שתף קטע נבחר
 

איך לשמור על תזונה נכונה בעבודה

אנו מתאפקים כל היום וברגע אחד של חולשה בולסים עוגיות בישיבה כאילו חיינו תלויים בכך. כמובן שמיד מגיעים רגשות האשם, הסתרת הראיות וההבטחה שמחר מתחילים דיאטה. זקוקים להכוונה? הספקים מציגים בפניכם את הדרכים להתגבר על שבעת המכשולים העיקריים המחכים המסתררים במטבחון המשרדי

בשיתוף אתר "הספקים"

 

מקפידים להביא פלסטיקים מהבית אך זונחים אותם לטובת פלאפל מהדוכן הסמוך למשרד? נשבעים לעמוד בפיתוי הג'אנק פוד, אך בולסים עוגות יום הולדת בחדר ישיבות? אל תרגישו רע, אינכם לבד, שכן אחד האתגרים הגדולים של עובדים הוא שמירה על אורח חיים בריא, ואימוץ תפריט אחראי.אורלי מנירב, דיאטנית קלינית, מגלה מהו "עקב האכילס" של עובדים במשרדים וכיצד ניתן לשמור על תזונה מאוזנת ביום העבודה, בישיבות מחוץ למשרד ובאירועי חברה.

 

כתבות נוספות שאולי יעניינו אותך:

10 רעיונות מקוריים למסיבת פורים במשרד

ריהוט משרדי מעוצב וגם בריא

4 דרכים להשתמש בפלאש מוב לקידום העסק

 

המכשול הראשון: מגיעים לעבודה רעבים

קל מאוד "לחטוף משהו קטן" במטבח במשרד רגע לפני שמתיישבים ומתחילים בעבודה, אך מנהג זה מעודד לעיתים קרובות אכילה לא מבוקרת והעמסת קלוריות מיותרת. לכן, אל תצאו ליום העבודה "על בטן ריקה" והקפידו לאכול ארוחת בוקר קלה בבית או מיד בהגיעכם למשרד. אכלו כריך, קורנפלקס בריא או יוגורט עם פרי והשתדלו להימנע מאכילת עוגות בוקר או חטיפים בריאות עתירי סוכר.

 

בכדי לוודא שאכן תתרחקו מפיתויים מומלץ למלא את המטבחון המשרדי במזון בריאותי כגון: פירות טריים, מיני דגנים ומעדני יוגורט, ולסלק במהרה שאריות בורקסים וחטיפים שנשארו מיום קודם.

 

המכשול השני: העדפת קפה על פני מים

שתיית קפה מאפשרת לגופנו לחדש כוחות בזכות הקפאין, הכנת הקפה מהווה אתנחתא

 בעבודה והשתייה עם חברים מסייעת להפגת המתחים וחיזוק הקשרים העסקיים. עם זאת, שתייה מרובה של קפה עלולה לפגוע בתפקוד התקין של הגוף ולהקשות על מאמצי השמירה על המשקל. לכן, במהלך היום, שתו הרבה מים. מכוון שגופנו שולח איתות זהה לתחושת רעב וצמא, מוטב להקפיד על אספקת מים קבועה בכדי למנוע בלבול בין רעב לצמא, כשהכמות האידיאלית היא 8 כוסות מים ליום.

 

רצוי להחליף את קנקני הקפה ואת בקבוקי השתייה הממותקת המפוזרים במשרד בבקבוקי מים טריים, ולהציב מתקני מים במטבחון, בלובי ובחדר הישיבות.

 

המכשול השלישי: ימי הולדת במשרד

נסו לחשב בכמה מסיבות יום הולדת השתתפתם השבוע במשרד? ובכמה מהן זללתם עוגות ועוגיות? מנירב: "כשעובדים עם אנשים באופן טבעי גם הופכים להיות שותפים בשמחות ובחגיגות הפרטיות של חייהם, כך שכל יום הולדת הופכת להיות מאבק".

 

אם אינכם עומדים בפיתוי או חוששים שמא ויתור על נתח מהעוגה יעורר אי נעימות, אנו ממליצים על בחירה בחתיכה הקטנה ביותר ו/או להסתפק בטעימה מקינוח אחד בלבד. נסו להחליף את העוגות הקצפתיות בעוגות אישיות (קאפקייק) ובכך תצמצמו משמעותית את הסיכוי לאכילה מופרזת.

 

המכשול הרביעי: כרטיסי האוכל המאפשרים כניסה לבתי קפה ומסעדות

אבל גם אם הצלחתם לעמוד בגבורה בפיתוי של עוגת גבינה עם פרורים, הרי

 שעל ארוחת הצהריים לא תוותרו, ושם מחכה לכם מאבק נוסף. מנירב: "משרדים אשר מספקים לעובדים שלהם כרטיסי 'תן ביס', 'סי בוס' ודומיהם, אוכלים כמעט כל יום במסעדות. גם חדרי אוכל לא בהכרח טובים יותר, אם נזכר לשנייה בחדרי האוכל הצבאיים, לדוגמה, ובכמויות האוכל האדירות הממתינות לכם בבופה".

 

אז מה עושים? בוחרים מראש במסעדות ובבתי קפה המציעים גם תפריט דיאטטי לצד התפריט הרגיל, או מחלקים את השבוע לימים כאשר 3 פעמים בשבוע מזמינים מנה מהתפריט הדיאטטי ורק פעמיים בשבוע מזמינים מנה "מאתגרת דיאטה". במילים אחרות, העדיפו כריך משביע על פני המבורגר וצ'יפס.

 

המכשול החמישי: האוכל בישיבות ובהרמות כוסית במשרד

הגיעו לישיבות כשאתם שבעים ורגועים. מנירב: "מהניסיון שלי בדרך כלל קיימים שני סוגים של כיבודים בישיבות או כיבוד בריא כמו ירקות או פירות חתוכים, גבינות, לחמים ובמקרה הרע (תלוי בעיני המסתכל) בורקסים או לחלופין קרואסונים, עוגיות ודברי מתיקה. אם המשרד מגיש את האופציה הראשונה הבחירה היא מאוד קלה וכמובן שרצוי להימנע מהבורקסים והגבינות השמנות. אם המשרד מגיש את האופציה השנייה עדיף להימנע לחלוטין או לבחור בכיבוד הקטן ביותר בגודלו. הצורך העיקרי הוא התעסקות במשהו במהלך הישיבה, ואת זה גם שתיה יכולה לפתור".

 

המכשול השישי: אכילה להרגעת העצבים

עוד פרמטר שמשפיע רבות על הרגלי האכילה שלנו הוא הסטרס, והנטייה "להוריד הגנות" בזמנים קשים בעבודה ולהתנחם בפחמימות ובמתוקים. מנירב: "כשאוכלים מתוך לחץ הבחירות הקולינאריות נוטות להיות יותר אימפולסיביות ופחות שקולות. כך לדוגמה אנשים בוחרים יותר פחמימות פשוטות ומאכלים מטוגנים או מוקרמים. בנוסף לכך האכילה עצמה נוטה להיות מהירה יותר, דבר אשר גורר צריכה של כמויות מופרזות. לבחירה האיכותית והכמותית של המזונות שלנו קיימות השלכות בריאותיות כגון: סיכוי מוגבר לסוכרת, רמות גבוהות של כולסטרול ועוד. לכן, לאור הקשר בין סטרס לאכילה אני משלבת, במידת הצורך, טיפול תזונתי עם טיפול ביופידבק. השילוב של השניים מאפשר לי לספק למטופלים שעובדים בסביבה לחוצה לדוגמה, כלים להורדת רמות הסטרס ולקבלת החלטות יותר שקולות בנוגע לאכילה שלהם".

 

המכשול השביעי: זלילה במכונית בדרך הביתה

צלחתם את היום מבלי לנגוס ולו בעוגייה אחת? מצוין. אתם ממש לפני המשוכה האחרונה והיא תחושת הרעב הגואה בדרכנו הביתה, והנטייה לזלול נשנושים בזמן העמידה בפקקים. מנירב: "הרבה פעמים אני מציעה למטופלים שלי לאכול ארוחת ביניים אחר הצהריים והם מעדיפים "למשוך" עד לארוחה בבית. ההמלצה שלי היא לאכול משהו קל (אפילו דקה לפני שיוצאים מהעבודה) כדי לא להגיע הביתה מורעבים. יתרה מכך, מאוד עוזרת הידיעה שבאים הביתה לאוכל מוכן ושלא צריכים להתחיל להתלבט מה לאכול או לחלופין להשקיע זמן בלהכין מטעם זה או אחר. במצב זה, כפי שציינתי מוקדם יותר, גם הבחירות יהיו פחות טובות, גם הכמויות יהיו יותר גדולות, וגם לרוב יהיו "חטיפות" במהלך הכנת האוכל עצמו ועד לרגע היותו מוכן".

 

נשים, התנחמו בעובדה שלכן קל יותר לשמור על המשקל 

אז למי קל יותר לשמור על אורח חיים בריא? תשמחו לדעת שלפחות

 הפעם המוסכמות החברתיות המחמירות פועלות לטובתן של הנשים, שמצליחות להימנע מאכילה נמהרת. מנירב: "בהרגשה שלי בקרב המבוגרים קל יותר לנשים, אבל לא מהסיבות ה"נכונות" כמו כוח רצון לדוגמה, אלא מכיוון שבחברה שלנו עדיין יותר לגיטימי לאישה לבחור בסלט או בדיאט קולה (סליחה על הסטיגמטיות) מאשר לגבר. בנוסף, לכך שבמשפחות רבות הנשים הן אלו שעושות את הקניות והבישולים כך שלצד הפיתויים יש להן יותר אפשרויות לאכול בריא במידה והן רוצות בכך".

 

מחפשים ספק להפקת אירוע? לרשימת הספקים המומלצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים