שתף קטע נבחר

גם בהודו: עוד ניסויי יירוט מוצלחים לברק 8

מערכת ההגנה אמורה לתת מענה לטילים מתקדמים שברשות חיזבאללה ופותחה בשיתוף פעולה ישראלי-הודי. אחרי ניסוי מספינת חיל הים, בוצעו בהצלחה שני ניסויי יירוט מוצלחים מהספינה ההודית "כלכותה"

חודש לאחר ניסוי היירוט המבצעי הראשון של מערכת ההגנה "ברק 8", בוצע ניסוי מוצלח נוסף - והפעם בהודו. מהתעשייה האווירית נמסר כי אתמול והבוקר בוצעו בהצלחה מלאה שני ניסויי יירוט מוצלחים של מערכת "ברק 8" מספינה מבצעית של חיל הים בהודו, בתרחיש מבצעי מלא: "מערכת הנשק פעלה כנדרש והמיירט ביצע את מסלולו כהלכה ופגע במטרה. בכך הושלמה סדרה של שלושה אירועים עוקבים המצביעים על בשלות המערכת".

 

"ניסויי היירוט המוצלחים אמש והבוקר מספינת חיל הים ההודי מהווה המשך להצלחת הניסוי של ברק 8 מספינת חיל הים הישראלי לפני כחודש, והם נותנים משנה תוקף ליכולת המבצעית המרשימה של המערכת", אמר יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית. "הפרויקט הוא תוצר של שיתוף פעולה הדוק לאורך השנים בין התעשייה האווירית ל-DRDO ההודי, וההצלחה הזו היא צעד משמעותי נוסף בדרך ארוכה ומשותפת. ברק 8 היא מספינות הדגל של התעשייה האווירית ומנוע צמיחה מרכזי בה".

 

בתעשייה האווירית אומרים כי מבחינתם המערכות של ברק 8 מוכנות למסירה ללקוחות, בהם חיל האוויר ההודי, אחרי שעמדו בכל הדרישות שהוצבו להן. בניגוד לניסוי שנערך לפני כמה שבועות בספינת הסער של חיל הים הישראלי, ספינות המלחמה ההודיות בי 15 אלפא, שמהן בוצעו הניסויים, הן גדולות בהרבה ולפיכך גם הותאמו להן המערכות הישראליות. הניסויים בהודו קידמו משמעותית את פיתוח הגרסה היבשתית של ברק 8, שבדומה למערכת ההגנה האווירית - כיפת ברזל - תהיה גם היא ניידת על בסיס סוללות, עם מכ"ם ומשגרים על גבי משאיות.

 

מערכת ברק 8. יש גרסה ימית ותהיה גם יבשתית (צילום: דוברות התעשייה האווירית) (צילום: דוברות התעשייה האווירית)
מערכת ברק 8. יש גרסה ימית ותהיה גם יבשתית(צילום: דוברות התעשייה האווירית)
 

 (צילום: דוברות התעשייה האווירית) (צילום: דוברות התעשייה האווירית)
(צילום: דוברות התעשייה האווירית)

"בניסויים בהודו החיישן המכ"מי של טילי הברק זיהה את המטרה לכל אורך מעופו, עד שפגע בה באמצעות ראש הקרב שלו בדיוקים פנטסטיים", אמר ל-ynet גורם בכיר בתעשייה האווירית. "אנו כבר בייצור סדרתי של המערכות והטילים עבור ההודים, אחרי שנים של פיתוח משותף תחת מטריית שתי הממשלות".

 

בהודו דווח עוד לפני כן על הצלחת הניסוי, ובידיעות נמסר כי הטיל שוגר מספינת חיל הים ההודי "כלכותה". דובר חיל הים ההודי, קפטן ד"ק שארמה, אמר אתמול כי הניסוי אירע בשעה 12 בצהריים, שעון מקומי. לאחר שני שיגורים מוצלחים מספינות ישראליות, זהו הניסוי הראשון מספינה הודית. "יש קפיצה קוואנטית ביכולות ההגנה של חיל הים ההודי", נמסר ממשרד ההגנה ההודי.  

 

ניסוי של מערכת ברק 8 מספינת חיל הים בחודש שעבר (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
ניסוי של מערכת ברק 8 מספינת חיל הים בחודש שעבר(צילום: דובר צה"ל)

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)
"ברק 8" עתידה לתת מענה מבצעי לטילים

 מתקדמים שברשות חיזבאללה, בהם טיל היאחונט. לפני כשנה נערך ניסוי מבצעי מוצלח לחלק הקרקעי של המערכת. המערכת מיועדת לפעול על גבי ספינות או על הקרקע, בתצורת סוללות, לזהות מרחוק ולהשמיד באוויר איומים כמו מל"טים, מטוסי קרב, טילים ורקטות - גם כאלה שמשוגרים במקביל. טילי הברק יספקו הגנה מרחבית יעילה מאיומים ימיים או יבשתיים, ויוכלו להגן גם על רצועות חוף מלב הים, בדומה לכיפת ברזל, אף מפני טילים מדויקים וגדולים יותר.

 

יחד עם הברק יופעל המכ"ם אדיר, מתוצרת התעשייה האווירית, שרואה רחוק יותר, מסמן יותר מטרות במקביל ומזהה ספינת אויב שמסתתרת בין עשרות אוניות תמימות. הוא אמור להשיג מודיעין איכותי יותר, מלב ים, אלפי קילומטרים מערבית לישראל.

 

המכ"ם "בוהה" בשטח הסיקור בשיטה דיגיטלית באמצעות ארבעה לוחות שהותקנו בחלקו העליון של הסיפון. "הקשר בין המטרות עובר בין הלוחות ביכולת שאין כמותה בעולם", אמר קצין מחיל הים. "המכ"ם החדש יוכל לזהות ולטפל במטרות ים, אוויר ויבשה, בהן טילים ומטוסי אויב".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות התעשייה האווירית
הניסוי של ברק 8
צילום: דוברות התעשייה האווירית
מומלצים