שתף קטע נבחר

waze הפלסטינית: "עומס כבד במחסום קלנדיה"

יזם ממזרח ירושלים פיתח את אפליקציית "אזמה" (פקק תנועה בערבית), המעדכנת על מצב התנועה במחסומים ובמעברים ברשות הפלסטינית

הדבר שמרגיז יותר מכל את הפלסטיני בממוצע בגדה המערבית הוא פקק התנועה הקבוע שקיים במחסומים הישראלים בגדה ובמעברים שנמצאים בגדר ההפרדה. אמנם מספר המחסומים ירד פלאים בשנים האחרונות, אך עיקר פקקי התנועה קיימים במעברים ואלה הפכו לשגרה מתסכלת עבור הנהגים הפלסטינים.

 

לפיכך החליט באסל סאדר, יזם פלסטיני בן 20 ממזרח ירושלים, הלומד משפטים באוניברסיטה העברית, לפתח אפליקציה שתתריע בפני נהגים על מצב הפקקים במחסומים ובמעברים ובכך תאפשר להם לנסוע בדרכים חילופיות. "הכיבוש משפיע על העם הפלסטיני מכל הבחינות ושולל מהם הרבה זכויות. אחת מהן היא הזכות לנוע בחופשיות", הוא הסביר. "האפליקציה הזאת אמנם לא יכולה לספק להם חופש תנועה אבל היא כן יכולה להקל עליהם".

 

הכל זורם במחסום קלנדיה ()
הכל זורם במחסום קלנדיה

עומסים קלים, בינוניים וכבדים ()
עומסים קלים, בינוניים וכבדים

מחסום ג'בע לכיוון רמאללה ()
מחסום ג'בע לכיוון רמאללה

 

האפליקציה החינמית זכתה לשם ''אזמה'' (פקק תנועה בערבית) הושקה בשבועות האחרונים וניתן למצוא אותן בחנויות האפליקציות בטלפונים הניידים לצד אפליקציות ניווט אחרות כמו כמובן ווייז הישראלית. האפליקציה הפלסטינית מבוססת, בדיוק כמו ווייז, על חוכמת ההמונים.

 

האפליקציה מאפשרת לנהגים לעדכן על מצב התנועה במחסום או במעבר על ידי כמה אפשרויות פשוטות שמוצגות בפניהם. למשל, כאשר נהג פלסטיני מבקש לחצות עם מכוניתו את מעבר קלנדיה שמפריד בין ירושלים לרמאללה, הוא יראה באפליקציה שלוש אפשרויות: תנועה זורמת שמוצגת על ידי מכונית בצבע ירוק, פקק תנועה קטן על ידי מכונית בצבע צהוב ופקק כבד שמוצג, איך לא, על ידי מכונית שצבועה אדום.

 

הנהג יוכל לסמן את אחת האפשרויות הללו על פי מצב התנועה במחסום וזו תעודכן באפליקציה ותסמן לנהגים האחרים בתוכה על מצב התנועה ולפיכך הם יוכלו לנווט את דרכם במהירות האפשרית. בניגוד לווייז, האפליקציה

 אינה מתזמנת את הפקקים או מציעה בעצמה דרכים אחרות למעבר. היא גם נשענת על הדור השני המיושן, שעליו מושתתת רשת הסלולר הפלסטינית. הרשת צפויה בחודשים הקרובים להשתדרג לדור 3 וייתכן שהאפליקציה תוכל בדרך זו להשתדרג גם בביצועיה ויכולותיה.

 

מילנה אנסארי, סטודנטית מזרח ירושלים שלומדת באוניברסיטת ביר זית ברמאללה, נוסעת מדי יום במעבר קלנדיה ומשתמשת טרייה באפליקציה החדשה. "אני בודקת את המצב בכל בוקר כשאני מתעוררת ולפי זה אני מחליטה באיזו דרך לנהוג ואם הדרך פקוקה אז אני מנסה להיכנס דרך מחסום אחר", היא אמרה. היא גם ציינה כי היא מעדכנת באופן קבוע באפליקציה בכל פעם שהיא חוצה את אחד המעברים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פנוי, עומס בינוני או עומס כבד
מחסום קלנדיה. ארכיון
מומלצים