שתף קטע נבחר

צעיר? בוא להיות שר באיחוד האמירויות

במדינה מחפשים למנות גבר או אישה מתחת לגיל 25 לתפקיד כדי שיהיו אחראים על סוגיית הצעירים במדינה. קריאה בעניין כבר הופצה באוניברסיטאות במדינה, ויש גם תנאי סף

באיחוד האמירויות הבינו שהעולם במזרח התיכון שייך לצעירים, ומחפשים כעת למנות שר בן פחות מ-25. המשרה, אם שאלתם, פתוחה לגברים ולנשים, שאמורים לעסוק בסוגיות הצעירים במדינה שבה האיש החזק, מוחמד בן רשאד אל-מכתום, הוא בן 66.

 

לקטאר יש אמיר בן 35, לסעודיה יש שר הגנה דומיננטי בסביבות גיל 30, ועכשיו באיחוד האמירויות רוצים שר בן פחות מ-25. את הצהרת הכוונות שחרר האיש החזק באיחוד האמירויות, סגן נשיא האיחוד, ראש הממשלה, שר ההגנה ושליט דובאי, השייח מוחמד בן ראשד אל-מכתום. האיש החזק פעיל מאוד ברשתות החברתיות, ואתמול הוא פצח בשורה של ציוצים שתפסו את העין הבוקר בתקשורת הערבית: "אני רוצה לבחור צעיר או צעירה מתחת לגיל 25 שייצגו את סוגיות הצעירים ושאיפותיהם. אני רוצה שימונה שר כזה בממשלה".

 

 

הציוץ של אל-מכתום. הצעירים לשלטון ()
הציוץ של אל-מכתום. הצעירים לשלטון

 

 

העיתוי של הצהרתו המעניינת לא ברור לחלוטין, אך כפי שהוסבר נראה כי במדינות המפרץ מגמת ההצערה בשלטון נמצאת בעיצומה. יותר ויותר צעירים תופסים עמדות מפתח על חשבון הדור הישן והמבוגר יותר. "הצעירים בני פחות מ-25 מייצגים מחצית מהחברות הערביות", אמר אל-מכתום. "מנקודת ההנחה הזו תשומת הלב לסוגיות שלה צריך לעלות בקנה אחד עם השיעור של הצעירים, התקוות, השאיפות והאתגרים. על הצעירים החברות קמות או נופלות ובידיהם לנחול הישגים או כישלונות".

 

הצעירים, כך לטענתו של השליט, הם הסוד להצלחתה של איחוד האמירויות בזירה הבינלאומית, ועל כן כדי שהיוזמה לא תישאר באוויר הוא קרא לאוניברסיטאות במדינה "להציג מועמדות של שלושה צעירים ושלוש צעירות מכל אוניברסיטה, מתוך אלה שסיימו את לימודיהם בשנתיים האחרונות או מבין אלה שנמצאים בשנת הלימודים האחרונה שלהם".

 

אישה כבר יש להם בראש הפרלמנט: אמל אל קובייסי ()
אישה כבר יש להם בראש הפרלמנט: אמל אל קובייסי

 

הממשלה באיחוד האמירויות נחשבת לזרוע הביצועית של המדינה גם בענייני פנים וגם בענייני חוץ, אולם כפופה לפיקוח מצד נשיא האיחוד עצמו. הממשלה מורכבת כאמור מראש הממשלה, שני סגניו, 20 שרים לתחומים מוגדרים, ארבעה שרים בלי תיק, והחידוש ככל הנראה הוא שר צעיר במיוחד שיעסוק בענייני הצעירים. מכתום הוא לא היחיד באזור שמנסה לקרוץ לצעירים באזור בזמן האחרון באופן מופגן.

 

מי שעושה זאת בצורה בולטת מאוד הוא נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, שהשבוע אף טרח לבקש מאגודת האוהדים השרופים

של מועדון הכדורגל המפורסם "אל-אהלי" לקחת חלק בחקירות של הטבח במגרש הכדורגל בפורט סעיד לפני ארבע שנים בדיוק, שבמהלכו נהרגו יותר משבעים אוהדים בעת משחק עם מועדון "אל-מסרי" מפורט סעיד. תקרית שהאוהדים השרופים של אל-אהלי, האולטרס, טרם שכחו ויחד עם עוד אגודות אוהדים של קבוצות אחרות הפגינו השבוע בקהיר לזכר המאורע והאשימו כי ממשלת מצרים לא מצליחה להגיע לאחראים האמיתיים של הטבח המזעזע. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים