שתף קטע נבחר

"לא צריך לקנות מתנות לכבוד יום המורה"

ביום חמישי הקרוב יצויין בישראל יום המורה, ואלפי חברי ועדי הורים כבר מתרוצצים בחיפוש אחר המתנה הכי שווה והאטרקציה הכי מגניבה לצוות החינוכי של ילדיהם. אולי קצת יצאנו מפרופורציות?

כבר שנים שאני פעילה מרכזית בוועד ההורים של בית הספר. אחד הפרוייקטים האהובים עליי הוא הפקת "יום המורה". זה היום שבו אנו - ההורים והתלמידים - מביעים תודה והערכה לאנשים שעוסקים באופן יומיומי וסיזיפי בחינוך ילדינו.

 

קראו עוד בערוץ ההורים:

מחנכת: 'אני לא גונבת לאף הורה את ימי שישי'

לפנק או לחנך? כשסבתא מתערבת

איך הורים הורסים לילדים את היצירתיות?

 

רק לפנק

זוכרים את ימי המורה בילדותנו? בעצם, חבל שתטרחו לפשפש בזכרונכם כי באותם ימים, איש לא ציין את המאורע. יום המורה הוא נוהג שהשתרש רק בשנים האחרונות ומבוסס על מנהג המקובל במדינות שונות בעולם. במקור, יועד יום המורה לדיון על מעמד המורים, תנאי העסקתם ומצב החינוך וההוראה.

 

שאלת העיתוי עדיין לא לחלוטין קבועה, כי בעוד מרבית מדינות העולם מתייחסות ל-5 באוקטובר כיום המורה, בישראל החליטו בשנת 2008 להצמיד את התאריך לחג החנוכה, ויש בתי ספר רבים המציינים את האירוע במועדים שונים, המתאימים להם על פי הלו"ז.

 

בישראל, הרעיון המקורי התמסמס לחלוטין, וכל מה שנותר מיום המורה היא הזדמנות לנסות לקרב בין צלעות המשולש - ההורים, המורים והתלמידים - ולהוקיר תודה והערכה לצוות ההוראה. במילים אחרות, המטרה: לפנק, לפנק, לפנק.

 

בהחלט מגיעה למורים הערכה אבל יש הרבה דרכים להביע אותה  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בהחלט מגיעה למורים הערכה אבל יש הרבה דרכים להביע אותה (צילום: shutterstock)

 

תפסיקו לזרוק סתם כסף

במסגרת התחרות של ההורים המשקיעים והמורים המפונקים, צצות לקראת יום המורה ערכות מתנה בחנויות השונות הכוללות קרמים ריחניים, שוקולדים יוקרתיים, זרי פרחים ומיני מזכרות מעוטרות. חברות קייטרינג מוצפות בהזמנות לבתי הספר, בתי קפה ומסעדות סוגרים אגפים שלמים לטובת המורים ואוטובוסים נשכרים להסיע את אנשי הצוות הצוהלים לטיולים שונים.

 

כל הפינוק המהמם הזה יוצא ישירות מתוך הכיס שלנו, וממלא את הפיד בפייסבוק באדיבותן של חברותינו המורות. זה נחמד מאוד, אבל האם באמת נחוץ כל הטררם הזה?

 

לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו

 

לא קל להיות מורה. לפני שנתיים, במסגרת יום המורה, החלפתי את המחנכת בכיתה של בתי למשך שעה ואני מודה שזו לא הייתה השעה הטובה בחיי. עם זאת, ישנם עוד כמה מקצועות שבהם לא קל לעסוק, ועדיין הם לא מקבלים יום פינוק על שמם.

 

בואו נדבר גלויות, גם ככה בסוף כל שנה התקבע הנוהג בו אנו נותנים למחנכת מתנה, שלא לדבר על ההורים שמגדילים לעשות ונותנים מתנות גם בראש השנה ובפסח או אפילו מוסיפים מתנה אישית יקרה בסוף השנה. הן באמת צריכות את כל המתנות האלה או יותר חשוב: אנחנו באמת צריכם לשלם על זה?

 

אפשר גם אחרת

אני לא יוצאת נגד יום המורה, ופתחתי את הטור בכך שאני נהנית להפיק את האירוע בבית הספר של ילדיי. אצלנו מדי שנה הורי שכבת כיתה א' מכינים ארוחת בוקר עשירה בחדר המורים. אחר כך אחד ההורים מתנדב ליצור פעילות ייחודית.

 

לפני שנתיים אחת האמהות העבירה סדנה מקסימה של בצק סוכר. בשנה שעברה התנדבו הורים שעוסקים בקוסמטיקה ובעיסויים ופתחתנו "ספא" למורים באולם הספורט. הייתי מספרת איזו פעילות כייפית מתכנן להם השנה אחד האבות, אבל אני שומרת על אלמנט ההפתעה החשוב.

 

בכל מקרה, הבנתם את הרעיון: להתנדב ולהכין ולא למהר לקנות. בעולם הצרכני הזועק שבו כולנו חיים, זוהי הזדמנות להוות דוגמה נהדרת לילדים ולהראות להם שפינוק דורש השקעת זמן ומחשבה ולא בהכרח השקעה כספית. המילה תודה, כשהיא באה מכל הלב ובהתבוננות עמוק בעיניים, שווה הרבה יותר מאשר כשהיא מוטבעת על שוקולד מסחרי.

 

ואם כבר אנחנו מנסים להכניס קצת ערכים לתוך יום המורה, אולי באותה הזדמנות נחזור למשמעות המקורית שלו וננהל דיון עקרוני על מצב מערכת החינוך בישראל, נחשוב כיצד ניתן להשאיר את המורים הטובים במערכת ברמת מוטיביציה גבוהה, ומה לעשות כדי להחזיר את התלמידים הישראלים לראש טבלת המצויינות העולמית.

 

צפו בדוגמאות מרשימות של מורות משקיעות במיוחד:

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אפשר להסתפק בפרחים
צילום: shutterstock
מומלצים