שתף קטע נבחר

רוב פלסטיני בעד אינתיפאדה ובעד סכינים. אבו מאזן: זו התקוממות עממית מוצדקת

מסקר פלסטיני עולה כי 67% מהנשאלים תומכים למעשה בטרור, ורוב דומה סבור כי אינתיפאדה תשרת את האינטרס הלאומי יותר ממו"מ מדיני. אבו מאזן שבר שתיקה: "הצעירים מיואשים ולא רואים פתרון. המתנחלים התחילו"

 

שני שלישים מהפלסטינים סבורים שמאבק מזוין ולא שיחות שלום עם ישראל הוא שיקדם את עניינם. כך עולה מסקר שפורסם היום (ב'). על פי הסקר שערך PSR, מכון סקרים פלסטיני, 66% מהפלסטינים (71% בעזה, 63% ביהודה ושומרון) סבורים כי "אם העימותים הנוכחיים יסלימו לאינתיפאדה, ההתפתחות הזו תשרת את האינטרס הלאומי הפלסטיני בדרכים שמשא ומתן מדיני לא יכול".

זירת פיגוע הדריסה בירושלים, היום. הפלסטינים בעד אינתיפאדה (צילום: רויטרס)
זירת פיגוע הדריסה בירושלים, היום. הפלסטינים בעד אינתיפאדה(צילום: רויטרס)

אבו מאזן. הפלסטינים מעדיפים ראש חדש (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אבו מאזן. הפלסטינים מעדיפים ראש חדש(צילום: רויטרס)

בהיעדר תהליך מדיני, 60% תומכים בחזרה לאינתיפאדה חמושה, עלייה של 3% ביחס לסקר הקודם שנערך לפני שלושה חודשים. רק 45% תומכים בפתרון שתי המדינות, וכאן מדובר בירידה של 3% ביחס לסקר הקודם. על פי הסקר, 67% תומכים בשימוש בסכינים בעימותים עם ישראל, אך 73% מתנגדים להשתתפות של נערות צעירות בפיגועים.

 

כמו בסקרים הקודמים, שוב עולה שהפלסטינים היו מעדיפים ראש חדש. 65% רוצים שאבו מאזן יסיים את תפקידו כנשיא הפלסטיני, נתונים זהים לאלו שהתקבלו בסקר הקודם. אם אבו מאזן יעזוב ויתקיימו בחירות חדשות,

 30% רוצים לראות את מרואן ברגותי מחליף אותו, ואילו 21% תומכים באיסמעיל הנייה. ראמי חמדאללה, חאלד משעל, מוחמד דחלאן ומוסטפה ברגותי קיבלו כל אחד 6% תמיכה בסקר, סלאם פיאד וסאיב עריקאת זכו לתמיכה מעטה עוד יותר.  

 

בינתיים אבו מאזן עדיין כאן - ולאחר שבועות של שתיקה הוא התייחס להסלמה. הוא כינה את גל הטרור "התקוממות עממית מוצדקת", ואמר כי החלה כתוצאה ממצב של ייאוש שבו שרוי הדור הפלסטיני הצעיר. "אנחנו לא יכולים לומר לצעירים - מדוע אתם יוצאים לבצע פיגועים? הם עושים זאת מכמה סיבות, שבראשן הייאוש מפתרון שתי המדינות. הם מסתובבים ולא רואים שום בסיס הגיוני לפתרון שתי המדינות. המדינה שלנו לא קיימת. יש כיבוש ומחסומים והייאוש מתקרב אליהם. זה מתגבר והם לא רואים פתרון".

 

אבו מאזן ציין עוד כי הפגיעות במסגד אל-אקצה נמשכות, אך הדגיש כי הפלסטינים אינם מתנגדים לביקורים במתחם ההר שיהיו בתיאום עם הווקף. הוא המשיך ומנה את הגורמים שלדעתו הביאו להתפרצות: "המתנחלים התחילו קודם עם רצח אבו חדיר. הוא לא היה הראשון, אך המקרה היה בולט. לאחר מכן בא הרצח של משפחת דוואבשה, בנוסף למאות פגיעות בתושבים, בגידולים חקלאיים, במקומות הקדושים ובעצים. כל אלה הובילו להתפרצות ההמונים".

 

היום חלפו שלושה חודשים בדיוק מאז פיגוע האבנים שבו נהרג אלכסנדר לבלוביץ' וסימל את תחילת האינתיפאדה. אחר הצהריים הצטרפו 11 הנפגעים בפיגוע דריסה בכניסה לירושלים ל-263 הפצועים שנפגעו ב-169 אירועי טרור בשלושת חודשי גל הטרור. בפיגוע בירושלים דרס מחבל מבית חנינא אזרחים שהמתינו בתחנת אוטובוס. הוא חוסל תוך שניות, ובבית החולים מנסים להציל את כף רגלו של התינוק שנפצע קשה בפיגוע זה. בפיגוע ליד גשר המיתרים נפצעו שניים באורח בינוני, שמונה נפצעו קל וכמה לקו בחרדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
זירת פיגוע הדריסה בירושלים, היום
צילום: רויטרס
מומלצים