שתף קטע נבחר

 

הבתים הוצפו, התושבים תובעים: "מים בגובה 95 ס"מ"

שש משפחות מאשקלון הגישו תביעה בסך שני מיליון שקלים נגד העירייה בעקבות ההצפות בסערת נובמבר: "לא נערכה כיאות לתקופה הגשומה". לדבריהם, "תשתיות חשמל וגז נהרסו, ספרי תורה ניזוקו וגם הצעצועים של הילדים"

שש משפחות מאשקלון הגישו הבוקר (יום ב') לבית משפט השלום באשקלון תביעה בסך 2 מיליון שקלים נגד עיריית אשקלון בגין נזקים שנגרמו להם כתוצאה מההצפות הגדולות שארעו בעיר בחודש נובמבר האחרון. המשפחות שגרות ברחובות "הנמר", "הצופים" ו"כוכב ים" טוענות כי העירייה, כאחראית על התשתיות והניקוז, כשלה בתפקידה ולכן נגרמו הצפות שהובילו לנזקים כבדים בבתיהם ולהרס רכוש פרטי.

 

כזכור, בחודש נובמבר פקדה את ישראל סופה גדולה וגשמים עזים ירדו בין היתר באשקלון, שמספר מרחובותיה הוצפו. מערכת הניקוז העירונית לא עמדה בעומס ואחד הכבישים בעיר אף התמוטט. בשל כך, התושבים ברחובות שהוצפו מצאו את עצמם לכודים במים שעלו וחדרו לבתים עד לגובה של כמטר. צוותי חילוץ של כיבוי אש נקראו למקום וחילצו את האזרחים, ביניהם גם ילדים. האזרחים חולצו בשלום ואיש לא נפגע בהצפות, אבל הבתים והרכוש ניזוקו קשות. כעת הדיירים תובעים את העירייה.

 

ההצפות באשקלון בנובמבר: "המים בדירות הגיעו לגובה של 95 סנטימטרים" (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
ההצפות באשקלון בנובמבר: "המים בדירות הגיעו לגובה של 95 סנטימטרים"(צילום: אבי רוקח)

בכתב התביעה שהוגשה באמצעות עו"ד דוד מנע טוענים הדיירים כי "המים בדירות הגיעו עד לגובה של 95 סנטימטרים. הרשות לא התקינה מערכת ניקוז מתאימה ולא תשתיות ביוב, והתרשלה במילוי תפקידה להעמיד לרשות התושבים שירות בסיסי זה". בכתב התביעה טוענים התושבים כי אין מדובר בפעם הראשונה שהרחובות הוצפו וכי בעבר הם פנו לרשות בדרישה לתקן את התשתיות, אלא שדבר לא נעשה.

 

התושבים טוענים כי נזק רב נגרם לרכושם (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
התושבים טוענים כי נזק רב נגרם לרכושם(צילום: אבי רוקח)

עו"ד דוד מנע ()
עו"ד דוד מנע

בהמשך פירטו התושבים את פירטו את היקף הנזקים שנגרמו לרכוש שלהם: "קירות נהרסו, מים חדרו לעץ וגרמו להתנפחותו, בוצה נוצרה על הקירות, שטחי נוי נהרסו, מים חדרו מתחת לרצפות, תשתיות חשמל וגז נהרסו, מוצרי חשמל, ספרי תורה, מזון יבש, בגדים וגם הצעצועים של הילדים".

 

עוד טוענים התושבים כי במשך ארבע ימים הם לא יכולים היו להיכנס לדירות שלהם, ובמקום לצאת לעבודה הם עסקו בשיקום הבית והרכוש. "הרשות המקומית מודעת לכך שהצפות החורף חוזרות ונשנות באותם אזורים, ויכולה הייתה לצפות את האפשרות שתיגרם הצפה פעם נוספת. הנתבעת לא נערכה כיאות לתקופה הגשומה ובכך התרשלה", נכתב בכתב התביעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי רוקח
הצפות באשקלון, נובמבר 2015
צילום: אבי רוקח
מומלצים