שתף קטע נבחר

טכנולוגיה ישראלית תשולב בהוצאת אוני' אוקספורד

הטכנולוגיה של TinyTap הממירה חלק מחומרי הלימוד המרכזיים, Total Boox המחייבת בתשלום רק על החלקים שקראתם בספר ופלטפורמת התוכן לילדים KIDOZ ישולבו באחד מבתי ההוצאה לאור הגדולים בעולם. הקשר התאפשר תודות לסיוע של מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל שבשגרירות הבריטית בת"א

הוצאת אוניברסיטת אוקספורד הבריטית, מבתי ההוצאה לאור הגדולים בעולם, תשלב טכנולוגיות משלושה סטראטאפים ישראליים כדי לשדרג את שירותי החינוך הדיגיטלי שלה. זהו שיתוף הפעולה הנרחב ביותר עד כה של הוצאת הספרים עם ההייטק הישראלי, והוא מתאפשר תודות לסיוע של מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל שבשגרירות הבריטית.

 

הוצאת אוניברסיטת אוקספורד מפרסמת כ-6,000 כותרים מדי שנה במבחר מדיומים, עם מכירות של יותר מ-110 מיליון עותקים בשנה. בעידן הדיגיטלי, הוצאות ספרים ניצבות בפני אתגרים משמעותיים. לכן, מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל הזמין אשתקד לארץ את הוצאת אוניברסיטת אוקספורד, והפגיש את נציגיה עם עשרות סטאראטפים מקומיים שמציעים פתרונות לאתגרים אלה. כתוצאה מכך, חתמה ההוצאה על הסכמי שיתוף פעולה עם שלושה מהם. בנוסף, ההוצאה בוחנת אפשרויות שיתוף פעולה עם חברות ישראליות המסייעות לחינוך ילדים בעולם הערבי.

 

פול ריילי, מנהל הערוצים ושיתופי הפעולה של הוצאת אוניברסיטת אוקספורד אמר: "אנחנו שמחים לשתף פעולה עם גוף בעל חזון כמו מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל. כך הכרנו סטארטאפים ישראליים חדשניים המאפשרים לנו לשלב בין התוכן האיכותי שלנו לטכנולוגיות פורצות דרך. באמצעותם נוכל לפתח מוצרים ושירותים חדשניים, שישפרו את חייהם של מורים ותלמידים ברחבי העולם".

 

מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל (UK Israel Tech Hub) הוא יוזמה של ממשלת בריטניה, לקידום שיתופי פעולה בתחום הטכנולוגיה בין חברות משתי המדינות. לדברי דונה חאג' מאנע, מנהלת תחום התעשיות היצירתיות של המרכז, "הוצאת אוניברסיטת אוקספורד מייצגת את מערכות החינוך וההוצאה לאור המעולות של בריטניה, ושיתופי הפעולה החדשים מדגימים כיצד סטארטאפים ישראליים יכולים לצמוח באמצעות קשר עם תעשיות בריטיות אלו. מנהלי הייטק ישראלים חוזרים ואומרים שבריטניה היא יעד העסקים המועדף עליהם באירופה".

 

השלושה 

הראשון מתוך שלושת הסטראטאפים הישראליים הוא TinyTap, שימיר חלק מחומרי הלימוד המרכזיים של הוצאת אוניברסיטת אוקספורד, כך שיהיו זמינים במגוון פורמטים אינטרקטיביים. החברה, שבסיסה בתל אביב, היא פלטפורמה חינמית המאפשרת למורים ולתלמידים ליצור בעצמם שיעורים מותאמים אישית.

 

 (צילום מסך) (צילום מסך)
(צילום מסך)

 

הסכם נוסף נחתם עם ספקית הספרים הדיגיטליים Total Boox. לסטארטאפ זה פלטפורמת הפצה ייחודית, שבה כל הספרים זמינים לכלל המשתמשים, ואלה משלמים רק על החלק היחסי בספר שקראו בפועל. מאות ספרי לימוד האנגלית הפופולריים של הוצאת אוניברסיטת אוקספורד יהיו זמינים למאות ספריות בארה"ב, ולמיליוני תלמידים ומורים ברחבי העולם. יואב לורך, מייסד ומנכ"ל Total Boox, אמר כי החברה פותרת לחלוטין את בעיית הנגישות, שהיא הבעיה המרכזית של עולם הספרים היום, ומאפשרת לכל תלמיד, בכל מקום ובכל זמן, גישה לחומרי לימוד איכותיים.

 

 (צילום מסך) (צילום מסך)
(צילום מסך)

 

בנוסף, בסוף דצמבר חתמה הוצאת אוניברסיטת אוקספורד על הסכם עם פלטפורמת התוכן לילדים KIDOZ. תכנים נבחרים של הוצאת אוניברסיטת אוקספורד יהיו זמינים מעתה למיליוני ילדים דרך הפלטפורמה הייחודית של KIDOZ, הממוקמת בנתניה. המייסד השותף של KIDOZ, אלדד בן תורה, מסר: "הוצאת אוניברסיטת אוקספורד היא אחד המוציאים לאור היוקרתיים בעולם. התוכן המעולה שלה זמין במגוון מדיומים, כולל ספרים אינטרקטיביים וחומרי לימוד ביתיים. אנחנו שמחים מאוד שקהלים צעירים ייחשפו לתכנים אלה באמצעות פלטפורמת התוכן של KIDOZ".

 

 (צילום מסך) (צילום מסך)
(צילום מסך)

 

הוצאת אוניברסיטת אוקספורד (Oxford University Press) היא מחלקה של אוניברסיטת אוקספורד. באמצעות פרסומיה, ההוצאה מממשת את חזון האוניברסיטה על מצוינות במחקר, בהשכלה ובחינוך. זו הוצאת הספרים האוניברסיטאית הגדולה בעולם, ובעלת הפריסה העולמית המשמעותית ביותר. הוצאת אוניברסיטת אוקספורד מפרסמת אלפי כותרים מדי שנה, יש לה סניפים ביותר מ-50 מדינות ומועסקים בה יותר מ-7,000 עובדים. מיליוני אנשים ברחבי העולם מכירים את הוצאת אוניברסיטת אוקספורד, תודות למגוון התחומים שבהם עוסקים פרסומיה: דת, מוסיקה, ספרי לימוד לבתי ספר ומוסדות השכלה גבוהה, ספרי ילדים, לימודי אנגלית, ספרות עסקית, מילונים, ספרי עיון וכתבי עת אקדמיים.

 

מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל (UK Israel Tech Hub) הוקם בשגרירות בריטניה בישראל ב-2011, כדי

 לקדם צמיחה כלכלית וחדשנות טכנולוגית בין שתי המדינות. זאת, באמצעות יצירת שיתופי פעולה בילטראליים בתחומי הטכנולוגיה השונים. מרכז הטכנולוגיה מתמקד במספר תחומים בהם יש פוטנציאל רב לשיתופי פעולה, כמו מסחר מקוון וטכנלוגיות פיננסיות, ביומד, סייבר, ניידות, ערים חכמות, קלינטק, טכנולוגיות חינוכיות, תעשיות יצירתיות ותוכן בשפה הערבית. מאז הקמתו, המרכז היה שותף ליצירת יותר מ-80 שיתופי פעולה בריטיים-ישראליים, בשווי עשרות מיליוני ליש"ט. צוות המרכז פועל משגרירות בריטניה בתל אביב, עם נציגות בלונדון. מנהלת המרכז היא נעמי קריגר-כרמי ויושב הראש הוא חיים שני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אוניברסיטת אוקספורד
צילום: shutterstock
מומלצים