שתף קטע נבחר

מחפשים השקעה: הסקטורים החמים של 2016

שוקי ההון בעולם ממשיכים בתנודתיות ובארה"ב הריבית עולה ומסמנת את הכיוון. במציאות הנוכחית - באילו תחומים כדאי להשקיע? מומחי פסגות מסמנים את הסקטורים החמים ל-2016

בשיתוף בית ההשקעות פסגות

 

בהחלטת הריבית האחרונה של הפד נפל דבר וכלכלת ארה"ב נכנסה לעידן חדש, עם העלאת ריבית ראשונה מאז שנת 2006.

 

  • לקראת 2016: כל מה שצריך לדעת על חיסכון תלוי גיל

 

בשנים האחרונות בכלל ובשנה האחרונה בפרט, דובר רבות על האם הריבית תעלה, וכאשר היא תעלה מה יהיה קצב ההעלאות. למרות שהעלאת הריבית הראשונה בארה"ב כבר מאחורינו, שנת 2016 צפויה להיות בכל זאת שנה שבה תהיה עלייה נוספת ברמת התנודתיות בשווקים. יחד עם זאת, ההשפעות המרכזיות של 2015 כדוגמת היחלשות האירו והירידה במחיר הנפט יצטמצמו.

 

לקראת פתיחת השנה החדשה, ניר מורוז, משנה למנכ"ל וראש חטיבת ההשקעות בפסגות, מצביע על הסקטורים שצפויים לבלוט בשנה הקרובה.

 

אחד האינדיקטורים המרכזיים לכיוון השוק בשנה הקרובה הוא מחירי הסחורות. מחיר הנפט למשל, כבר ירד קרוב לשני שליש בשנה וחצי האחרונות. לצד ההשפעה החיובית על הצרכן האמריקאי, שנהנה מהוזלה משמעותית במחירי האנרגיה בכלל ובמחיר הדלק בפרט, המשך סביבת מחירים נמוכה של מחירי הסחורות יכולה לדרדר את מצבן הפיננסי של חברות הסחורות ולהוביל אף לעלייה בתמחור הסיכון של הנכסים הפיננסיים.

 

נושא מרכזי נוסף שימשיך ללוות אותנו ב-2016 הוא החשש מפני האטה נוספת בסין. מאז 2013, החל תהליך של שינוי מבני עמוק במדינה, שהביא לירידה בפעילות הנדל"ן ובתעשייה. עד 2013, הצמיחה בסין הייתה מונעת באופן גורף על ידי התנפחות מהירה מאוד באשראי שמטרתו השקעות ענק בנדל"ן ותשתיות. כתוצאה מכך התנפחה בועת אשראי ונדל"ן שהייתה למעשה המקור למספרי הצמיחה הפנטסטיים של אותן שנים.

 

חשוב להבין שגם אם סין תסבול מהאטה חריפה או ממשבר, ההשפעה הריאלית הישירה על ארה"ב ואירופה צפויה להיות יחסית מתונה - פשוט כי היקף היצוא האמריקאי והאירופי לסין נמוך. לעומת זאת, צפויה השפעה נרחבת יותר על מדינות השווקים המתעוררים, שנמצאות בקשרי מסחר הדוקים יותר עם סין.

 

סיכונים אלה ועוד מובילים אותנו להעדיף סקטורים דפנסיביים (הגנתיים) יותר בשנת 2016 שיסייעו בשמירה על יציבות התיק ואף יצליחו להניב תשואות עודפות במקרה של האטה כלכלית.

 

איך כדאי להתכונן מבחינת החשיפה הסקטוריאלית בארה"ב לקראת 2016?

 

סקטור הבריאות

סקטור הבריאות נוטה להציג ביצועי יתר ביחס לשוק בתקופות של אי ודאות, האטה או מיתון כלכלי. באופן כללי, מניות הסקטור נהנות מהשינויים הדמוגרפיים בעולם שכוללים הזדקנות מואצת של האוכלוסיה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מדובר בחברות בעלות חשיפה יחסית נמוכה לשווקים בחו"ל (כ-20% מהכנסותיהן מגיעות מחוץ לארה"ב). לכן, גם אם נראה את הדולר מתחזק לא צפויה להיות לכך השפעה משמעותית על החברות בסקטור.

 

בשש השנים שחלפו ועד היום, הצליח סקטור הבריאות בארה"ב להכות את המדד המוביל בבורסה האמריקאית, ה-S&P 500. נכון להיום המדד נסחר במכפיל רווח של 21.9, מעט מעל לממוצע השנים האחרונות. אנו מעריכים שהצמיחה תמשיך להיות מתונה אך עדיין מעל הפוטנציאל - מה שיתמוך בירידה בשיעור האבטלה, גידול בשכר ועלייה מסוימת בסביבה האינפלציונית.

 

בנוסף, אנו מעריכים כי שער הדולר והסחורות ישמרו על יציבות יחסית. ההיסטוריה מלמדת כי בסביבה כלכלית מהסוג הזה קיימת עדיפות לסקטורים הדפנסיביים יותר ובפרט אלו החשופים לביקוש המקומי ומכאן ההעדפה לסקטור הבריאות.

 

סקטור הטכנולוגיה

הסקטור צפוי להמשיך ליהנות מעוצמת הביקוש המקומי מחד, ומביקוש קשיח מחו"ל מאידך. הסקטור מוטה בעיקר לחברות הגדולות כדוגמת אפל, פייסבוק, גוגל ומיקרוסופט ולכן מושפע במידה רבה מביצועיהן. כיום, גם חברות ענק שנכללות בסקטור נמצאות בשלב מאוחר יותר במחזור החיים שלהן, וקצב הצמיחה שלהן נמוך יותר מבעבר. לכן, חברות כמו אפל וגוגל נסחרות היום במכפילים נוחים.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

סקטור הטכנולוגיה הוא למעשה היחיד שמציג יותר נכסים פיננסים מחוב פיננסי. כרית מזומנים זו מהווה הגנה בתקופה של ירידות במניות ומאפשרת לחברות הללו להגדיל את היקף חלוקת הדיבידנד, הרכישות העצמיות ולפעול למיזוגים ורכישות.

 

נקודה חשובה לגבי סקטור הטכנולוגיה היא שלמרות חשיפתו הגבוהה לשווקים הבינלאומיים, הוא נפגע פחות מייסוף הדולר בהשוואה, לדוגמה, לסקטור התעשייה. הסיבה לכך היא הייחודיות והחדשנות שמאפיינת את סקטור הטכנולוגיה, אשר הלכה למעשה מייצרת ביקושים למוצרים ייחודיים וכפועל יוצא, הביקוש למוצרים אלו פחות רגיש להתחזקות הדולר.

 

השיפור בפעילות הכלכלית והירידה בשיעור האבטלה יתמכו בסקטור הטכנולוגיה גם בחודשים הקרובים. הביקוש לפתרונות חומרה ותוכנה, הן מבחינת אבטחה והן מבחינת התייעלות, צפויים לתמוך בביקושים לטכנולוגיה בשנים הבאות. אם נוסיף לכך את העובדה שהתמחור היחסי של הסקטור נוח מאוד ביחס להיסטוריה, מדובר על אחד הסקטורים המועדפים גם ב-2016.

 

סקטור הצריכה הבסיסית

ארה"ב ככל הנראה נכנסת עכשיו לשלב חדש במחזור הכלכלי, שלב "צמיחה מאוחרת". בשלב זה המשק מתחיל להאט אך הביקוש המקומי עדיין חזק, מתחילים להתבסס לחצי שכר ואינפלציה, רווחיות החברות מתחילה להישחק והריבית נמצאת במתווה עלייה.

 

לאור זאת, אנו מעריכים כי בשנת 2016 סקטור הצריכה הבסיסית צפוי להיות אחד המעניינים להשקעה. ראשית, עלייה בתנודתיות בשוקי המניות במהלך השנה הקרובה תתמוך בענפים הדפנסיביים. שנית, ככל שעליית הריבית תתבסס, הנטייה השולית לחסוך תעלה אך הפגיעה בביקוש למוצרים בסיסיים צפויה להיות נמוכה באופן יחסי.

 

הסקטור נמצא במשקל חסר אצל מנהלי ההשקעות בארה"ב ולכן לא מדובר בסקטור צפוף. החברות הנכללות בסקטור נוטות בדרך כלל לדירוג אשראי גבוה ושיעור דיבידנד גבוה. כמו כן, ההיסטוריה מלמדת שסקטור זה מהווה גידור בתיק בתקופה של האטה כלכלית".

 

אין באמור לעיל כדי להוות תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני/ייעוץ מס על ידי יועץ/משווק פנסיוני/יועץ מס בעל רישיון עפ“י דין המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם ו/או הצעה לרכישת ני"ע. אין באמור התחייבות להשגת תשואה כלשהי. פסגות עוסק בשיווק השקעות ובשיווק פנסיוני (ולא בייעוץ) ולו זיקה למוצרים הפנסיונים המנוהלים על ידיו.. לפסגות יש עניין אישי במידע שמוצג לעיל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים