שתף קטע נבחר

עדי ברקן: "בהתעמלות אמנותית רוצים קולב עם דופק, הם מעודדים הפרעות אכילה"

סוכן הדוגמניות שהוביל מאבק למלחמה באנורקסיה זעם על דבריה של המאמנת אירה ויגדורצ'יק ל"ידיעות אחרונות" ("אני כועסת על מתעמלת שמעלה 50 גרם"): "כשהמתעמלת תפרוש כל המערכת הפיזית שלה תהיה הרוסה. צריך לעשות חוק לגבי הענף הזה, מה שקורה שם מטורף". איגוד ההתעמלות: "אין לו מושג על מה הוא מדבר"

הראיון עם מאמנת נבחרת ההתעמלות האמנותית, אירה ויגדורצ'יק, שפורסם היום (ג') "ידיעות אחרונות" וב-ynet ספורט הצליח להרגיז את סוכן הדוגמניות וצלם האופנה, עדי ברקן.

 

ויגדורצ'יק מתייחסת בראיון לתופעת הרזון בענף ומציינת כי היא "כועסת על מתעמלת שמעלה 50 גרם". ברקן שניהל מאבק מתוקשר נגד תופעת האנורקסיה בענף הדוגמנות והיה מהיוזמים של חוק הפוטושופ רתח על הדברים: "התעמלות אמנותית היא אחד מהטריגרים הגדולים ביותר לתופעת הפרעות האכילה. כמו בעולם הדוגמנות הם רוצים שם קולב עם דופק. חלק מהמאמנים שם הם כמו מורים בבית ספר שמבקשים מהילדות להרזות. צריך לעשות בדק בית רציני מאוד".

 

ברקן עומד בראש העמותה לפיקוח על תפיסת דימוי הגוף ומספר כי שבע בנות בעמותה הגיעו מענף ההתעמלות. "מה שקורה שם מטורף לגמרי, צריך לעשות חוק לגבי הענף הזה. מה גם שההורים משתפים פעולה כדי לממש את הפנטזיה שלהם דרך הילדים. הם אומרים לעצמם: 'אני לא הצלחתי, לפחות שהילדה תצליח'".

 

אבל אם הבנות בהתעמלות יהיו מלאות יותר, ההישגים שלהן עלולים להיפגע.

"זה ממש לא נכון, אפשר להיות רזה ואפשר להיות ספורטאית, הכול עניין של מידה. שם לוקחים את לקיצוניות. לא בגלל קילו שניים הם יפספסו מדליה אולימפית, אלו סיפורי סבתא".

 

אירה ויגדורצ'יק. הכעיסה את ברקן (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
אירה ויגדורצ'יק. הכעיסה את ברקן(צילום: אורן אהרוני)

 

בכל זאת אני יודע שיש פיקוח של האיגוד, הוועד אולימפי וצוות רפואי ופסיכולוגי שמלווה אותן, עדיין זה לא מספיק?

"מה שאתה רואה על המסך ועל המשטח אלו בחורות רזות ואנורקטיות. כולן שם בתת משקל ואני מוכן להתערב שאין לאף אחת מחזור. למישהו אכפת איך מרגישה המתעמלת כשהיא יורדת מהמזרן? איך היא

חיה? איך היא נושמת? מה קורה בדרך למדליה האולימפית? בעוד שנתיים-שלוש כשהמתעמלת תסיים את הקריירה, כל המערכת הפיזית שלה תהיה הרוסה, לאן היא תלך מפה? אפשר להעלות במסת שריר ולהיות בריא, לא צריך להיות ככה, זה משטר של דיקטטורים מה שעושים פה".

 

ויגדורצ'יק טוענת שנטפלים להתעמלות האמנותית יותר מלענפים אחרים.

"אצלם זה קיצוני. בג'ודו צריך כוח ומסת שריר, שאל את אריק זאבי מה הוא אכל. בהתעמלות יש דימוי שמתעמלת צריכה להיות עור ועצמות. נכון יש דופק כי היא צריכה לנשום, אבל חוץ מזה עור ועצמות".

 

מאיגוד ההתעמלות נמסר בתגובה: "לעדי ברקן אין מושג על מה הוא מדבר, שיתרכז במה שהוא טוב בו. מי שמבין בספורט יודע שבכל ענף מקצועני יש הקפדה על אחוזי שומן, יש תזונאי צמוד ויש הצבת מטרות כדי להגיע להשגים. זה נכון לכדורגל, לג'ודו, לשחייה ולכל ענף אולימפי שהוא".

 

ורד בוסקילה: "דברים לא ראויים למאמנת לאומית"

"כל ההבחנה בין נשים לגברים הזויה בעיניי ולא ראויה בטח כשמדברים על ספורט אולימפי", מספרת השייטת לשעבר ורד בוסקילה, "זה בסדר שיש הבדלים, אבל לי בתור אחת שניצחה לא מעט גברים נראה קצת מגוחך ופרובוקטיבי להגיד את הדברים ולא ראוי למאמנת לאומית".

 

בוסקילה המשיכה: "לא לשכוח שגם אני שגרירה של אתנה ואני מודעת להפרשים ולהבדלים בין גברים לנשים. אם נקודת המוצא תהיה על פי הדברים שלה אז זה אסון גדול מאוד".

 

"מה שקורה היום בתמיכת הספורט בנשים יש מעל ומעבר", מספר מאמן נבחרת ישראל לנשים בג'ודו שני הרשקו, "עושים מאמצים גדולים שנשים יקבלו אותן הזדמנויות כמו הגברים. הדרישות שלי מנשים הן יותר גבוהות מגברים. אנחנו נמצאים בענף קרב עם מימד כוחני ומתי שהבנות שלי צריכות להיות נשיות הן נשיות ומתי שהן צריכות להיות מקצועיות הן מקצועיות".

 

שני הרשקו: "הדרישות שלי מנשים גבוהות מגברים" (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
שני הרשקו: "הדרישות שלי מנשים גבוהות מגברים"(צילום: אורן אהרוני)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר, אורן אהרוני
עדי ברקן ואירה ויגדורצ'יק
צילום: צביקה טישלר, אורן אהרוני
מומלצים