שתף קטע נבחר

 

תלמידים בלי תיכון: "עסקנים הפכו את ילדינו לשבויים"

משרד החינוך עדיין לא מצא הסדר שיאפשר לתלמידי כוכב יאיר-צור יגאל ללמוד בתיכון מחוץ ליישוב. התלמידים הפגינו: "בנט, אל תפקיר אותנו"

  

 

 

כ-100 תלמידי שכבת ט' מהיישוב כוכב יאיר-צור יגאל הפגינו הבוקר (יום ה') מחוץ למשרד החינוך בתל אביב, כחלק מהמאבק שהם והוריהם מנהלים זה כמה חודשים למציאת תיכון בשנת הלימודים הבאה.

 

התלמידים הניפו שלטים שעליהם נכתב: "משרד החינוך לא לישון, לילדים אין תיכון" ו"בנט, אל תפקיר את חינוך ילדי כוכב יאיר-צור יגאל". הבוקר הייתה אמורה להתקיים במשרד החינוך פגישה בנושא בנוכחות מנכ"לית המשרד מיכל כהן וראשי הרשויות בשרון, אלא שפגישה זו בוטלה ברגע האחרון. כעת מבהירים ההורים כי אם לא יימצא פתרון בקרוב, הם לא יהססו להשבית את מערכת החינוך ביישוב כבר בימים הקרובים.

 

 (צילום: מוטי קמחי ) (צילום: מוטי קמחי )
(צילום: מוטי קמחי )

 (צילום: מוטי קמחי ) (צילום: מוטי קמחי )
(צילום: מוטי קמחי )

מאז הקמת היישוב לפני כ-30 שנה לומדים ילדיו בתיכונים בכפר סבא ובתיכון עמי אסף שבמועצה האזורית בית ברל. קצת לפני פתיחת השנה הנוכחית הודיעו ראשי הרשויות הללו על הפסקת ההסדר, והבהירו כי אלף התלמידים מכוכב יאיר-צור יגאל יצטרכו למצוא בשנת הלימודים הבאה פתרון אחר.

 

בשל ההודעה, נפתחה שנת הלימודים ביישוב ברגל שמאל, ומוסדות החינוך בתחומו הושבתו למשך 20 יום. מאז שבו התלמידים לספסל הלימודים, אך מדי שני וחמישי הם מקיימים הפגנות מול משרד החינוך בתל אביב ולעתים מחוץ לביתו של שר החינוך נפתלי בנט ברעננה.

 

"ההרשמה לתיכונים תחל בעוד שבועיים, ומשרד החינוך עדיין לא מצא פתרון לרישום הילדים", אומר עו"ד ניר סופר, ממובילי המאבק. "שורש המאבק הוא בדרישה של ראשי הרשויות לתקצוב בתי ספר חדשים וכיתות לימוד נוספות בבתי הספר הקיימים. משרד החינוך מעדיף הקמת תיכון בכוכב יאיר, אלא שכל הבדיקות הכלכליות שנעשו הראו שהמועצה המקומית הקטנה לא תוכל להחזיק על גבה תיכון כזה, שאמור לשרת כמות קטנה של תלמידים ביחס למקובל".

 

לדברי ההורים, אחת ההצעות של משרד החינוך היא לשלוח את הילדים ללמוד בתיכונים שברעננה, אלא שלדבריהם מדובר בהצעה בלתי הגיונית, שכוללת נסיעה של שעה וחצי לכל כיוון בשעות העומס – השעות

שבהן יוצאים התלמידים למוסד החינוכי וחוזרים ממנו.

 

התלמידים והוריהם דורשים ממשרד החינוך להגיע להבנות עם ראש העיר כפר סבא ועם המועצה האזורית בית ברל להמשך ההסדר הקיים. "מדובר בהסדר מיטבי שתורם לשני הצדדים, ויש נכונות של הגורמים המקצועיים ברשויות הללו להמשיכו, ורק מחלוקות כספיות מול משרד החינוך מונעות פתרון", אמר סופר.

 

לדברי ההורים, שר החינוך בנט נמנע מלטפל בנושא. כעת הם קוראים לו להיכנס לעובי הקורה ולהביא לפתרון המשבר. "אף אחד לא יזוז מעמדתו ללא התערבות של שר החינוך. עד אז הופכים הילדים, שמובילים את טבלת הזכאות לבגרות בארץ כבר כמה שנים, לשבויים בידי עסקנים ופוליטיקאים שמשעבדים את עתידם". ציינו.

 

רותם תמיר, אחת התלמידים שהשתתפו בהפגנה, אמרה: "אנחנו לא רוצים שישנו את המצב הקיים, ואנחנו רוצים להמשיך ללמוד בתיכון בכפר סבא. האופציה לצאת לרעננה לא הגיונית. המשמעות היא שנגיע מאוחר הביתה ולא נוכל ללכת לצופים או להירשם לחוגים. המצב כיום הוא הטוב ביותר לכל התלמידים".

 

ממחוז מרכז במשרד החינוך נמסר כי "ההשבתה נובעת מרצונם של ההורים שילדיהם ילמדו בשנה הבאה בעיר כפר סבא, אך הרשות המקומית הודיעה שאין באפשרותה לקלוט את התלמידים. המשרד הציע להורים חלופות רבות ומגוונות, אך הם סירבו לכל ההצעות. במשרד מצרים על הדרך שבה בחרו נציגי הרשות להתנהל, תוך גרירת התלמידים להפגנות שאין בהן צורך, על חשבון שגרת הלימודים. יובהר כי המשרד לא מתנהל תחת איומים והתנהגות כוחנית, תוך שימוש בתלמידים כאמצעי להשגת מטרותיהם.

חשוב להדגיש כי, התלמידים נמצאים בראש סדר העדיפות של המשרד אשר פועל באופן אינטנסיבי למציאת פתרון מיטבי עבורם לשנת בלימודים הבאה".

 

גורמים במשרד ציינו כי בפגישה שתוכננה להתקיים היום בין המנכ"לית לנציגי הרשות וההורים, היו אמורות לעלות חלופות נוספות וחדשות מטעם משרד החינוך לפתרון הבעיה. אותם גורמים הביעו תמיהה על כך שהוחלט בכל זאת לקיים את ההפגנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הפגנת התלמידים
צילום: מוטי קמחי
מומלצים