רועשת ושולח הודעת SMS לאיש קשר למקרה חירום שהגדיר בעל הכפתור.

 

 

המכשיר כרגע באתר מימון ההמונים אינדיגוגו והיעד שהציבו לעצמם "שאגה לטוב" הוא 40 אלף דולר. כבר לאחר 48 שעות הפרויקט הצליח להגיע ליעד זה. נכון להיום, 15 ימים לאחר שעלה הפרויקט לאינדיגוגו, אתנה הצליחה לגייס 156,303 דולר (והמספרים ממשיכים לעלות). החל ממאי 2016 המכשיר צפוי להמכר מסביב לעולם במחיר של 99 דולר ליחידה.

 

יסמין מוסטאפה, היזמית של הפרויקט, מספרת כי הרעיון עלה בראשה במהלך טיול תרמילים שעשתה לבד ברחבי דרום אמריקה. "למרות שהטיול עצמו היה מדהים, בכל מקום שהגעתי אליו שמעתי על אישה שהותקפה", מספרת מוסטאפה לאתר Mashable. לאחר ששבה מהטיול, שכנתה הותקפה ונאנסה באופן אכזרי מחוץ לביתה. "יום אחרי קראתי על המקרה בעיתון ואז נולד הרעיון לסטארטאפ "שאגה לטוב".

 

המוצר פותח בסיוע של אנשי טכנולוגיה שגויסו לסטארטאפ, מומחים להגנה עצמית וגם בסיוע של המשטרה. המוצר פותח כך שיוכל לשמש כגורם מרתיע שעוזר להדוף את התוקף וגם להזעיק עזרה שכן הוא שולח הודעת טקסט לאיש קשר עם המיקום בו מתרחשת התקיפה.

 

אתנה, ניתן להצמיד איפה שנוח לך (צילום מסך: מתוך INDIEGOGO) (צילום מסך: מתוך INDIEGOGO)
אתנה, ניתן להצמיד איפה שנוח לך(צילום מסך: מתוך INDIEGOGO)

 

המוצר עוצב כך שיהיה זמין במיידי למותקפת. לרוב, מכשירי סיוע לבישים אחרים בדרך כלל מולבשים על היד וברגע שמישהי מותקפת, קשה לה להפעיל את המכשיר. כאן ניתן להצמיד אותו לחגורה, שרשרת, דש הבגד או אפילו להצמיד אותו לתיק. בנוסף, הוא עוצב כך שיראה אופנתי יותר, אבל זה כמובן דגש פחות משמעותי. "לקחנו שיעורי הגנה עצמית ומצאנו שהמיקום הגרוע ביותר להציב מכשיר שיסייע בעת תקיפה הוא היד, בגלל שיש רק יד אחת שתוכל להפעיל אותו", מספרת מוסטאפה. "לכן עיצבנו אותו כך שהוא לא ילבש כמו צמיד".

 

בנוסף ציינו באתר הסטארטאפ שחלק מההכנסות ממכירת המכשיר יושקעו בתכנים חינוכיים על מנת לעורר מודעות בנושא ולעבוד על מניעת התופעה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים