שתף קטע נבחר

מרקל: נפחית משמעותית את מספר הפליטים

אחרי לחץ הולך וגובר לשנות את מדיניות הפליטים שלה אמרה הקנצלרית כי גרמניה רוצה לצמצם משמעותית את מספר מבקשי המקלט שיגיעו השנה. הערב דיווחה משטרת אוסטריה כי מתחילת ינואר מונעת גרמניה ממאות להיכנס מדי יום. בינתיים נמשכת המתיחות בקלן: זרים הותקפו כפעולת תגמול

מרקל, הערב (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מרקל, הערב(צילום: EPA)

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל נמצאת בפני לחץ הולך וגובר לשנות את עמדתה בנושא הפליטים, בעקבות סדרת התקיפות המיניות בקלן ובערים נוספות בערב הסילבסטר. אחרי שבסוף השבוע פורסם כי מרקל תתמוך בהחמרת הפיקוח על מהגרים המגיעים לגרמניה, מסתמנים שינויים נוספים בגישה.

 

הערב (יום ב') אמרה מרקל כי גרמניה רוצה לצמצם באופן ניכר את מספר הפליטים המגיעים השנה לגרמניה, גם במטרה לשלב בחברה את הפליטים שהגיעו. היא אמרה כי גרמניה ואירופה היו "פגיעות" לנוכח משבר הפליטים כי הן לא הצליחו לשלוט במצב כפי שהיו רוצות. "עכשיו פתאום אנחנו מתמודדים עם אתגרים של פליטים שמגיעים לאירופה, ואנחנו פגיעים מכיוון שעדיין אין לנו את הסדר והשליטה שהיינו רוצים", אמרה מרקל בנאום בכנס כלכלה בעיר מיינץ.

הפגנת "פגידה" בשבת בקלן (צילום: AP) (צילום: AP)
הפגנת "פגידה" בשבת בקלן(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

סימן נוסף למדיניות גרמנית חדשה הוא דיווח שמגיע הערב מאוסטריה. לפי דובר המשטרה במחוז אוסטריה העליונה, מתחילת ינואר מונעת גרמניה מדי יום ממאות מהגרים לחצות את הגבול הדרומי מאוסטריה לגרמניה. לרבים מהם אין מסמכים תקפים או שהם מסרבים להגיש בקשת מקלט וטוענים כי גרמניה היא תחנת מעבר בדרך לסקנדינביה.

 

דוברת משטרת מינכן מאשרת כי גרמניה שולחת מדי יום 100 מהגרים לכל היותר בחזרה לאוסטריה משלל סיבות, אבל לא אישרה את המספרים שמציגים באוסטריה וכי סירוב הכניסה במגמת עלייה. במשטרה האוסטרית אמרו כי מדובר בכ-200 מהגרים ביום שלא נכנסים לגרמניה: "נראה שהפוליטיקאים הגרמנים החליטו להיות נוקשים יותר. הקושי בשבילנו הוא להסביר למהגר למה הוא לא יכול לעשות את הדרך שחבר שלו עשה לפני שבוע".

 

פעולת תגמול: 11 זרים הותקפו בקלן, איש לא נעצר

לתקיפות בקלן, בהמבורג ובערים נוספות אחראיות לפי החשד כנופיות של מהגרים. בקלן הוגשו 516 תלונות, 40% מהן על תקיפות מיניות. עד כה אותרו 19 חשודים בלבד. בגרמניה זועמים על המחדל המשטרתי והטיוח במהלך סדרת התקיפות ואחריהן, והנוכחות הדלה של המשטרה בקלן בערב השנה החדשה. בימים האחרונים מתגברת המשטרה את נוכחותה בקלן, אך אמש הצליחו כנופיות מהימין הקיצוני לתקוף זרים כפעולת תגמול על התקיפות המיניות.

אנשי ימין קיצוני קראו להגיע לקלן (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אנשי ימין קיצוני קראו להגיע לקלן(צילום: EPA)

11 זרים לפחות, בהם סורים ופקיסטנים, נפצעו בתקיפות בארבעה מוקדים בקלן. המשטרה אמרה כי חוליגנים התקבצו בעיר לתקוף את הזרים אחרי קריאות שהשמיעו אנשי ימין קיצוני ברשתות החברתיות. 153 אנשים עברו תשאול, אך אף אחד מהם עדיין לא נעצר.

 

"התקיפות המיניות בלתי נסבלות, אבל שום דבר לא מצדיק פעולות תגמול נגד מהגרים", נמסר מלשכתה של מרקל אחרי תקיפות הזרים. גם שר הפנים תומאס דה מייזיר גינה את התקיפות והביע חשש מהסלמה נוספת ביחס של הגרמנים לפליטים שהגיעו לגרמניה.

 

"הבאתם את כיכר תחריר לגרמניה"

מסקר של RTL עולה כי בעוד 60% לא שינו את דעתם על זרים אחרי התקיפות המיניות ברחבי גרמניה, 37% מתייחסים כעת לזרים בצורה ביקורתית יותר. במדינת המחוז של קלן, נורדריין-וסטפאליה, אמרו כי "לקטלג קבוצות מסוימות כעברייני מין זה לא רק מוטעה, אלא גם מסוכן. האנשים שעושים את הקשר הישיר בין המהגרים לאלימות משחקים לידיים של הימין הקיצוני".

 

בשבת הפגינו תומכי התנועה האנטי-איסלאמית "פגידה" בקלן והתעמתו עם השוטרים. כמו "פגידה" גם תנועת ימין קיצוני אחרת, "אלטרנטיבה לגרמניה", משתמשת בהתפתחויות האחרונות לנגח את פעילותה של הקנצלרית ולהאשים אותה באירועים בקלן.

הפגנה אחרי התקיפות בליל הסילבסטר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפגנה אחרי התקיפות בליל הסילבסטר(צילום: רויטרס)
   

"מי שפותח לרווחה את הגבולות חייב לדעת שהוא מביא את כיכר תחריר לגרמניה", אמרו במפלגה והתייחסו לתקיפות המיניות והאונס בכיכר ב-2011. "הקתדרלה בקלן, שבנייתה הושלמה על ידי הקיסר וילהלם הראשון, הייתה סמל לאחדותה של גרמניה. עכשיו היא תהיה סמל להתפרקותה?"

 

גם במפלגתה השמרנית יש מי שמעבירים עליה ביקורת. "האינפלציה ממשיכה וזה לא יכול לעבוד", אמר קרסטן לינגן, חבר במפלגה הנוצרית-דמוקרטית. לינגן התייחס למנטרה של מרקל, "אנחנו יכולים לעשות את זה", ואמר: "אם נקבל עוד 800 אלף או מיליון אנשים השנה לא נוכל לעשות את זה". מלשכתה של מרקל נמסר כי הממשלה "עושה ככל שביכולתה כדי להגן על אוכלוסיית גרמניה. אנחנו גם עושים את זה למען הרוב המכריע של הפליטים החפים מפשע שחיפשו מקלט מההפצצות והמלחמה בארצם".

 

טיוח של תקיפות מיניות גם בשבדיה?

בינתיים גם בשבדיה יש טענות על טיוח משטרתי של תקיפות מיניות. היום הורתה המשטרה בשבדיה לחקור את הטענות ששוטרים טייחו תקיפות מיניות של נשים, בעיקר על ידי צעירים מהגרים, בפסטיבל מוזיקה בשטוקהולם. החקירה נפתחה אחרי דו"חות פנימיים במשטרה על כ-50 חשודים שתקפו מינית נערות בפסטיבל באוגוסט האחרון. לפי החשד, גם שנה קודם הותקפו צעירות בפסטיבל, שאליו מגיעים אלפי אנשים.

 

"זו בגידה כפולה בנשים הצעירות האלה", אמר ראש הממשלה סטפן לופבן. "זה לא טופל בדרך שהיינו רוצים, והמשטרה לא הודיעה לנו על הבעיות הללו". התקשורת השבדית השוותה בין הטענות לטיוח של המשטרה לגל התקיפות המיניות בקלן ובערים נוספות בגרמניה בערב השנה החדשה. גם כאן לפי החשד רוב התוקפים הם מבקשי מקלט.

 

163 אלף מבקשי מקלט הגיעו לשבדיה בשנה שעברה. לפי החקירה הפנימית של המשטרה, רוב התוקפים בפסטיבל הם צעירים אפגנים. לפי רויטרס, ב-2015 קיבלה המשטרה 20 תלונות על עבירות מין בזמן הפסטיבל. שנה קודם הוגשו 18 תלונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים