שתף קטע נבחר

ארוחת המבורגר אמיתית ופשוטה

איך בוחרים בשר להמבורגר שילדים אוהבים, איך צולים את הקציצה כדי שתהיה לא פחות ממושלמת, מה הדרך הטובה ביותר לבחור רטבים ותוספות, והכי חשוב - למה צריך בקבוק קטן של סודה כדי להכין המבורגר בבית?

בשיתוף אסם

 

בשנים האחרונות הפך ההמבורגר לחלק בלתי נפרד מתפריט הבילויים של ילדינו. הילדים מתים על זה וכמה שיותר מושחת, נוזל ומלוכלך - ככה משובח! הבעיה האמיתית היא שלא תמיד נדע איפה יש המבורגר איכותי מבשר אמיתי והיכן הילדים יאכלו המבורגר תעשייתי. אם זה לא מספיק, אחד הסודות השמורים ביותר בתעשייה זה המונוסודיום גלוטמט, הילדים אומנם משוגעים עליו אבל הרופאים הרבה פחות. בדיוק בגלל זה ניתן כאן מתכון להמבורגר ביתי פשוט, שאפשר להכין עם הילדים לארוחת ערב כדי לגוון את התפריט השבועי.

 

רוצים לקרוא עוד? כנסו למתחם "שולחן משפחתי ".

 

המבורגר מתחיל בקציצה קלילה וכיפית שמתחברת לתוספות מגוונות ולחמנייה שעוזרת להפוך את כל הדבר הזה לביס אכיל של שלמות שצועק לביס הבא שאחריו: "אחי, בוא מהר, אתה לא מבין איזה כיף פה". המבורגר זה אוכל משביע אבל יותר מזה, זה אוכל כיף. הסוד האמיתי שהוא גם לא חייב להיות לא בריא. אתם יודעים מה הילדים שלכם אוהבים ומה פחות, שלבו להם הרבה תוספות רעננות, טריות ונחמדות ותסמכו עליי, ההמבורגר שלכם תמיד יהיה בראש הרשימה שלהם.

 

כך תכינו בקלות המבורגר שילדים אוהבים

המבורגר ביתי - קציצה עסיסית ובריאה (shutterstock) (shutterstock)
המבורגר ביתי - קציצה עסיסית ובריאה(shutterstock)

מרכיבים ל-8 קציצות המבורגר

מצד אחד נרצה קציצה יציבה ומושלמת לילדים. מצד שני נרצה שתישאר עסיסית וכזו שגם ההורים ישמחו לאכול. אז מה עושים ואיפה מתחילים? אצל הקצב כמובן! נבקש מהקצב שלנו תערובת צוואר (500 גרם) מס '10 וקשתית (500 גרם) מס' 9. רצוי לבחור בבשר טרי ולטחון גס.

 

בקבוק סודה קטן

מלח, פלפל - לתיבול לפי טעם

לחמניות המבורגר טריות

רוטב קטשופ מהמותג שאוהבים

מיונז

מלפפונים חמוצים (או מלוחים)

ראש חסה עגולה

בצל סגול

 

הוראות הכנה:

בבית לשים את התערובת היטב עד שהבשר יהפוך לעיסה אחידה. מוסיפים כוס סודה וממשיכים. ניתן לשדרג עם 3 כפות קטשופ כדי שהילדים לא יפסיקו לדבר עליו.

כשהתערובת הפכה לאחידה ומגובשת מחלקים ל-8 קציצות המבורגר ודוחסים ברינג בינוני. אין רינג בבית? חתכו מרכזו של כל בקבוק פלסטיק והרי לכם רינג מצויין. את הקציצות שלנו נפזר על מגש, נכסה בניילון נצמד ונניח במקרר לשעתיים. כך הקציצה שלנו תתגבש ותראה טוב יותר ולא תתפרק במהלך הצלייה.

 

לפני שנצלה את הקציצות שלנו, נחתוך את לחמניות ההמבורגר במרכזן ונניח אותן על מחבת למשך דקה עד שנראה קרום יפה שנועד למנוע מהלחמנייה להתפרק ולספוג את הרטבים. בצידה העליון נניח 2-3 עלי חסה, 2-3 טבעות בצל סגול (שהושרה במים קפואים ואיבד את חריפותו), פרוסת עגבנייה ו 3-4 פרוסות מלפפון חמוץ. על גבי החצי השני נמרח את הרטבים שהילדים אוהבים.

 

את מחבת הצלעות או הפלנצ'ה נביא למצב רתיחה. הבשר הקר עלול להוריד את הטמפרטורה ובמקום המבורגר עסיסי נקבל קציצה יבשושית. בנוסף, כדאי להוציא את הקציצות לפחות חצי שעה לפני מהמקרר (ככל שהן יגיעו יותר קרוב לטמפ' החדר - כך הן יתייבשו פחות במהלך הצלייה).

 

צולים את ההמבורגרים 3-5 דק' בכל צד עד שמקבלים צבע עשוי ויפה. מכיוון שהילדים אוהבים המבורגר במידת עשייה מידיום נדע לזהות זאת לפי האופן בו הקציצה מתנפחת ומפתחת התנגדות כאשר לוחצים עליהם. הטיפ שלי הוא לא לייבש לגמרי כדי שהילדים ילמדו ליהנות לא רק מטעם החריכה הממכר אלא גם מטעמו של הבשר האיכותי שבחרתם. באמצעות מלקחיים מורידים בזהירות את ההמבורגר מהאש ומכניסים ללחמנייה.

 

כדי להשלים את החוויה האמריקאית ולהפחית את הלכלוך שיעוף לכל עבר, ניתן לעטוף היטב בנייר פרגמנט חום את ההמבורגר ובסיום לפרוס במרכז. בתאבון!

 

הכותב הוא בשלן, בלוגר, איש ההמבורגרים ומייסד קהילת המבורגר ישראל.

 

פעילות "שולחן משפחתי" מקדמת את ה"ביחד המשפחתי", בין אם בארוחות ערב משותפות או בפעילויות משפחתיות, במטרה לתת כלים ליצירת חוויות מהנות ובעלות ערכים.

 





 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
shutterstock
ילדים אוהבים המבורגר כמה שיותר מושחת, נוזל ומלוכלך
shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים