שתף קטע נבחר

חיי אל איי

אירועי השבוע בקהילה הישראלית בלוס אנג'לס

אמי"ת לבני נוער, לעולם לא לוותר

מאת נורית גרינגר

 

עבורי, אמי ז"ל הייתה מה שכפר בלאט הוא בשביל ילדים רבים; שניהם, אמי וכפר בלאט, דחפו ודוחפים למקסימום. כשאבי נפטר פתאומי הייתי בת עשר. הייתי יכולה להיות מקרה מחקר של כפר בלאט אבל בצעירותי לא היה בישראל כפר בלאט. אז אמי דאגה שאלמד, שאשתתף בפעילויות מחוץ לתכנית הלימודים ואהיה ממושמעת. זה מה שכפר בלאט מלמד לכ-600 נערים ונערות צעירים, חלקם חיים בכפר וחלקם מגיעים ללמוד שם יום-יום – להם הכפר נותן הרגשת בית חם ומחנך ומלמד אותם לא לוותר.

 

אמי"ת זו מערכת חינוכית של מעל ל-100 בתי ספר בישראל שמעניקים לתלמידיהם תקווה, גאווה וביטחון, עכשיו ובעתיד! בין היתר, מטרת אמי"ת היא לפרוץ את מעגל העוני ולתת לצעירים את ההזדמנות להגיע לחיים טובים יותר, להיות חברי חברה גאים ויצרניים שלומדים לתת, ולא משנה כמה קשות הן נסיבותיהם.

 

כפר הנוער בלאט של אמי"ת מציל חיים על בסיס יומי. אלפי ילדים, בגילאי 6-18, ברחו מהתעללות והזנחה והצטרפו למשפחת אמי"ת. בתי אמי"ת הם המקלט הבטוח שלהם ומקור לטיפול אוהב. הילדים חיים ביחידות משפחתיות עם הורים פונדקאים ומקבלים טיפול קשוב מצוות של פסיכולוגים ומטפלים, שדואגים אך ורק להצלחתם. אמי"ת מסמיכה ילדים לחלום על עתיד של אהבה, צחוק, תקווה והצלחה ומנחה אותם במסעם לחיים עצמאיים ומספקים.

 

נותנים תקווה. ילדי כפר בלאט | צילומים: אורלי הלוי ()
נותנים תקווה. ילדי כפר בלאט | צילומים: אורלי הלוי

 

מיכל טאביב-מרגוליס, המנהלת של ידידי אמי"ת אזור החוף המערבי, ארה"ב, ארגנה שששה מתלמידי כפר בלאט, מנהלם המוזיקלי והממונה עליהם יגיעו ללוס אנג'לס כדי להציג לתומכי אמי"ת, בשירה, מה משמעות כפר בלאט של אמי"ת עבורם. וכך הם עשו החודש כשהיו נוכחים בביתה של אביגייל גולדברג בבוורלי הילס.

 

נתנאל, אוהב מוסיקה שהכפר מאפשר לו ללמוד. הוא מתכונן ללמוד מקצוע טכנאי מכוניות לפני שיצטרף לשירות צבאי כך שאם יהיה לו קשה להתפרנס רק ממוסיקה יהיה לו מקצוע ביד. סשה אוהבת את הכפר וחולמת, בנחישות, ללמוד רפואה ולהיות מנתחת. ימיקיר היא אתיופית שנעשתה חברת כפר בלאט במקריות. עם זאת, היא מרוצה מאד כי שם היא התפתחה והתעצבה. היא כבר בכפר שש שנים, כבר סיימה את לימודיה, רוצה לעבוד עם מוסיקה ובני נוער, ועכשיו הוא עוברת מכינה קדם-צבאית.

 

נחמן הוא בן 16; הוא למד בישיבה שנסגרה והרגיש אבוד. הישיבה אינה מלמדת תכנית לימודים תואמת לבית ספר חילוני והוא לא הצליח למצוא בית ספר שיקבל אותו עד שהוא דפק על דלתות כפר בלאט. לימודיו בכפר נחשבים לאחד הצעדים הכי טובים שעשה בחייו הצעירים, והוא מתכנן לעסוק בהיי-טק. מה שנחמן למד בכפר בלאט זה שהוא לא נלקח אחרי החברה, אלא הוא לוקח את החברה איתו.

 

אור הוא בן 18 ויש לו ארבעה אחים. זו היא שנתו האחרונה בכפר והוא מתכנן לעבור קורס קדם-צבאי כדי שיוכל להצטרף ליחידה לוחמת קרבית. בינתיים הקורסים השונים הנוספות שבהם הוא מעורב משפיעים עליו באופן חיובי וחושפים אותו להיבטים שונים של החיים והוא אוהב כל רגע.

 


 

סאריי היא בת 17. היא מסוג הילדים שאינו הולך ללמוד בבית הספר. כשחיה בבית הוריה היא פשוט לא הלכת לבית הספר אך בכפר בלאט אין לה מקום להסתתר או לאן לברוח והיא היום תלמידה מצטיינת. תוכנית העתיד שלה היא לעשות שירות לאומי ולעבוד עם נוער בסיכון.

 

את הקבוצה מלווה סיון שבמשך 11 השנים האחרונות אחראית בכפר על כל הפעילויות שמחוץ למסגרת הלימודים. ותומר שגר בתל אביב עובד בכפר כבר 13 שנים; הוא המורה למוסיקה של הקבוצה וגם הקים את חבורת הזמר של אמי"ת. פעם בשבוע הם נפגשים לאימון, אלא אם כן הם צריכים להתכונן להופעה ואז הם מתאמנים בתכיפות יתר.

 

הקבוצה המבקרת נהנתה מאוד מהביקור בארצות הברית, אך כפר בלאט הוא ביתם, המקום שמעצב את עתידם, כך שבעתיד הם יוכלו לעצב את העולם.

 

כיתובים: נותנים תקווה. ילדי כפר בלאט צילומים: אורלי הלוי

 

 

אוסקר התיכונים בלוס אנג'לס הלך לתלמידים מחיפה

 

תלמידי מגמת הקולנוע מבית הספר התיכון עירוני ה' בחיפה זכו לפרס מיוחד במינו על שני סרטים שיצרו. הפסטיבל נערך בסוף חודש נובמבר ובמהלכו הוקרנו הסרט אלכס לרנר, דפי ואני שביים וערך אייל שפטר והסרט צווארון אדום שביים וערך עמית פלדמן. שפטר זכה במקום הראשון בקטגוריית הדרמה הטובה ביותר ופלדמן זכה במקום הראשון בקטגוריית סרטי הפעולה. בפסטיבל המתקיים מדי שנה בעיר המלאכים, התמודדו 85 סרטים מבתי ספר ברחבי העולם, ביניהם: קנדה, אוסטרליה, הונג קונג, אנגליה ועוד. תלמידי מגמת הקולנוע בעירוני ה', זכו גם בשנים עברו בפרסים בינלאומיים על סרטיהם. אלא שהפרס הנחשב ביותר הוא זה שקיבלו בלוס אנג'לס מאחר ובדומה לאוסקר, הוא נחשב לפסטיבל החשוב מכולם.

 

 

גם ספילברג התחיל ככה. אייל שפטר צילום: באדיבות עיריית חיפה  ()
גם ספילברג התחיל ככה. אייל שפטר צילום: באדיבות עיריית חיפה

הסרט: "אלכס לרנר, דפי ואני" עוסק בתלמיד בשם אבנר המתמודד עם גירושיהם המכוערים של הוריו וכן בנושאים כחברות, אהבה ואובדן. הוא נוצר בהשראת סיפרה של גילה אלמגור. אבנר מתחבר לעולה חדש בשם אלכס. אלכס חולה במחלה קשה ובין השניים נרקמת חברות הכוללת גם את דפי, הילדה הכי יפה בכיתה. הסרט "צווארון אדום" הוא סיפור על פרשת שחיתות במשרד הכלכלה שבמסגרתה יוצא סגן שר הכלכלה למסע נקמה בעיתונאי לו הדליף את סיפור השחיתות כי העיתונאי פרסם את שם סגן השר בניגוד להסכם מוקדם בין השניים. שפטר הלומד בכיתה י"ב סיפר כי ידע שהוא רוצה לעשות את הסרט המבוסס על הספר כשסיים לקוראו בכיתה ז'. "למורים לקולנוע שלי מגיעה תודה גדולה. זהו צוות צעיר ובלתי שגרתי”’ סיפר התלמיד המוכשר.

 

ראש עיריית חיפה יונה יהב הביע את גאוותו בתלמידים ובית הספר ואמר כי עיריית חיפה תמשיך להקציב משאבים למען הצלחת התלמידים בבית הספר.

  

 

ספריית פיג'מה בשיתוף פעולה עם IAC CARE - הזמינו את ילדי הקהילה למסיבה לקראת חג החנוכה. כ-200 ילדים נענו להזמנה ונהנו מיום מלא פעילות. במהלך האירוע הוקרא סיפור לחג ע"י שירן שפיץ שאף התנדבה ועשתה לילדים הפעלה לחנוכה. הילדים צפו בתיאטרון בובות על פי אחד הסיפורים של ספריית פיג'מה. מטרת הארוע היה לתרום צעצועים וספרים לילדים עם צרכים מיוחדים וילדים חולים. הארגונים אשר קיבלו את הצעצועים: Friendship circle, Chay lifeline, Stand by me. ()
ספריית פיג'מה בשיתוף פעולה עם IAC CARE - הזמינו את ילדי הקהילה למסיבה לקראת חג החנוכה. כ-200 ילדים נענו להזמנה ונהנו מיום מלא פעילות. במהלך האירוע הוקרא סיפור לחג ע"י שירן שפיץ שאף התנדבה ועשתה לילדים הפעלה לחנוכה. הילדים צפו בתיאטרון בובות על פי אחד הסיפורים של ספריית פיג'מה. מטרת הארוע היה לתרום צעצועים וספרים לילדים עם צרכים מיוחדים וילדים חולים. הארגונים אשר קיבלו את הצעצועים: Friendship circle, Chay lifeline, Stand by me.
 

 

מועדון הצעירים בנפש חוגג שנתיים

 

מועדון צעירים בנפש אותו הקימה עפרה בינון, חוגג בימים אלו שנתיים של פעילות. כ-55 מחברי המועדון, בני 60 פלוס, נסעו ביחד עם מדריך הטיולים דרור עינב (טיולים מעבר לקשת) לסן דייגו, ביקרו במוזיאון הימי, ראו את נושאת המטוסים מיד-ווי, ביקרו בכפר הים וביקרו בבלבואה פארק שם הקשיבו לקונצרט של העוגב הגדול ביותר בעולם. עינב, המלווה את כל טיולי מועדון הצעירים בנפש, מספר כי החבר’ה שרו כל הדרך שירי ארץ ישראל באוטובוס, ערכו חידונים, סיפרו בדיחות, מה שהרגיש מבחינות רבות כמו טיול שנתי בבית הספר.

 

חברי המועדון בטיול לסן דיאגו | צילמה: עתליה עינב ()
חברי המועדון בטיול לסן דיאגו | צילמה: עתליה עינב

 

בינון, שהקימה את המועדון עבור אביה ועבור פנסיונרים ישראלים אחרים הצמאים לחברה ישראלית, מספרת בסיפוק שחברי המועדון נפגשים אורח קבע ביחד מספר פעמים בשבוע, עורכים קבלות שבת משותפות ויוצאים לטיולים. ב-13 בדצמבר יערכו חברי המועדון מסיבת חנוכה עליזה במרכז מת"י בטרזנה.

 

לפרטים נוספים על פעילויות המועדון, אנא צרו קשר עם עפרה: 818-231-7021

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים